Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Çoçuk disiplini için'|'Annelik' ciltdbakimi Cilt Bakımı | Cilt Maskeleri | Bitkisel Cilt Maskeleri ve Kürleri

depresja1 d Çoçuk disiplini için

Çocuk disiplini denildiğinde neredeyse bütün anne-babaların kafasının karıştığını ve çocuklarına karşı nasıl bir tutum izleyecekleri konusunda bocaladıklarını görüyoruz. Maalesef disiplin hala ceza ile eş anlamlı olarak algılanabiliyor. Ve çoğu zaman bu konu gereken önemi görmüyor. Oysa uzmanlar; disiplinin çocuk eğitimindeki en önemli unsur olduğunu ve davranışları biçimlendirmeyi amaçladığını söylüyorlar. Özgür Bilge Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Serap Duygulu’nun çocuk disipliniyle ilgili anlattığı doğru ve yanlışlar bu konuda merak ettiklerinize ışık tutacak!

acev acep 4 d Çoçuk disiplini için

Çocuk disiplini…

Çocuk disiplininde anne-babaların dikkate alması gereken 3 temel kural vardır. Bunlar; çocuktaki benlik duygusunu geliştirmek, çocuğa sevgi duygusunu yerleştirmek ve başkalarına saygı duymayı öğretmektir. Her çocuk kendine özgü davranış kalıpları oluşturur, kendi huy, karakter ve kişilik yapısıyla dünyaya gelir.

Çocuklarımız bizim kopyalarımız değildir. Onların bağımsız bireyler olarak yetişmeleri amacıyla bu yönde desteklenmeleri önemlidir. Unutulmaması gereken en önemli kural; çocuk disiplininde kararlı, destekleyici, yönlendirici ebeveynler olurken, duruma göre esnek davranmak gerektiğinin bilincinde olmaktır.

Çocuk disiplinindeki doğrular…

Çocuklar, bir ayna gibi her şeyi yansıtırlar. Ne görmek istiyorsanız, ona karşı öyle davranmalısınız. Çocuğa yalan söylemesinin yanlış olduğunu anlatıyorsanız, siz de onun yanında yalan söylemeyin.

Kendi deneyimlerini kazanması için çocuğunuza fırsat tanıyın. Hatalar yapmasına izin verin. Çocuk doğruları böyle bulacaktır. Yanlışlar yaptığında sonuçlarıyla yüzleşmesini sağlayın. Davranışlarının neye yol açtığını görmeyen çocuk, ısrarla aynı yanlışı yapmaya devam edecektir.

syf056bebek20116 d Çoçuk disiplini için

Yapmasını istediğiniz bir davranış için rüşvet vermeyin ya da tehdit etmeyin.

Çocuğunuza önem verdiğinizi ona her fırsatta hissettirin. Değer verildiğini bilmek, çocuğun kendisini güvende ve mutlu hissetmesini sağlayacaktır. Bunu ifade etmenin 1001 yolu vardır. Mutlaka bir gerekçeye ihtiyaç duymayın. Sizin için ne kadar önemli olduğunu, onu nekadar sevdiğinizi duymak her çocuğun istediğibir şeydir. Çocuklar çok sevildikleri için değil, tutarsız ilgi ve sevgiden dolayı sorun yaşar ve yaşatırlar.

Övgü ve sevgi cümlelerini sıklıkla kullanmaktan ve çocuğunuza sarılıp, onu kucaklamaktan çekinmeyin. Sevginizle öğretemeyeceğiniz hiç birşey yoktur.

Çocukla ilgili her kararı, anne ve baba olarak ortak alın. Çocuğa karşı aynı kararlı ve tutarlı davranışı ikiniz de sergileyin. Olumlu ya da olumsuz bir davranışta ebeveynlerden birinin gösterdiği tavrı diğerinin de desteklemesi oldukça önemli.

Olumsuz davranışlar karşısında yaşadığınız duygu durumunu açıkça ifade etmekten çekinmeyin. Kızgınsanız, üzgünseniz, hayal kırıklığı yaşıyorsanız bunu dile getirin.

Komutlar ya da emirler vermek yerine beklentilerinizi ifade edin.

Küçük yaş çocukları ve ergenlik dönemindeki gençler, öfke nöbetleri yaşayabilirler. Böyle anlarda onunla tartışmak, bağırmak, azarlamak sorunu çözmez. Bir süreliğine olayı soğumaya bırakıp ortalık sakinleştikten sonra konuşmayı deneyin.

1226418744mother20and20son d Çoçuk disiplini için

Unutulmaması gereken en önemli kural; çocuk disiplininde kararlı, destekleyici, yönlendirici ebeveynler olurken, duruma göre esnek davranmak gerektiğinin bilincinde olmaktır.

Çocuklar bazen uygulamaya çalıştığınız disipline ve konulan kurallara karşı itaatsiz davranabilirler ve size saygısızca karşılık verebilirler. Böyle durumlarda, olumsuz davranışlarının arkasındaki sebepleri araştırmalısınız.

huggies anne ve bebek d Çoçuk disiplini için

Yanlışlar…

Sevginizi ve desteğinizi bir koşula bağlamayın. “Başarılı olursan seni daha çok severim.” gibi… Çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın ve ona başkalarını örnek göstermeyin. Bu tür bir davranış çocuğa beğenilmediğini ve ondan daha iyi birileri olduğu mesajını verir.

Abartılı beklentiler içinde olmayın. Çocukların yaşından ve gelişiminden daha yüksek beklentileri, onların kendilerine olan güvenlerinin sarsılmasına yol açar.

sarahjessicaparkerglove03 d Çoçuk disiplini için

Onun adına düşünüp kararlar almayın. Yapması gereken işleri onun adına siz planlıyorsanız, ne zaman derslerini yapacağı, ödevlerini ne zaman bitireceği, odasını nasıl toplayacağı gibi işleri onun adına siz düşünüyorsanız, çocuğunuz asla sorumluluk duygusu kazanamaz.

Olumsuz davranışlar karşısında aşırı tepki göstermeyin. Büyük cezalar vermeyin. Bu durum, çocuğun içine kapanmasından ve onu korkutmaktan başka bir işe yaramaz.

Çocuklarla büyük tartışmalara girmeyin. Sakinliğinizi her zaman koruyun.

syf058bebek20116gg d Çoçuk disiplini için

Devamını Oku >> 0 yorum

DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

LiveImages%5CKelebek%20Haber%20Galerisi%5C994%5CDEMET%20AKBA%C4%9E%27IN%20GARDROBU%5C01 DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

İnternette hazırladığı moda bloguyla bir anda yıldızı parlayan Buse Terim bu kez de “Ablam, annem kadar yakın” dediği Demet Akbağ’ın evinin kapısını çaldı ve ünlü oyuncunun gardrobunu, giyinme sırlarını, moda anlayışını paylaştı.

LiveImages%5CKelebek%20Haber%20Galerisi%5C994%5CDEMET%20AKBA%C4%9E%27IN%20GARDROBU%5C02 DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

Akbağ, blogun okurlarına giyim tarzıyla ilgili ipuçları verdi.

LiveImages%5CKelebek%20Haber%20Galerisi%5C994%5CDEMET%20AKBA%C4%9E%27IN%20GARDROBU%5C03 DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

Akbağ’ın gardrobunun vazgeçilmez parçaları kot pantolonlar, beyaz tişörtler ve gömlekler.

LiveImages%5CKelebek%20Haber%20Galerisi%5C994%5CDEMET%20AKBA%C4%9E%27IN%20GARDROBU%5C04 DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

Fazla gösterişli giyinmeyi sevmeyen Akbağ, giydiğini üzerine yakıştırmasının sırrını da “Vücudumu tanırım, bana neyin yakışacağını bilirim. Şık ve spor giyinmeyi seviyorum çünkü. Sporcu bir vücudum var benim. Kalçam küçük, omzum geniş, atletik bir yapım var. Spor kıyafetler yakışıyor bana o yüzden” diyerek anlattı Akbağ.

LiveImages%5CKelebek%20Haber%20Galerisi%5C994%5CDEMET%20AKBA%C4%9E%27IN%20GARDROBU%5C05 DEMET AKBAĞ’IN GARDROBU

Devamını Oku >> 0 yorum

Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu

 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu

Laura Ashley, 2012 ilkbahar koleksiyonuyla harika temalar yaratmış.

Cazibeli Köşk
Laura Ashley Cazibeli Köşk koleksiyonu, çok eskimiş ve çok sevilen bir İngiliz Country tarzını yansıtıyor. Modern kesitleriyle gelenekselliği birleştiren abartı süslemeden kaçınan Laura Ashley Cazibeli Köşk tarzı; country tarzını tam anlamıyla sergiliyor. Bu koleksiyona ait kumaş bundan 24 yıl önce Laura ve Bernard Ashley’nin yaz köşküne ilham veren arşiv kumaşı olmakla birlikte tasarımı yeniden çalışılmış ve orijinal kumaşın benzeri renklerinden oluşan karışık bir renk paletiyle çarpıcı yeni bir tasarım yaratılmış. Renk paletini; açık fildişi, kızılcık kırmızısı, zümrüt yeşili, safir mavisi ve üzüm renkleri oluşturuyor. Koleksiyona ipek ve parıltılardan ziyade mat ve serbest kumaşlar hakim…
 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu
Parlement Şıklığı
Laura Ashley Parlement Şıklığı koleksiyonu, hafif maskülen fakat çok sofitike bir fon oluşturuyor. Bunun içinde ilhamını; parlement mavi renginden ve biçimli, dalgalı desenlerle yumuşak geometrik hologramlardan alıyor. Cesur ifade edilen desenler, daha yuvarlak vurgulanıyor ve iki renk yada tonal renklerde orta ile büyük ölçekli olarak kullanılıyor.
 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu

Renk paleti, ılık nötr renkler ile karışmış olan parlement mavisinin ve safir mavisinin tonlarından oluşuyor. Lüks kumaşları, saten örgüleri, canlı ve modern desenleri, zarif jakarları ve dekor eşyalarıyla evleri ve mekanları zenginleştiren koleksiyon şıklıktan ve zerafetten ödün vermeyenleri mağazalara davet ediyor.

 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu

Berkeley Meydanı

Laura Ashley Berkeley Meydanı koleksiyonu, daha sade ve yaz havasında evlerden ve mekanlardan hoşlananları cezp ediyor. Oldukça baharı andıran koleksiyon, zarif bir ağaç tasarımı ve ametist’in renk paletini; pastel zeytin yeşili, beyaz ve keten ile buluşturuyor. Sade ama çekici ve içaçan beyaz özellikle aksesuvarlar için çok önemli bir yer tutuyor. Döşemelerde ise; bu sadeliğe uyum gösteren basit kumaşlar, renkli motiflerle kombinleniyor.
 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu
Retro Karmaşası
Modada retro tarzı; geçmişin izlerini taşıyan, eskiye dönük dönemlere ait moda çizgilerini günümüze uyarlanması anlamına gelir. Bu genç, modern Retro Karmaşası koleksiyonu ise; ilhamını eğlence dolu 50′lerden ve 60’lı yıllardan alıyor. Cesur şekiller, boya kutusunun renkli karışık paleti, şık iç mekanları süslüyor. Hafif ahşap-pürüzlü kumaşlar, krom yeşili-ham kahverenginin flaşları ile lal rengi, açık yeşil, gök mavisi ve prusya mavisi rengindeki göz alıyor ve geometrik baskılarla mükemmel bir uyum sağlıyor. Bu koleksiyonla mekanlar eskiye dönük modern yaşam alanları oluşturmak isteyenleri mağazalara davet ediyor.
 Laura Ashley 2012 Bahar Koleksiyonu
Kış Bahçesi Keyfi
Doğanın içinden resmedilen görünüşleri evlerin içine taşımaya ve keyifli mekanlar oluşturmak isteyenleri cezbeden ‘Kış Bahçesi Keyfi’ koleksiyonu mağazalarda yerini alıyor. Koleksiyon; gülhatmi pembesinin, mavi kuş mavisinin, karahindiba sarısının, yosun ve kireçtaşının renklerini içeren; güçlü ve sessiz tonları karıştıran bir renk paleti ile kibar ve modern mekanlar yaratmak isteyenleri mağazalara bekliyor.
Gonca Bahçem
Moda ve rengarenk çiçek baskılarının birleştiği bir trendden ilham alan yazlık bir koleksiyon ‘Gonca Bahçem’. Bu koleksiyonla döşenen mekanlara bakanların suratına adeta bir tebessüm ve mutluluk hissi yayılıyor. Bu koleksiyona; canlı beyaz ve tonları, yeşiller, lilalar ve turuncunun vurgularıyla; pembe ve sarıya odaklanan bir renk paleti hakimdir. Elle boyanmış bir görünüme sahip olan çiçek baskıları, keten ve hafif havadar kumaşlarla mükemmel uyumu yakalıyor.
Devamını Oku >> 0 yorum

Ender saraç hint yağı faydalar

Ender saraç hint yağı faydaları

Ender Saraç hint yağı ve hint yağı faydaları hakkında verdiği bilgiler ışığında hint yağı sayesinde bağırsakların temizlenmesi ve saç diplerinde oluşan kaşıntı sorunun ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu belirtti. Ender Saraç hint yağı faydalarını ve kürleri.

Ender Saraç hint yağı ile bağırsak temizliği kürü ; 2 çorba kaşığı saf hint yağı ( kabızlık sorunu olanlar 3 çorba kaşığı ilave etsin), 2 bardak portakal suyu

Hint yağı hazırlanışı ; hint yağını portakal suyu ile karıştırıp bir dikişte için. tadı kötü olabilir fakat bu sayede bağırsak boşaltıcı etkiye sahiptir. Bu kürü uygulaması sakıncalı olanlar ise mide ülseri, ishal, şiddetli kolit ve düşük tansiyonu olanların uygulaması uygun değildir.

Ender Saraç hint yağı saç dipleri kaşıntısına çözüm kürü ; 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı hint yağı, 1 çorba kaşığı alkol ve 1 adet yumurta. Bütün malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın, elde ettiğinizin karışımı saç diplerinize sürün ve saçlarınızı streç film ile sarın ve bu şekilde 2 saat bekleyin. 2 saatin sonunda saçlarınızı ılık su ile masaj yaparak temizleyin


Devamını Oku >> 0 yorum

Vazelinin Faydaları Ve Kullanımı

Vazelinin Faydaları Ve Kullanımı

Vazelin en çok kullanılan bir nemlendirme yöntemidir.Vazelin bir çok derdimize deva olur.Bu yazımızda vazelinin kullanım şekillerini ve nerelerde kulanmamız gerektiğini anlatacağız..

Johnson s Baby Vazelin Aloe Verali 100 ml  37256397 0 Vazelinin Faydaları Ve Kullanımı

Nemlendirme

- Günlük duşunuz haricinde, haftada 2 kez vücudunuzu bir vücut arındırıcısı (pelling) ile ölü hücrelerden arındırın. Arındırıcı ürünü, önce parmaklarınızla, daha sonrada kıl bir eldiven ile hafifçe bastırarak ve küçük dairesel hareketler yaparak uygulayın. Hareket yönünüz hep kalbinize doğru yani aşağıya yukarıya doğru olmalı. Ürünü uygularken çok sert olmayın, sadece dirsek, diz ve topuk gibi derinin daha sert ve pütürlü olduğu bölgelerde ısrarcı olun.

- Fazla sıcak su cildinizden doğal yağın yok olmasına neden olabilir. Ilık ya da serin suyla yıkanırsanız cildiniz daha sağlıklı kalacağı gibi kendinizi daha iyi hissedersiniz.

- Duş veya banyo yaptıktan sonra mutlaka cildinize nemlendirici uygulayın. Hatta bu işlemi hafif nemli olan cildinize yaparsanız nemin cildinizin üst katmanlarına hapsedilmesini de sağlayabilirsiniz.

- Kışın da nemlendirmeyi bir alışkanlık haline getirin. Pantolon veya çorapların altında cildinizin çatlamasına mani olmak için her duştan sonra mutlaka vücudunuzu nemlendirin.

Eller ve ayaklar için – Daha yumuşak eller için, haftada 1 veya 2 kez ellerinizi 5-10 dakika ılık süte batırın. Sütün içinde bulunan laktik asit cildinizi nemlendirir ve ellerinize yumuşaklık kazandırır.

- Ellerinizin yaşlanmasını geciktirmek istiyorsanız, özellikle yaz aylarında mutlaka güneşi bloke eden bir kremle koruyun. Böylece ileriki yaşlarda oluşabilecek lekeleri azaltacak ve genç görünmenize neden olacaktır.

- Düzenli pedikür yaptıramayacak kadar yoğunsanız, yürüyüşe çıkmadan önce (spor çorap giydiğiniz zaman) ayaklarınıza bol vazelin sürün. Yürüyüşünüz bittiğinde ayaklarınızın beslenmiş ve rahatlamış olduğunu fark edeceksiniz.

- Ayaklarınız kuruyorsa, bol krem sürün (vazelin tavsiye edilir!). Sonra bir çift pamuklu çorap giyerek nemin içeride kalmasını sağlayın. Bu işi yatarken yapmak çok yararlı ancak çoraplarla uyumakta sıkıntı yaşıyorsanız size bir ipucu: çorabınızın parmak kısmını kesin, böylece ayaklarınız hava alırken yumuşayacak.

- Ayak topuklarınızdaki sertliği gidermek için bir ev reçetesi: ılık su dolu bir leğenin içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Yarım litre ılık süt ilave edin. Ayaklarınızı 30 dakika bu karışımın içinde tuttuktan sonra ponza taşı ile ovup, nemlendirici bir krem sürün.

- Nasırlardan kurtulmak için ayaklarınızı birkaç dakika ılık suda tutun. Eczanelerde reçetesiz olarak hazırlanabilen %20 Carmol ve %12 Amlactin karışımı olan krem veya losyonu masaj yaparak ayaklarınıza iyice yedirin. Bu karışım tabanlardaki sert keratin tabakasını yumuşatır.

Banyoda – Cildiniz kuruysa, banyo suyunuza yemek sodası ekleyerek cildinizi nemlendirebilirsiniz. Ayrıca 10 damla gül yağı eklemek de yardımcı olabilir. Gül yağı cildi nemlendirir, muhteşem kokar ve kılcal damarların oluşmaması için yardımcı olur.

- Cildiniz yağlıysa, banyo suyunuza limon, portakal, greyfurt gibi herhangi bir narenciye meyvesinin (ya da birkaçının karışımının) suyunu ekleyin. Sitrik asit bakterileri öldürür, fazla yağı kurutur.

- Banyo suyunuza hindistancevizi yağı ekleyerek güzel bir cilde kavuşabilirsiniz. Banyo suyunuzu doldururken suya 1-2 çay kaşığı yağı ekleyip suyun keyfini çıkarın.

- Vücudunuz için doğal bir arındırıcı elde etmek istiyorsanız, 1 küçük paket süt tozunu banyo suyunuzda eritin. Sütteki laktik asit cildin ölü hücrelerinden arınmasını sağlar ve cildinize bir bebeğinkini andıran pürüzsüzlük kazandırır.

- Uyumakta zorluk çekiyorsanız, doldurduğunuz banyo suyuna 2 çay kaşığı kuru lavantayla karıştırılmış 1 çay kaşığı lavanta yağı ekleyin. Lavantanın rahatlatıcı aroması sizi kolayca uykunuza hazırlayacaktır.

- Stresli günlerinizde, 3 büyük fincan papatya çayını iyi ve koyu demlenmiş olarak hazırlayın. Banyo suyunuza ekleyin. Papatya rahatlatıcıdır ve stresinizi alıp götürecek özelliklere sahiptir.

- Banyo yağları kullanırken, yağ ve su daima birbiriyle iyi karışmayabilir. Bu işlemi kolaylaştırmak için karışıma biraz süt katılması işinizi çok kolaylaştıracaktır.

– Sakarlığınız yüzünden bir yerleriniz hep mor mu? Bundan sonra bir yere çarpınca, vurduğunuz bölgeye derhal en az 10-15 dakika buz uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra tekrar 10-15 dakika buz tutun. Buz, deri altında oluşabilecek kanamayı durdurarak darbe alan bölgenin morlaşmasına engel olur.

- Yanığınızın iz bırakmasını engellemek için yanmış bölgeye derhal bir E vitamini kapsülü kırıp uygulayın. Ayrıca, yanığa Aloe Vera jeli sürerseniz iyileşme hızını da artırırsınız.

- Yapılan araştırmalara göre ergin kişilerde kalsiyum eksikliği olanlar büyük oranda. Her gün 1 bardak süt içmeyi alışkanlık haline getirin. Faydasını ilerleyen yaşlarda göreceksiniz.

- Sağlık için koşmanın yararını biliyorsunuz. Elbette koşmak kalori harcamak adına da yararlı. Ancak geri geri koşmak daha da yararlı. Üstelik geri geri koşarken %31 daha fazla kalori harcarsınız. Yürüyüşte de aynı şey geçerli: geri geri yürümekle %78 daha fazla kalori harcarsınız.

- Sabah uyandığınız zaman derin nefes almayı ve iyice gerinerek vücudunuzu esnetmeyi unutmayın. Böylece pompalanan kan artarak daha hızlı uyanıp daha diri hissedersiniz

Devamını Oku >> 0 yorum

Stres erkekleri farklı etkiliyor

stres erkek Stres erkekleri farklı etkiliyorKadınların büyük bir kesiminde uykusuzluğa neden olan stres ve psikolojik sorunların erkeklerde bunun tam tersi problemlere neden olduğu ortaya çıktı. Yani stres ve psikolojik sorunlar erkeği uyutuyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı bünyesinde oluşturulan Uyku Laboratuvarı Direktörü Kezban Aslan, fizyolojik bir durum olan ve yaşamın üçte birinden fazlasını kapsayan uykunun fazlasının da azının da stresin ve psikolojik sorunların habercisi olduğunu söyledi.

Uyku hastalıklarının, hastanın uykusu sırasında ya da uyumak istediğinde ortaya çıkan klinik bir durum olduğunu belirten Aslan, bu hastalıkların uyku kalitesini bozarak bireyin dinlenememesi, bilincinin tazelenememesi, gündüz aktivitelerinin bozulması ve bireyin sağlıklı olduğu dönemdeki kapasite ve becerilerinin azalmasıyla seyrettiğini vurguladı.

Her insanın yaşamının bir bölümünde uyku sorunlarıyla karşılaştığını ifade eden Aslan, “Bugün 80′den fazla uyku hastalığı var, ancak uykusuzluk ve aşırı uyku hali en sık görülenler arasında yer alıyor” dedi.

Hava kirliliği, gürültü, stres ve psikolojik sorunların uyku bozukluklarında en önemli etkenlerden biri olduğuna dikkati çeken Aslan, cinsiyet faktörünün de uyku sorunlarında önemli bir belirleyici olduğunu ifade etti.

Kadınların stres ya da psikolojik sorunları olduğunda daha çok uykusuzluk çektiklerini, ancak erkeklerin önemli bir bölümünün uykuyu “sorunlardan kaçış” olarak gördüklerini vurgulayan Aslan, “Normalin üzerinde uyuyan bir erkeğin psikolojik durumu irdelenmelidir” dedi.

Erkeklerin, sorunlarını genelde başkalarıyla paylaşmamalarının da onların uykuyu bir kaçış yolu olarak görmelerinde etken olduğuna işaret eden Aslan, “Erkeklerde aşırı uyku hali (narkolepsi) diye tanımlanan ve gündüz aşırı uyku eğilimiyle kendini gösteren hastalıktan kaynaklanmıyorsa, sorun psikolojik kaynaklı olabilir” diye konuştu.

Narkolepsinin genelde erkeklerde görülen bir uyku hastalığı olduğunu belirten Aslan, şunları kaydetti:

“Gündüz aşırı uyku eğilimi nedeniyle günlük yaşamsal aktiviteyi bozar. Gece uyku kalitesi bozulmuş ve REM uykusunda patolojik değişiklikler olmuştur. Hastalığın oluşumunda genetik geçiş olduğu gösterilmiştir. Hastalık erkeklerde daha fazla görülür. Hastalık, çocukluk yaşından başlayarak 50′li yaşlara kadar ortaya çıkabilir.”

Narkolepsinin yaşam boyu süren ve devamlı tedavi gerektiren bir hastalık olduğuna dikkati çeken Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tedavide santral sinir sistemini uyaran ilaçlar kullanılır. İlaç tedavisinde yan etkiler, ilaca tolerans gelişebilir. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken konu, aşırı uyku halinin kaynağının tespitidir.

Eğer, klinik bir durum söz konusu değilse bu durumda psikolojik sorun, stres, depresyon ve kişinin başkalarıyla paylaşamadığı sorunları olduğundan şüphe edilmelidir.”
Devamını Oku >> 0 yorum

Mutlu olmak için 9 önemli madde

 Mutlu olmak için 9 önemli madde
50 çift üzerinde araştırma yapan Amerikalı Psikolog Judith Wallerstein, evlilikte çiftelerin birbirleri ile olan iletişiminin yanı sıra, çocuğun evliliği sağlamlaşması açısından önemli rok oynadığını belirtti.

Wallerstein, evlilik için gerekli olan 9 önemli maddeyi şöyle sıraladı:

- Evlenecek olan kişinin çocukluktan beri içinde olduğu aileden uzaklaşıp yeni bir hayata başlayacağını fark etmesi ve evliliğe tam olarak adapte olması.

- Düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşamın oluşturulması.

- Ortak değerler üzerinde bir olup, her iki tarafın da bağımsızlığının kısıtlanmaması.

- Aileye yeni katılan bebeğin evliliğe kattığı değişikliklerden çiftlerin olumsuz yönde etkilemesine izin verilmemesi.

- Zaman içerisinde karşılaşılabilecek zorlukların üstesinden gelinebilinmesi.

- Evlilikte eşler arasındaki güvenin oldukça büyük etkisi olduğundan çiftler arasında oluşabilecek öfke ve çatışmalara karşı daha olumlu ve anlayışlı olunması

- Her iki taraf da sıkıntılı olsa bile bunu mümkün olduğunca yansıtması aksine şaka ve neşenin paylaşılması.

- Çiftlerin birbirlerine her zaman sevgi göstermesi, her konuda destek vermesi

- Her ne kadar zaman ilerlemiş olsa da aşkın her zaman taze tutulması ve ilk heyecanları tazelemeleri gerekiyor.
Devamını Oku >> 0 yorum

Sevgilinize hediyeyi burcuna göre seçin

hediye.se%25C3%25A7mek Sevgilinize hediyeyi burcuna göre seçinSevgiliniz için özel olan bir günde sevgilinize en anlamlı hediyeyi vermek istiyorsunuz ve bu konuda kararsız kaldınız diyelim. O halde onun için en anlamlı hediyeyi bulmaya burcunu dikkate alarak başlayabilirsiniz.

Her burcun hediyesi farklıdır. Eğer siz de “Sevgilime ne alsam?” diye kara kara düşünenlerdenseniz, aşağıdaki rehbere göz atmalısınız. İşte burca göre hediyeler…

Koç
Maceracı Koç’lar için, sportif hediyeler seçmelisiniz. Spor malzemeleri. Kol saati. Rüzgarlı havada bile yanabilen çakmaklar. Kırmızı kazak. En sevdiği müzik grubu veya kişinin CD serisi. Ev dekorasyonu için maket arabalar. Metal mutfak dekorasyon malzemeleri. Ansiklopedik kitaplar.

Boğa
Bu esprili insanlar için, yemek yemek en büyük hobidir. Ellerinizle hazırladığınız bir sofra. Sade büro malzemeleri. Yumuşak dokulu kazak, terlik, battaniye gibi ev yaşamını bütünleyen eşyalar. Ödüllü filmlerden oluşan bir koleksiyon.

İkizler
Yeni düşüncelere açık olan İkizler, teknolojik eşyalara bayılır. Cep telefonu. Zekâ oyunları, kelime oyunları. Ses kayıt cihazı. Play Station. Çok fonksiyonlu kalemler. İlginç görünümlü radyolar.

Yengeç
Sevecen Yengeçler için hediyenin ne olduğu önemli değildir. Fotoğrafınız, fotoğraf makinesi, albüm, resim çerçeveleri. Deniz gibi çağrışımlar sağlayan dekorasyon malzemeleri, tablolar. Çanta, cüzdan.

Aslan
Şımarık Aslanlar için hediye çok önemlidir. Orijinal parfümler. Seyahat aksesuarları, deri büro aksesuarları. Kaliteli viski, puro, sigara aksesuarları. Altın veya altın kaplama anahtarlıklar, kol düğmeleri. Orijinal el işlemesi tavla.

Başak
Sağlığına düşkün Başakların en sevdiği hediyeler arasında, parfümler yer alıyor. Hafif kokulu limon esansı ağırlıklı parfümler. Kişisel gelişime yönelik kitaplar, kitap ayraçları. Düzenli olma duygularını tatmin edebilecek dolaplar. Saç-sakal bakım aletleri. Bornoz. Kum saati.

Terazi
Estetik duyarlılığı çok gelişmiş bu zarif insanlar için yine zarif hediyeler seçmelisiniz. Orijinal tablolar. Bardak altlıkları. Saç şekillendirme setleri. Şarap. Parfüm. Mavi gömlekler. Dinlediği müzik grubunun son çıkan CD’si.

Akrep
Sivri dilli Akrepler, sıcaklık hissi veren her şeye bayılırlar. Tarzına uygun giysiler. Seks oyuncakları. Zarf açacağı. Kamera, büyüteç, ses kayıt cihazı. Korku ve gerilim filmleri, romanları.

Yay
Gezmeyi, yeni kültürler tanımayı seven Yaylar, çantalara bayılırlar. Seyahat aksesuarları. Ok ve yay şeklinde rüzgar çanları. Piknik malzemeleri. Özel olarak bekletilmiş şaraplar. Pahalı takılar.

Oğlak
Disiplinli, sabırlı, kararlı güvenilir ve çalışkan olan bu ciddi, ağırbaşlı insanlar için ağırlığı olan, kullanışlı, ciddi hediyeler seçmelisiniz. Markalı giysiler. Kaliteli spor ve trekking malzemeleri. İsveç çakısı, kanyak matarası. Saksı ve canlı bitkiler. Masa çakmağı. Ahşap resim çerçevesi. Pahalı bir şişe şarap. Boyun yastığı.

Kova
Kova insanları için, ilk görüşte “farklı” diyebileceği hediyeler bulmalısınız. Teleskop. Elektrikli su ısıtıcısı. Orijinal kül tablaları. Fotoğrafçılık malzemeleri. Soyut tablolar. Matematiğin tarihsel gelişimini veya son buluşların anlatıldığı kitap ve ansiklopediler. Moda olmayan kıyafetler.

Balık
Duyarlı balıklar, hediye olarak ne alırsanız alın mutlu olacaklardır. Tütsü, tütsü tahtası. Sufi ve klasik müzik CD’leri. Yağlı boya seti. Sanat ansiklopedileri. Elektronik eşyalar. Scanner veya printer. Ufak biblolar, heykeller. VCD player ve Türk filmlerinden oluşan bir koleksiyon.
Devamını Oku >> 0 yorum

Cinsel Uyumu Yakalamanın Yolları

cinseluyum Cinsel Uyumu Yakalamanın YollarıCinsel uyumu yakalamak için neler yapılmalı? Sağlıklı bir seks hayatı için birkaç püf noktası…

Uzman Psikolojik Danışman Hülya Topal anlatıyor: “Cinsel ilişkide sadece kendinizi ya da eşinizi düşünerek hareket ediyorsanız, bu her şekilde eksik bir ilişki yaratacaktır. Cinsel birleşme, her iki taraf için de zevk alınacak, uyum içerisinde ortak duyguların ve sonuçların elde edildiği bir süreç olmalıdır. Aksi takdirde bir tarafa zevk verirken, bir taraf acı çekebilir veya hiçbir şey hissetmeyebilir. Buna bağlı olarak duygu durumunda farklılaşma görülebilir. Mutsuzluk, hayal kırıklığı, öfke, karamsarlık, başka arayışlar vb. duygular cinsel ilişkinize gölge düşürebilir.”

Doğru bir uyum için neler yapılmalı?
Uyum; birlikte daha güçlü olmak ve daha iyi sonuçlar alma çabasıdır. Uyum yaşamanın her aşamasında önemliyken, cinsellikte çarpıcı bir öneme sahiptir.

Hem kendinizi hem de eşinizi tanıyın: Öncellikle kendinizin ve eşinizin bedenini tanıyın. Kendinizle barışık olun. Kendini tanımayan ve kendi ile ilgili olumlu ve olumsuz düşüncelerin farkında olmayan biri, cinsellikte de rahat olmaz.

İletişim kurun: Karşılıklı konuşarak cinsellikle ilgili kafanızdaki kaygılarınızı, korkularınızı, üzüntülerinizi, geçmiş sıkıntılarınızı, cinsellikle ilgili beklentilerinizi ve hayallerinizi paylaşmalı ve bunları uygun bir dille iletebilmelisiniz. Kendinizin ve eşinizin algı sistemlerini (görsel, işitsel, dokunsal gibi) fark edebilmeniz ve ona bağlı iletişim kanallarını aralamalısınız.


Kendinizi sevin ve güvenin: Kendinizi sevmezseniz, başkasının da sizi seveceğine inanmanız zorlaşır. Kendinizi güvende hissedin ki, partneriniz de güvenli olarak, sağlıklı ve mutlu bir cinsellik yaşasın.


Partnerinize karşı sevgi ve saygı besleyin: Eşlerin birbirlerine karşı saygı ve sevgileri olmadığı takdirde, mutsuz sağlıksız bir cinsel hayatları olur. Gün içinde güzel jest ve mimikler kullanmak, güzel ve anlamlı bir bakış, bir çiçek vermek ya da telefonla hal hatırı güzel aşk sözcükleri ile ifade etmek, sevgi ve ilgiyi ifade eden yollardan bazılarıdır.


Birbirinize zaman ayırın: Bir şeye biçtiğiniz değer, ona ayırdığınız zamanla ilintilidir. Eşinizle yeni tanıştığınızda birbirinize ayırdığınız zaman belki daha çokken; sonraları çocuk, iş, arkadaşlar, günlük sorunlara odaklanıp birlikte daha az vakit geçirmeye başlamış olabilirsiniz. Eşinizle birbirinize ayırdığınız zaman ilk günkü gibi olmalıdır.


Tartışmaktan çekinmeyin: Çiftler arasındaki farklılıklar kaçınılmazdır ve tartışma ilişkinin doğal parçasıdır. Eşinizle, her zaman aynı fikirde olmasanız bile, sağlıklı bir şekilde tartışmalı ve duygularınızı paylaşmalısınız. Bu, aranızdaki bağı güçlendirir.


Sık sık dokunun: Dokunmak insan doğasında var olan bir duygudur ve birey için bir ihtiyaçtır. Dokunmanın vermiş olduğu rahatlık, karşınızdakine güven, destek, koruma, şefkat ve tabii ki heyecan verir.


Esnek ve değişime açık olun: İnsanlar, fizyolojik ve psikolojik değişimlere bağlı olarak sancılı veya sancısız değişim ve gelişim geçirebilirler. Partnerinizin geçirdiği değişime uyum sağlamanız ya da birlikte değişebilmeniz, size başarılı bir ilişki sürdürebilmeniz için fayda sağlar.


Spor yapın ve iyi beslenin: Alkol ve kafein tarzı içeceklerden sakınmalısınız, çünkü bunlar cinsel hayatınızı olumsuz etkiler. Ayrıca, düzgün ve esnek bir vücuda sahip olmak için spor yapmalısınız. Örneğin, eşinizle birlikte yaptığınız sabah yürüyüşleri, genel anlamda sağlığınız ve cinsel yaşamınız için son derece önemlidir. Çünkü sinir sisteminiz, salgı bezleriniz ve iç organlarınız arasında güçlü bir ilişki bulunmaktadır. Cinsel ilişkinizde bu küçük ayrıntılara dikkat ettiğinizde aranızdaki uyumun arttığını fark edeceksiniz.
Devamını Oku >> 0 yorum

Kusursuz güzellik sırları

kusursuz guzellik Kusursuz güzellik sırlarıTüm dünyayı gezen ünlülerin makyaj tasarımcısı Shalini Vadhera, dünyanın birçok bölgesindeki hemcinslerinden öğrendiği etkili ve paha biçilmez güzellik sırlarını bir kitapta topladı. İşte bu kitaptaki kusursuz güzellik sırlarından birkaç önemli başlık…

Annelerimiz, büyük annelerimizin evde hazırladıkları kimi güzellik reçeteleri, son zamanlarda doğal hayata dönüş çabaları içerisinde televizyon kanalları ya da yazılı basında tekrar gündeme gelmeye başladı. Bir de bunların coğrafya değişikliklerine göre çeşitlendiği düşünülünce, kendi kendimize yapıp uygulayabileceğimiz birbirinden farklı pek çok alternatifimiz oluyor.

Ünlülerin makyaj tasarımcısı Shalini Vadhera’nın yazdığı Passport to Beauty kitabı, güzellik için bir seyahat rehberi niteliğinde. Shalini, Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ve Avustralya da dahil olmak üzere tüm dünyayı gezmiş bir kadın olarak, hemcinslerinden öğrendiği paha biçilmez güzellik sırlarını bu kitapta bizlerle paylaşıyor.

Daha güzel ve yumuşak bir cilt

Çok eski zamanlardan beri, Fransa güzelleştirme sanatında öncü olarak kabul edilir. Bugün bile geçerliliğini koruyor bu düşünce. Fransa aynı zamanda en iyi şarap şatolarının ülkesi olarak bilinir. Bu doğal gücü doğru kullanarak, Fransız kadınları taze üzümleri ciltlerini yumuşatmak ve gençleştirmek için vücutlarına sürüyorlar. Bu harika meyvenin nasıl işe yaradığını bilmek ister misiniz? Üzümün neredeyse her parçası -etli kısmı, çekirdekleri ve kabuğu- linoleik asit ve polifenoller gibi maddeler içeriyor ki bunlar da çok etkili antioksidanlar. Nemlendirme ve anti-aging faydaları bahşediyor. Bugün pek çok kozmetik markasının üzüm içerikli ürünleri piyasaya sürme sebebi de bundan kaynaklı.

Yıpranmış ve kuru saçlar

Dünyanın bir diğer köşesine geçecek olursak, Gana’ya özgü saç kremi, yıpranmış saçlara en iyi gelen ürün. Shea ağaçları, Afrika’nın batı kıyılarında vahşice ve özgürce yetişiyor. Bu ağaçların meyveleri işleniyor – fıstıkları çıkarılıyor, kaynatılıyor ve daha sonra da belirli bir süre güneşte kurutuluyor. İyice kuruduktan sonra ise fırınlanıp eziliyor ve ‘shea yağı’ delinen yağ elde edilene kadar ısıtılıyor. Shea yağı problemli, özellikle kuru ciltler ve yıpranmış saçlar için en etkili madde. Uzmanlara göre saçı sadece yumuşatmakla kalmıyor, aynı zamanda nemlenmesine ve parlamasını da sağlıyor.

Gözaltı morlukları

İspanya’da, ince kesilmiş patates dilimlerini 10’ar dakikalık süreçler boyunca gözaltlarına koyan kadınlar böylece cilt renklerinin açılması sağlıyor ve morluklardan kurtuluyorlar.

Şişkinlikler

İskandinav kadınları, özellikle yüzlerindeki şişkinliklerden kurtulmak için buz gibi maden suyunu yüzlerine 15-20 kez çarparak yıkıyor ve kurtuluyor.

Kolay dudak bakımı ve parlatıcısı

İtalyan kadınlar, zeytinyağını dudaklarını pürüzsüzleştirmek ve parlatmak için kullanıyorlar.

Tahriş olmuş ciltler için

Yunan kadınlar kuru ve tahriş olmuş, güneş yanığı ciltlerini yumuşatmak ve beslemek için zeytinyağı ile masaj yapıyorlar.

Çatlaklardan kurtulmak

Asya’da kadınlar ciltlerini nemlendirmek, onarmak, beslemek ve yumuşatmak için beyaz kamelya yağı kullanıyorlar. Shalini, aynı zamanda bir kaç ünlü ismin doğumdan sonra bu yöntemi kullandıklarını ve o derin çatlaklardan bile bu sayede kurtulduklarına yemin ettiklerini söylüyor. Kadınlar bu yağı aynı zamanda saçlarının ve tırnaklarının hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlamak için de kullanıyor.

Arınmak

Zimbabwe kadınları sabahları güne limonlu bir bardak sıcak çay ile başlıyor; sistemlerini temizlemek ve metabolizmalarını çalıştırmaya başlamak için.

Güçlü, parlak saçlar

Hindistan’da, kadınlar uzamasını, parlaması ve güçlenmesini sağlamak için, haftada bir Hindistan cevizi yağı ile saçlarına ve kafa derilerine masaj yapıyorlar.

Kepek sorunu

Avustralyalılar, kepekten kurtulmak için şampuanlarına bir kaç damla okaliptüs ya da çay ağacı yağı katıyorlar.
Devamını Oku >> 0 yorum

Göz tansiyonu ileri yaşlarda kör ediyor

g%25C3%25B6z Göz tansiyonu ileri yaşlarda kör ediyor
Uzmanlar, 40 yaş ve üzerindeki her 40 kişiden birinde görülen göz tansiyonu yani glokom hastalığının halk arasında karasu olarak da bilindiğini ve ileri yaşlarda kalıcı körlüğe neden olabileceğini belirtiyor.

Halk arasında “karasu” olarak da bilinen ve genellikle ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan göz tansiyonu (glokom), göz içinde yer alan göz içi sıvısının basıncının artması ve bu basıncın görme işlevini gerçekleştirmeye yardımcı sinirlere baskı yapıp zarar vermesiyle meydana gelir.

Basınç gören bu sinirler yeteri kadar beslenemeyip görevini yerine getiremez ve bu nedenden dolayı görmede azalma nükseder, hatta zamanla görmedeki bu azalma tam körlüğe bile sebebiyet verebilir. İlk başlarda herhangi bir belirti göstermeyen bu hastalığın açık açılı ve kapalı açılı olmak üzere yaygın iki çeşidi vardır.

Göz tansiyonu, tüm dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kişiyi ilgilendirmekte ve 40 yaşın üzerindeki her 40 kişinin birinde ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yine 40 yaş üzeri her 20 kişinin birinde de daha ileri yaşlarda kalıcı körlüğe neden olabilmektedir.

Göz tansiyonunun çeşitleri

10-21 mmhg değerleri arasındaki göz basıncı normal kabul edilen seviyedir. Eğer 21 mmhg’den daha yüksek ya da 10 mmhg’den daha düşük bir göz içi basıncı ortaya çıkarsa göz tansiyonu başlangıcı ortaya çıkmaktadır. Bu şekilde ortaya çıkan göz tansiyonunun genel olarak dört ana tür vardır:

Açık Açılı Göz Tansiyonu

En sık görülen göz tansiyonu biçimidir ve göz tansiyonu rahatsızlıklarının yaklaşık %85′lik bir kısmını oluşturur. Daha çok 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülen bu göz tansiyonu çeşidi başlarda hiçbir belirti göstermeden seyreder. Nasıl oluştuğu tam olarak bilinmez; fakat “aköz hümör” olarak tabir edilen göz içi sıvısının dışarı atılamayıp buna bağlı olarak bu sıvının göz içinde birikip basıncı artırmasıyla ortaya çıktığı belirtilir. Bu basınç ise zamanla göz içi sinirlerinde hasara ve zedelenmeye yol açar.

Kapalı Açılı Göz Tansiyonu

Açık açılı göz tansiyonunun aksine gözde şiddetli ağrı, kızarıklık, bulanıklık; kusma, bulantı ve hassasiyet gibi belirtilerle ortaya çıkan ve akut glokom krizi olarak da tabir edilen bu göz tansiyonu biçiminde göz içi basıncı oldukça yüksek seviyelerdedir. Bu biçim göz tansiyonunda, basıncın düşürülüp hastanın ameliyata alınması gereklidir; aksi halde birkaç günlük zaman dilimi içerisinde tam görme kaybı gerçekleşebilir.

İkincil Göz Tansiyonu

Katarakt, iridosiklit gibi göz hastalıklarına ya da romatizmal, diyabetik hastalıklara bağlı olarak gelişen bu göz tansiyonu biçiminde göz içi kanamaları, iltihaplanmalar gibi belirtiler ortaya çıkar.

Doğuştan Olan (Konjenital) Göz Tansiyonu

Bu göz tansiyonu çeşidi genellikle İri ve devamlı sulanan göze sahip bebeklerde ve çocuklarda ortaya çıkmaktadır. Bu çeşit göz tansiyonu hastaları ışıktan rahatsız olur ve az yemek yerler. Ayrıca göz bebekleri hızlı bir şekilde büyüyüp küçülür.

Bunların dışında, pek yaygın olarak görülmeyen Eksfoliasyon, Neovasküler, Pigmenter, Uveit gibi göz tansiyonu çeşitleri de vardır.

Göz tansiyonu riski taşıyanlar

- 40 yaş üzeri kişiler
- Şeker hastaları
- Romatizma hastaları
- Yüksek miyopisi olanlar
- Yakın akrabaları içerisinde göz tansiyonu hastası bulunanlar
- Uzun süre kortizon kullananlar
- Yüksek ya da düşük kan basıncı olanlar
- Kansızlık hastaları
- Şok geçirenler

Göz tansiyonu belirtileri ve teşhis

Göz tansiyonu çeşidine göre belirtileri de farklılık gösterebilir; fakat en yaygın çeşidi olan açık açılı göz tansiyonunda gözün görme işlevinde herhangi bir kayba kadar hiçbir belirti görülmez. Bu yüzden belli aralıklarla göz muayenesi yaptırılmalı ve göz içi basıncı ölçtürülmelidir. Zaten göz tansiyonu, genellikle göz muayeneleri sırasında ortaya çıkar. Bundan dolayı herhangi bir göz muayenesinde göz tansiyonu da kontrol ettirilmelidir.

Diğer göz tansiyonu türleri baş ağrısı, gözde bulanma, kızarıklık ve yaşarma gibi belirtilerle fark edilebilir. Göz tansiyonunun erken teşhis edilmesi, rahatsızlığın ortaya çıkardığı ya da çıkaracağı zararları en aza indirecektir.

Göz içi basınç, tonometre adı verilen bir cihaz sayesinde göz korneasına algılayıcı uçların temas ettirilmesi ya da göz yüzeyine kontrollü bir şekilde hava püskürtülmesi suretiyle ölçülür.

Göz tansiyonunun tedavi yöntemleri

Göz tansiyonu hastalığının ortadan kaldırılması mümkün değildir. Tedavideki amaç, hastalığın ortaya çıkardığı rahatsızlıkların en aza indirgenmesi ve gözün mevcut görme kalitesinin korunmasıdır. Bu ise cerrahî müdahalelerin yanı sıra göz damlaları ve çeşitli ilaçlar sayesinde sağlanabilir.

Tedavi yöntemleri genel olarak şöyledir:

Göz damlaları

Göz içi basıncını kontrol altında tutmaya ve normal seviyesine çekmeyi amaçlayan göz damlaları, doktor gözetiminde ve tansiyonun şiddetine göre kullanılır. Damlalar kullanıldıktan sonra gözde geçici yanma, batma ve kızarıklıklar görülebilir.

Haplar

Göz damlalarının göz içi basıncını kontrol altına alma noktasında yeterli kalmadığı durumlarda tercih edilmekte; fakat göz damlalarına nazaran daha fazla yan etkiye sahiptirler. Bu haplar, göz içi sıvısının üretimini azaltarak etki gösterirler.

Lazerle Tedavi

Göz damlaları ve ilaçlarla herhangi bir sonuç alınamadığı ya da bu tür yöntemlerinin yan etkilerinin tedavi sürecini olumsuz etkilediği durumlarda tercih edilen lazerli cerrahide amaç, normal cerrahiye bir basamak oluşturmaktır. Bu yöntemde göz içerisindeki drenaj kanalları gerilir ya da iristen bir delik açılmak suretiyle göz içi sıvısının boşaltılması sağlanır.

Cerrahî Müdahale

Trabekülektomi ameliyatı sonucunda göz içi sıvısı ağının bir kısmı yok edilebilir ve bu sayede sıvının göz dışına atılımı sağlanır. Bu müdahale, bir uyuşturucu damla ile gözün uyuşturulması hâlinde yapılabilir. Hem lazerle tedavi hem de cerrahî müdahale sonrasında bir müddet ilaç kullanımı şartı konulabilir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Kış Aylarında Evde Vücut Bakımı

Kese ve Masaj: Kese ölü cildin atılmasını, gözeneklerin rahatlamasını sağlar, böylece daha sıkı ve canlı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Lif, deniz süngeri, friksiyon eldiveni, vücut fırçaları bu işlem için uygun malzemelerdir. Aynı şekilde masaj da cildi rahatlatır, oksijen akışını hızlandırır. Masajlarınızda gül yağından yararlanabilirsiniz.

Bitkisel Destek: Çetin geçen kış koşulları için tepeden tırnağa bedenimize iyi bakmak, aşırı soğukların kötü etkilerinden korumak zorundayız. Zengin bitkisel özlerle cilde sağlık ve canlılık kazandırabilirsiniz. Örneğin lavanta çiçekleri ve kuru nane yapraklarını veya yulafı bir keseye doldurup, vücudunuzu ovabilirsiniz. Deniz tuzu da önemli bir malzemedir. İster direkt olarak, isterseniz de keseye koyarak vücudunuza masaj yapmak, kışın pullanan, çatlayan derinizi yeniler.

Devamını Oku >> 0 yorum

El örgüsünden anahtarlik kurbaga

Devamını Oku >> 0 yorum

örgü(tığ işi) kitap kabı




Devamını Oku >> 0 yorum

Motifli Çiçekli Örgü Bebek Battaniyeleri Modelleri

Motifli Çiçekli Örgü Bebek Battaniyeleri Modelleri, Bebek örgü örnekleri battaniye modelleri, bebekleriniz için en önemli olan örgü battaniyeler, bir kış boyu sımsıcak tutacak yün bebek battaniyeleri, örgü bilen kadınlar için, yapabilecekleri çok güzel bebek örgü örneklerinden yaralanarak, en şirin bebek battaniye modelleri işleyebilirler. Yeni sezon bebek örgü modelleri arasında desenli battaniyeler, ve motifli bebek battaniyeleri örneklerinden sizde faydananabilir en güzel örgü battaniyeleri örebilirsiniz. Tığ örgüleri bebek örgü modellerinde, battaniye örnekleri çiçek motifli ve düz örnekli bebek battaniyesi modelleri için sadece örgüden biraz anlamak ta yeterli olacaktır. İki şişle örülen çiçeli kız bebek battaniyeleri ve mavi renkli tığ örgüsü erkek bebek battaniyeleri modellerini sizlerde, iki şiş ve üçtane yün iplerle rebilirsiniz..


bebek örgü modelleri battaniyeler. bebek örgüsü battaniye örnekleri resimli
pembe beyaz kız bebek battaniye modelleri
pembe motifli tığ örgüsü kız bebek battaniyeleri örnekleri
kız bebek örgüleri battaniyeleri modeli, kız bebek patikleri örgü bere örnekleri modelleri
iki şişle işlenmiş ayıcıklı bebek battaniye örnekleri modelleri
çift şişle örülen bebek battaniye örnekleri modelleri, bebek örgüsü yeşil battaniye modelleri
derya baykal örgü modelleri beyaz örgü battaniye modelleri
bebek örgüsü sarı çiçekli örgü battaniye modelleri,
derya baykal örgüleri beyaz bebek battaniyeleri örneği modelleri, bebek örgüleri beyaz bebek örgü battaniyesi örneği

deryalı günler örgüsü bebek battaniyeleri modelleri, yeni sezon örgü bebek battaniyesi modelleri 2012

Tığ işi bebek örgüleri yeşil bebek battaniyesi örnekleri 2012

el örgüleri bebek battaniyeleri modelleri örneği

Tığ örgüsü kalp örnekli bebek battaniye örnekleri modeli

Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri