Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

2012 el dokuma kilim modelleri




Kilim Istar denilen halı tezgahlarında bayanlar tarafından dokunmaktadır. Dik ve eğik olarak yerleştirilerek arış ve argaç denilen, dikey ve yatay ipliklerin meydana getirdiği kasnak üzerinde motiften motife geçilerek dokunur. Eski bir tarihçesi olan kilim, günümüze kadar gelmiştir. Hala halıcılarda bulmanız mümkün!

Yün ipliklerle dokunan kilimler, bitki köklerinin ve yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen boya ile renklendirilir. Bunun adına kök boyası deniyor. Bu kök boyası kilime zamanla parlak ve solmayan bir görünüm veriyor. El dokuma kilim modelleri çok özenle yapıldığı için fiyatları da uçuk olabiliyor. Çünkü diğer kilimlere nazaran daha sağlam ve daha uzun ömürlü oluyor. Tamamen doğal malzemelerle dokunan kilim modellerine batı’dan rağbet çok oluyor. Özel olarak sipariş üzerine yapılan el dokuma kilimler, aynı zamanda ilgili mağazalarda da satılabiliyor. Sizler de el dokuma kilim yaptırmak veya satın almak istiyorsanız, öncelikle modelleri incelemenizde yarar ver. Hangisini yaptırma konusunda fikir edinmiş olursunuz.

Sevgili hanımlar; el dokuma kilim artık günümüzde çok fazla bulunmuyor. Makinelerin arttığı bir dönemde olduğumuzu düşünürsek, el dokuma kilimlere rağbet de kalmadı. Fakat tutkunları da var. Sizler de modellere bakıp kendinize bir kilim seçebilirsiniz. İşte 2012 el dokuma kilim modelleri…

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri