Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Kruvaze bluz anlatim

Sal Yakali Anlatimli örgü bayan kazak Modeli
Beden 36/38 ve 40/42 Parantez içindeki sayilar 40 / 42 beden içindir. Eger yalnizca bir tek sayi verilmisse bu her iki beden için de geçerlidir.
Malzeme: Orta kalinlikta el örgü yünü (yak. 400 (450) gr Petrol ve ince moher karisimli yünlü örgü ipligi yak. 250 (300) gr kahverengi. alti ve yedi numara örgü sisleri. 60 cm uzunlukta, alti numara yuvarlak örgü sisi
Dikkat: Sürekli olarak bir kat yün ve bir kat moher ipligi birlikte alarak iki kat iplikle çalisin!
Lastik örgü A: 1 ilm. yüz, 1 ilm. ters (tek lastik)
Lastik örgü B: 2 ilm. yüz, 2 ilm. Düz yüz: Gidis siralarini yüz, dönüs (siralarini ters örün (çift lastik)
Vurgulanmis eksiltmeler: Sag kenar: Kenar-ilm, 2 ilm. yüz birlikte örün. Sol kenar: 2 ilmek birbirinin üstünden geçirerek yüz örün = 1 ilmek yüz örer gibi örmeden alin, izleyen ilmegi yüz örün ve örmeden aldiginiz ilmegi bu ilmegin üstünden geçirin, kenar-ilm.
Örnek denemesi: 1 8 ilm ve 18 sira lastik örgü A 6 numara sisle = 10 x 10 cm; 1 3 ilm ve 1 6,5 sira düz yüz 7 numara sisle = 10 x 10 cm; her iki deneme de çift katli iplikle örülmüstür.
Arka parça: Önce etek pervazi için arka ve ön parçalari birlikte enine örün. Bunun için iki kalite yünü birlikte alarak 19 ilm. baslayin. Pervaz için 72(80)cm lastik örgü A orun; sonra son si-ranin ilmeklerini ilmek isiyle baslangiç sirasinin ilmekleriyle birlegtirin, ördügünüz lastigi halka sekline getirin. Sonra her iki yanda yan dikisler için isaret alin. Bundan sonra bir yarinin üstünden = 36 (40) cm, pervazdaki isaretler arasindan yedi numara sisle ve çift katli iplikle 48 (54) ilm. alin Sonra düz yüz devam edin. Egimler için her iki yanda pervazdan sonra besinci. sirada bir ilm. artirin, sonra her 8. sirada 3 kez daha her defasinda 1 ilm. artirin = 56 (62) ilm. Pervazdan 22 cm = 36 sira sonra her iki yanda kol evleri için 2 ilm. kapatin. Sonra her ikinci sirada 1 kez 2 ilm ve 1(2) kez bir ilm. kapatin= 46 (50) ilm. Kol kesiminden 18 (19) cm = 30 (32) sira sonra omuzlar için her iki yanda 6 (7) ilm. kapatin, izleyen 2. sirada 1 kez 6 (7) ilm. daha kapatin. Sonraki sirada kalan 22 ilm. düz yaka açikligi kenari olarak kapatin.
Ön parça: Pervazin iki parçasi üzerine örün. Önce ön parçanin sag yarisina devam edin. Bunun için pervazin sol kenarinda 6 (7) cm bosluk birakin ve kalan 30 (33) cm üzerine yedi numara sis ve iki kalite ipligi birlikte alarak çift kat yünle 40 (44) ilm. alin Anvelop havayi saglamak için sag kenarda yaka açikligi için pervazdan sonraki 3. sirada bir ilm. vurgulayarak kapatin. Sonra izleyen her 2. sirada 15 (16) kez her defasinda bir ilm. vurgu- layarak kapatin. Sonra * 4 ve izleyen 2. slcada her defasinda 1 ilm. vurgulayarak kapatin. yildizlar arasini 4 kez tekrarlayin ve izleyen dördüncü sirada 1 kez daha bir ilm. vurgulayarak kapatin. Bu arada yan egimi ve kol kesimini sol kenarda arka parçayla ayni yükseklikte ve sekilde uygulayin. Kol kesiminden 18 (19) cm = 30 (32) sira sonra dis kenarda omuzu aynen arka parçadaki gibi kapatin. Ön parçanin sol yarisi için pervazin bosluk biraktiginiz 6 (7) cm kismi üzerinden 7 numara sis ve çift kat iplikle 8(10) ilm. alin ve ek olarak sag ön parçanin arka tarafindan pervazin kenar ilmeklerine batarak 32 (34) ilm. daha alin = 40 (44) ilm. Sonra ön parçanin sol yarisini sag parçayla karsit ayni olacak sekilde örün ve önü tamamlayin. Kollar: 34 ilm, 6 numara sis ve çift kat iplikle baslayin. Disa dönen kol agzi pervazi için 12 cm = 22 sira lastik örgü B örün. Sonra yedi numara sisle düz yüz devam edin. Egimler için her iki yanda pervazdan sonra 15. (11.) sirada 1 ilm. artirin, sonra her 16.(1 2.) sirada 2(4) kez daha her defasinda 1 ilm. artirin = 40 (44) ilm. Pervazdan 39 cm = 64 sira sonra her iki yanda kol yuvarlakligi için iki ilm. kapatin, izleyen her sirada 1 kez 2 ilm. kapatin, 8 kez her defasinda bir ilm. vurgulayarak kapatin ve 2 kez her defasinda 2 ilm. kapatin, izleyen sirada kalan 8 (12) ilm. kapatin.
Tamamlanmasi: Parçalari gerin, nemlendirin ve kurumaya birakin. Dikisleri kapatin, kol agzi pervazlarini alti cm kadar distan kapatin ki düzgün olarak disa dönebilsin. Sal yaka için yuvarlak sisle ve çift katli iplikle ön parçalarin egik kenarlarindan ve arka yaka açikliginin kenarindan 202 ilm. alin, 1 dönüs sirasi yüz örün. Sonra lastik örgü B örün, bu arada kenar-ilmekten sonra 1 ilm. yüzle baslayin. Önce 117 ilmegi örün, sonra form verebilmek için kisaltilmis siralarla çalisin. Bunun için 1 dolamayla dönün, 32 ilm. geriye dogru örün, tekrar bir dolama ile dönün, sonra her iki yanda 18 kez her defasinda 4 ilm. fazla örün ve bir kez onüç ilm. fazla örün. her defasinda 1 dolama ile dönün. Böylece yeniden tüm ilmekler ise girmis olacak. Dolamalarda her defasindaizleyen uzatilmis siranin ilk ilm. desene uygun sekilde birlikte örün, böylece delik olusmasini önlemis olacaksiniz. Sonraiki sira daha tün ilmekler üstüne örün. Ardindan ilm. çok gevsek olarak göründükleri sekilde kapatin. Yakanin dar kenarlarini pervaza dikin. Kollari takin. Kol kapaklarini ve sal yakayi disa döndürünKruvaze bluz anlatim
Devamını Oku >> 0 yorum

Yazlik askili örgü bluz anlatimi

SIS NO:3,5
ARKA.
SISE 167 ILMEK ATIN ikiTERS üç DÜZ LASTIK OLARAK 90 SIRA ÖRÜN
91.SIRADAüç DÜZ ILMEKLERIN IKISINI BIRLIKTE ÖREREK iki TERS iki DÜZ LASTIGE DÖNÜSTÜRÜN
(134)ILMEK VE 32 SIRA ÖRÜN
KOL OYUNTUSUNU 6-5-4-3-2-1-1SEKLINDE KESIN
OMUZLARA 22 ILMEK BIRAKARAK ORTADAKI 46 ILMEGI ARKA YAKA OYUNTUSU OLARAK TEK SEFERDE KESIN
SOL OMUZU 78 SIRA ÖRÜN 79.SIRADA alti ILMEK ÖRÜN GERI DÖNÜP altiILMEGI ÖRÜN
dört SIRAYI NORMAL ÖRÜNSONRAKI SIRADA 14 ILMEK ÖRÜN VE GERI DÖNÜP 14 ILMEGI ÖRÜN
dört SIRAYI NORMAL ÖRÜN
TIRNAK ISARETLERI ARASINDAKI UYGULAMAYI BIR KERE DAHA TEKRARLAYIN
ÖRGÜYÜ KESEREK BITIRIN
SAG OMUZ IÇINDE SOL OMUZUN AYNISINI YAPIN
SAG ÖN.
SISE 100 ILMEK ALINiki TERS üç DÜZ SEKLINDE90 SIRA ÖRÜN
91.SIRADA üç DÜZ ILMEGIN iki SINI BIRLIKTE ÖREREK ikiTERS iki DÜZ ÖRGÜYE GEÇIN
(80)ILMEK 10 SIRA ÖRÜN SISTE 40 ILMEK KALANA KADAR ÖRGÜNÜN SOL TARAFINDAN(KOL TARAFI) HER BASLANGICINDA 4 ILMEK KESIN (10 SEFER)
ÖRGÜNÜN ÖN TARAFINDAN BASLAMAK ÜZRE 1-3-5 VE 7 .SIRALARDA 10-18-26-34 ILMEK ÖRÜN VE GERI DÖNÜN (8 SIRA)9.VE 10. SIRALARDA ILMEKLERIN TAMAMINI ÖRÜN TIRNAK ISARETLERININ ARASINDA KALAN UYGULAMAYI TOPLAM 5 DEFA YAPIN
SONRA HER ÖN TARAFTAN DÖNERKEN 1 ILMEK EKSILTEREK 30 SIRA ÖRÜN
KALAN ILMEKLERIüç SEFERDE KESIN
SOL ÖN:
SAG ÖNÜN SIMETRIGINI YAPIN
BIRLESTIRME:
ÖNLERIN PENSLERINI KAPATIN
ARKADAN GELEN OMUZ KISIMLARINI ÖN TARAFTA tekLI KESMELERIN BASLADIGI YERDEN ITIBAREN BIRLESTIRIN
GÖGSÜN ÜSTÜNDEN VE ARKA OMUZDAN GELEREK KOL ALTINDA ARKA BEDENE DKILECEK PARÇALARI BÜZÜN
KARSILIK GELEN YERLERINE DIKEREK BEDENIN YAN DIKISLERINI TAMAMLAYIN
ÖNLERI GEREKTIGI KADAR ÜST ÜSTE BINDIRIP dört DÜGME ILE SABITLEYINYazlik askili örgü bluz anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal kuzu bere anlatimi

Yapilisi:
82 zincir çekilir.ikisira ikili trabzan örülür.üçüncü sirada araya bir zincir çekilip 1 ilmek atlanarak kafesler yapilir.dördüncü sirada bir sira sik igne yapilir.besinci sirada üçüncü kafes ardindan bir top yapilir.altincisirada sik igne yapilir.Bu sekilde sekizsira örülüp kapatilir.
Kulak Için;
dokuz zincir çekilir, her iki basta arttirarak besincisira sik igne yapilip kapatilir.Derya Baykal kuzu bere anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Iki örnekli tig isi kulakli bere modeli yapilisi

Yapilisi:
Dört zincir çekip birlestirerek daire yapiyoruz.
1: IKI zincir çekiyoruz (1ci ikili trabzan olarak sayiliyor), dairenin içine DOKUZ adet 2li trabzan yapiyoruz veIlk zincirin üzerindenBirlestiriyoruz (ON trabzan)
2: IKI zincir çekiyoruz, ayni ilmege 2li trabzan yapip tüm ilmeklere 2ser trabzan yapiyoruz ve ilk zincirin üzerindenBirlestiriyoruz (YIRMI trabzan)
3: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ilmege 2 adet ikili trabzan yapiyoruz, *sonraki ilmege BIR  adet 2 li trabzan, sonra ki ilmege 2 adet 2li trabzan yapiyoruz* ve daire tamamlananaKadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirinÜzerinden birlestiriyoruz (OTUZ trabzan)
4: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ilmege BIR adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2 li trabzan yapiyoruz, *sonra ki IKI ilmege 1'er adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2 li trabzan yapiyoruz* ve daireTamamlanana kadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (KIRK trabzan)
5: IKI zincir çekiyoruz, sonra ki IKI ilmege BIRER adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet ikili trabzan yapiyoruz, *sonraki ÜÇ ilmege 1 er adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet ikili trabzan yapiyoruz* ve daire tamamlananaKadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (50 trabzan)
6: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ÜÇ ilmege BIRER adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2li trabzan yapiyoruz, *sonraki DÖRT ilmege 1er adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet IKIli trabzan yapiyoruz* ve daireTamamlanana kadar * in içiniTekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (ALTMIS trabzan)
7: IKI zincir çekiyoruz ve bu sirayi her 1 ilmege BIRER 2li trabzan yapip ilk zincirin üzerndenBirlestirerek tamamliyoruz.
8: IKI zincir çekiyoruz ve bir ilmege back post bir ilmege front post yaparak sirayi tamamliyoruz. (Back postta tigimizi 1 alt sirada yer alan örülmüsTrabzana arkadan girip etrafindanGeçerek yine arkadanÇikiyoruz ve front post ta da 1 alt sirada yer alan örülmüsTrabzana önden girip etrafindanGeçerek yine önden çikiyoruz. Altta ki resimde dahaIyi anlasilabilir:

SEKIZINCI sirayi istedigimiz uzunlugaUlasincaya kadar kadarTekrar ediyoruz.
Daha sonra 1 sira 2li trabzan ve 1 sira da tekliTrabzan örüyoruz.
Sag kulak:
-Ilk DOKUZ ilmege tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk IKI ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan YEDI ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ALTI ilmege BIRER tek li trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayiÇeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan BES ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerekKesiyoruz, kalan DÖRT ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ÜÇ ilmege BIRER tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2ilmegi beraber örerekKesiyoruz, kalan IKI ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz,BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ilmege BIR adet tekli trabzanÖrüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz veYaklasik YIRMI cm lik zincir çekip ucunu uzun birakarakIpi kesiyoruz.
Sol kulak:
-Arka ortadan ON DÖRT ilmek atlayarak ipimizi tutturuyoruz.
-Bundan sonra sag kulakta yaptigimiz tarifin aynisini uyguluyoruz.
En son ise cektigimiz zincirlerinUcuna ve sapkanin tepesinePoNpoN yaparak dikiyoruzö85
Yapacak olanlara simdiden kolay gelsinö85(=

Çeviridir.Iki örnekli tig isi kulakli bere modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Saç örgü atki anlatimi

Modelin yapilisini kisaca anlatmak gerekirse ;
Modelimiz 60 ilmek paslanmis ve selanik örgü uygulanmistir.Baslangiç ilmekleri her atkida oldugu gibi bos alip 10 sira örüyoruz.Daha sonra 60 ilmegimizi 3 tane 20 ilmek olarak ayririp her 20 ilmegi ayri ayri örüyoruz.(iplerimiz resimde görüldügü gibi ayri ayri olacak)1 sira normal selanik örgü ile 20 ilmegin her birini ayri ayri örüyoruz(bu islemle her parçayi birbirinden ayirmis oluyoruz)Bir sonra ki sirada ;
- 1 ilmegi bos aliyoruz sonraki 19 ilmek selanik endash 1 ilmegi bos aliyoruz sonraki 19 ilmek selanik endash 1 ilmegi bos aliyoruz sonraki 19 ilmek selanik seklinde birlestirme uzunluguna gelene kadar ters yüzdede düz yüzdede bu sekilde örüyoruz.
Isyedigimiz uzunluga gellincede ilmeklerimizin hepsini birlestirip 11 sira daha örüp bitiriyoruz.Saç örgü atki anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Kavak yelleri dizisinde Asli nin taktigi fiyonklu gri sapka modeli yapilisi

Not : bu bere ince bir iple örülmüstür.Siz kalin iple örüyorsaniz ilmek sayisini düsürmeniz gerekirö85
BERENIN YAPILISI :
BEREMIZE ipimize uygun sis numarasiyla Yüz elli  ilmek atarak baslariz.sekiz sira tekli lastik yapilir.Lastigimiz bittikten sonra sis numaramizi bir numara yükseltecegiz.4 parmak2 sirada bir arttirilir.gelislerde normal arttirilmadan örülür.dört parmak arrtirma isimiz bittikten sonra dört parmakta arttirilmadan örülür.
daha sora 10 endash 15 sira (basinizin yapisina göre) hem geliste hem gidislerde sagdan ve soldan 1 er ilmek eksilterek örüyoruz. Daha sonra kesme sayimizi yine hem gidiste hem geliste sagdan ve saoldan 3 ilmege çikartarak örüyoruz.Kirk endash kirk bes ilmek kalana kadar bu sekilde örüyoruz. daha sonra kalan ilmekler iki iki alip yariya indiriyoruz .kalan ilmeklerin içinden yün ipimizi geçirip büzüyoruz.
kurdele için :
modelde düz bir dikdörtgen parça islenip fiyonk yapilmistir ortalama 10 12 ILMEKLE baslanmis düz olarak istediginiz fiyonkunölçüsüne kadar iselnip ortadan dikilerek büüzüstürülmüstür. Ancak ben daha yuvarlak bir fiyonk yapmak istiyorum derseniz iste size onun içinde tarik buldumö85(=
Kurdelemiz için bes ilmek atilir sisebir sira düz islenir ikinci sirada arttirmaya baslanir, birinci ilmegi örmeden alinir bir ilmek arttirilir, sira sonuna kadar örülür son ilmegi örmeden önce bir ilmek dahaArttirilir, son ilmek Örülür, arttirmalari sonIlmekten önce ve basta ki ilk ilmektenSonra yapilir, YEDI ilmek oldu..
ÜÇÜNCÜ sirayi arttirmadan örülür, DÖRDÜNCÜ  sira yine IKINCI sirada ki islemi uygulanir, böyle ONBES ilmek olana kadar yapilir, ON BES ilmek olunca ON IKI  sira hic arttirmadan örülür, ON IKI  sira sonunda eksiltmeyeBaslanir, ilmek arttirirken ki islemiEksiltirkende yapilir, son 5 ilmek kalinca hepsini birdenKesilir..
Örülen parca fiyonk sekli alinicak sekildeOrtasindan dikilir ve berenin yanKismina gelicek sekilde dikilir..Kavak yelleri dizisinde Asli  nin taktigi fiyonklu gri sapka modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Örgü dinazor sapka modeli yapilisi

Sapkamizin yapilisi :
Sapkamiza tepeden yedi zincir çekin birlestirelim.Birlestirmede sihirli hakla yöntemi kullanirsaniz tepede delik olusmayacaktir.SIHIRLI HALKAYI sitemizin AMIGURUMI kategorisinde bulabilirsiniz.bu halkanin içine on üç tane sik igne yapalim , tigin üstüne iki kez alalim ve üç ilmegi beraber çekelimö85
Ikinci sirada ilmek sayisiikiser defa batip ilmek sayisiiz 26 yapiyoruz.
üçüncü dizide bir ilmek tek bir ilmek çift örülecek
dördüncü sirada iki tek ilmek bir çift ilmek olmali
besinci dizide üç tek bir çift çift ilmek olmalidir.
bu sekildesekiz sira islenir .
sekizinci sirada ilmekler yedi tek bir çift örülen ilmek olmali
dokuzuncu. sirada bu sekilde devam ediyoruz arttirmadan .istedigimiz boya gelinceye kadar bu sekilde örüyoruz.

Örgüden dinazor sirti figürü yapilisi :
Sira dinazor görüntüsünü vermekte ; üçgenler için, elliiki zincir çekilir.ONÜÇERilmek olarak DÖRT E ayrilir.Ilk ONÜÇ ilmek IKI sira örülür.Iki yandan 1'er eksilterek bir ilmk kadar örülür.Sik igneyle yndan asagiya inilr, ikinci üçgen örülür.Bu sekildedört üçgen örülür.Içlerine elyaf  koyup dikilir ve berye tutturlur.yapacak olanlara simdiden kolay gelsinüÖrgü dinazor sapka modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Yalanci selanik örgüden atki modeli yapilisi

YALANCI SELANIK
atkimiz için istedigimiz kadar Ilmek attiktan sonra ilk sirayi ters örün.Ön yüze geçtiginizde BIR kenar ilmegi *BIR düz ÜÇ ters,BIR düz ÜÇ ters*ö85ö85ö85ö85ö85BIR  kenar ilmegi seklinde sirasonuna kadarörün.
Bu örnegin en önemli yeri simdi örecegimiz sira bu siradaörnegi kuruyoruz vebundan sonraki siralarda bütün ilmekleri gördügümüzgibi örüyoruz.(düz olanlari düz ters olanlari ters)
BIR kenar ilmegi,IKI ters BIR düz *ÜÇ ters BIR düz,ÜÇ ters ,BIR düz*ö85ö85ö85ö85ö85BIRkenar ilmegi olarak örün.
NOT:*ö85.* isaretleriarasindaki örgüsira sonuna kadar aynisekilde örülür anlaminageliyor.
Bu sirada IKI ters BIR düz le baslayarak ilmeklerimizi kaydirmis ve örnegimizi kurmusolduk.Bundan sonraki bütünsiralar ön ve arka yüzleriçin anlatildigi sekildeörülecek. Zaten ördügünüzde modelin mantigini anliyorsunuz.Istediginiz uzunluga geldiginizde atkinizi bitiriyorsunuzYalanci selanik örgüden atki modeli yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Alti parçadan bir Yeni Yil eldiveni yapilisi

Yapilisi :
eldivenimiz için orta kalinlikta ip ve 3.5 numara tigkullanilir.
Beyaz yün ile dört zincir çekilip, kapatilir.Araya birer zincir çekilerek oniki tane 2li trabzan yapilir.Ikinci iraya çikmak için üç zincir çekilir.Heryuvaya 2ser tane i2li trabzan yapilir.üçüncü sirada kirmizi yünegeçilir.Biryuvaya bir, bir yuvaya ikitane ikili trabzanyapilir.Üstsiraya çikmak için üç zincir çekilir.Yinebir yuvaya 1, bir yuvaya 2 tane ikili trabzanyapilir.Bu sekilde alti adet motif örülecektir.
Öncelikle 1.ci ve 2.ci motif, beyazkismi üstte ve altakalacak sekilde çevresinin yarisindanfazlasi dikilerek tiutturulur.
3cü ve 4cü motifler, beyaz kismisagda ve solda alacak sekilde üstten vealltan dikilir.
5ci ve 6ci motif beyaz kismiüste ve altta kalacaksekilde iki yandandikilerek tutturulur.Üst kisimdan elingirecegi bosluk, alt kisimdanda alttaki motife dikilecek boslukolusturulur.Üstteki ve alttaki motifler, ortadakimotife dikilerektutturulur.1. ve 2i.motifler, 3. ve 4. motife tutturulurken parmakboslugu birakilir.Parmak boslugubirakilan yere sekiz sira sikigne örülür.Sonraki2  sirada aralardan kesilerek, 2 ilmege düsürülür ve parmak yeriolusturulurö85.Alti parçadan bir Yeni Yil eldiveni yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Köpek Figürlü Örgü Bebek Sapkasi Modeli Yapilisi

  
not : Örgü bere modelimiz için atilan  ilmek sayisi kullanacaginiz yünün ve sisin kalinligi önemli oldugu kadar bebeginizin bas çevreside önemlidir.
Bebek sapkamiz için beyaz iple sise 80 ilmek atarak tek lastik örgüsü örmeyle baslayalim.
 tek lastik örgü modeli nin yapilisi : 1 düz, 1 ters, 1 düz , 1 ters ( harosa)  örgü seklinde, arka sirayi dönünce düz örgülerdüz,, , tersler ters   tekniginde örülür.
 Yaklasik yirmi sira lastik örgüsü örün ve düz örgü modeli ne geçin. ve ilk düz örgü modeli örerken iki yandan bir ilmek ve ortada ki ilmeklerin aralarindan sekiz ilmek çikararak bere modelimizin bas çevresi kadar genisleteceksiniz.  yaklasik olarak bebeginizin bas çevresini düz örgü örnegini ördükçe basinda ölçerek anlayabilirsiniz ve kulaklarindan biraz daha yukari noktada beyaz sapka örgüsünün yavas yavas önce 2 sirada bir kenarlardan ilmek keserek ( yani ilmek kapatarak yada eksilterek ) doksan ilmek sayisini seksen düsürün , sonra her sirada bir orta ilmek ve kenar ilmeklerden eksilterek altmis ilmege kadar getirin ve daha sonra tün ilmekleri kapatip tersten dikin.
 Simdi sira geldi örgü bebek beresi modeli mizin kulaklarini yapmaya ö85siyah ve beyaz yün ile iki renkli köpek kulagi yapmak gerekiyor. sise beyaz yünle on ilmek atin ve düz örgü ile örmeye baslayin bir kaç sirada bir kenarlardan ilmek arttirarak otuz ilmek oldugunda ilmekleri kenarlardan eksiltmeye geçelim. siyah yün ilede ayni ilmek sayisiyla kulak örelim. ve her 2 kulagi yapabilmek için tersten 1 tarafi açik kalacak sekilde dikelim ve düz çevirelim o açik olan ucuda dikelim. diger köpek kulak modelini ayni sekilde örelim ve beyaz bebek sapka modelinin iki ucuna kulaklari dikelim.
 Daha sonra ise köpek gözünü yapmak için 2 adet siyah dügme dikin ve elde yine sisle siyah yünle düz örgü ile küçük bir örgüden sonra köpekli sapkamizin burunkismini yaptiktansonra sapkaya dikerek igne iplikle siyahbiyiklarini sapka üzerine isleme yapalim.

Köpek Figürlü Örgü Bebek Sapkasi Modeli Yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Fistik model atki anlatimi

Önce zincir çekiyoruz. Size sayi vermiyorum çünkü ipe, örüs sikligina ve tig numarasina göre küçük büyük oluyor. Siz ne kadar enlilikte isterseniz o kadar zincir çekin. Sonra resimdeki gibiBES zincir örüp dördüncü zincire batiyoruz. Ikinci sira bu sekilde olacak.
Daha sonra BES zincir ve sonra fistik yapiyoruz. Fistik seklini nasil aldigini resimde göstermekteyim.


Bir fistik ve BES zincir örülüp alttaki yuvarlaga batiliyor. Bu sekilde bu sirada yapilacak. Sonraki sirada BESzincir örülüp batilacak.
Sonra yine fistik yapiyoruz. Ama bu fistiklar ilk fistiklarin aralarina gelecek.  Arkadaslar bu sekilde devam ediyir atki.. yapacak olanlara Kolay gelsinö85.Fistik model atki anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

V YAKA YARASA KOLLU BLUZ ANLATIMI

ÖN :
örgümüze 80 ilmek baslanir, 21 cm. 3+1 lastik örülür.
Her iki yandan da elliser ilmek artirilarak düz örgüye geçilir. (180 ilmek olacak)
alti sira düz örgü örüldükten sonra yanlardan her sirada 1 er ilmek kesilir.
35 cm. örüldükten sonra (ilmekler 94 adet olunca) bes sira 3+1 lastik örülerek tek seferde kesilir, bitirilir.
ARKA :
örgümüze81 ilmek baslanir, 21 cm. 3+1 lastik örülür.
Her iki yandan da elliser ilmek artirilarak düz örgüye geçilir. (180 ilmek olacak)
alti sira düz örgü örüldükten sonra yanlardan her sirada birer ilmek kesilirken ortadandayaka için bir ilmek kesilerek V kesime baslanir.
Yaka için 9 kere üç sirada bir birer ilmek, dört kere bes sirada bir birerilmek, iki kere yedi sirada bir birer ilmek kesilir. 14 sira düz örülür.
Toplam 35 cm.e tamamlandiktan sonra (ilmekler 31 adet olacak) bes sira 3+1 lastik örülerek tek seferde kesilir, bitirilir.

Tamamlanmasi için:
Bitirilen ön ve arka parçalar dikilirken kol altina gelen kisim açik birakilir.
Yaka ve kol altinda dikilmeyen kisimlara tig ile oya yapilir.
Yapilan her oyanin ortasina kristal taslardan 2-3 adet dikilir.
Arzuya göre otuz ilmek düz örgü baslanarak10 cm. örülür. Dikdörtgen olacak sekilde dikilir ve fiyonksekli verilerek ortasina kristal taslarislenir. Arka Vyakanin baslangiç kisminda kullanilir.
V YAKA YARASA KOLLU BLUZ ANLATIMI
Devamını Oku >> 0 yorum

Straplez Üst (anlatimli) Bolero Hirka

Straplez Ustün anlatimi
malzemeler
5 numara sis,
Arkaya 50 ilmekle baslayin. dört sira lastikten sonra 27 cm. düz örün. Üst kenar için alti sira lastik örüp yedinci sirada araya ilik açin ve alti sira daha örün.
Ön parça: 50 ilmekle baslayip bir sira lastik örün. 10 ilmek düz ördükten sonra desen için iki ilmek haraso örün. Delik için bir ilmek alin, üç ilmek eksiltin ve bir ilmek alip iki haraso örün. Bunu kullanarak resimdeki deseni 28 cm. uzunlugunda olusturun ve arka parçadaki gibi lastik örerek bitirin.
Bolero Hirkanin anlatimi
5 numara sis, çift kat ip 3öd7100 gr Kartopu Marmaris
Arkaya 70 ilmekle baslayip koltuk altina kadar 15 cm. örün. Kol oyuntusunu 2-2-1 keserek olusturun ve omuza kadar 20 cm. daha örün.
Öndeki düz parçalar için bes ilmekle baslayin. 15 ilmek oluncaya kadar koltuk
altina gelecek sekilde her sirada l er arttirarak düz örün. Daha sonra omuza kadar 20 cm. daha örün. Bu parçalari arka parçaya dikin. Öndeki lastik için olusan kavisten ilmek çikartarak (ortalama 100 ilmek) 22 sira bir ters bir düz örüp yakayi tamamlayin.
Kollara 40 ilmekle baslayin. üç sira lastik ördükten sonra 56 sira olana kadar örüp koltuk altina ulasin. Kolu 2-2-1 kesip toplam uzunlugu 60 cm. olacak sekilde bitirin.
Straplez Üst (anlatimli) Bolero Hirka
Devamını Oku >> 0 yorum

Yüzücü yelek modeli anlatim

Boleromuz için kirkalti ilmek atilip (Yalanci selanik/)üç ters bir düz seklinde sis boyu bu sekildeÖRÜYORUZ
IKI siraö85 burda dikkat edilmesi gerekiyor basta 2 ilmek ters 1 düz 3 ters olarak sis sonunakadar devamedilip bitirilecek( Yani 3 ters ilmegin ortasindakiters ilmek düzolarak örülecek)
ÜÇ sira ve sonraki siralar ilmeklerin gelisine göre örülecek yani hep ÜÇ ters 1 düz olarak
ÜÇ sira örgünün 1 tarafindan 1 ilmek eksiltilip diger ucundan 1 ilmek artirilacak ben bu islemi iki sirada bir YAPILACAK
toplamda ON ilmek eksilTIP ON ilmek ARTTIRACAKSINIZö85
eksiltmeve artitmaislemleri bitince örgü yalanciselanik olarakistenilen beden genisligikadar devam ediliyor yaniyelegin arkasini olusturuyoruz.
Bu defa yukardaki islemin tersiniyapiyoruz kesilen taraftanartiriyoruz  artirilan  taraftankesiyoruz ve örgüyü bitiriyoruzö85
Yelegin bütün çevresinisaracakkadar uzunlukta ÜÇLÜ saç örgüsü örüp sonra dikiyoruz
saç örgüsününgenisligi size kalmis ÖRNEKTE YIRMI ilmek üzerinden ÇALISILMIS baslarda iki ilmegi kenarilmekolarak BIRAKILIP saç örgüsüne dahil EDILMEYECEKTIRYüzücü yelek modeli anlatim
Devamını Oku >> 0 yorum

Siperli çocuk sapka atki anlatim

Malzeme: Lüks Minnos
Renk No: 969 (2 yumak)
Sis No: 4
Örgü Sekli: Düz örgü, ters örgü, burgu modeli, haraso
Aksesuar: 9 adet dügme, ponpon, film tabakasi
1,5-2 Yas
Not: Malzemelerimiz nakonun malzemeleridir. Bulmak isterseniz nakodan temin edebilirsiniz. Semayi yazinin sonuna koyduk. Kolay gelsin.
Yapilisi: ATKI: 40 ilmek baslanir, 3 dis haraso örülür, ilmekler; 3 Ilmek haraso. 9 ilmek düz, 3 ilmek ters, 10 ilmek düz, 3 ilmek ters, 9 ilmek düz, 3 ilmek 1 haraso seklinde dizilir, 10 düz örülen ilmekler 10 sira arayla 5+5 burgu yapilir. Atki boyu 105 cm oldugunda 3 dis haraso örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Atkinin her iki ucu büzdürülerek dikilir, uçlarina ponpon yapilir.
BERE: 78 ilmek baslanir, 3 dis haraso örülür. Ilmekler; 3 Ilmek ters, 10 ilmek düz, 3 ilmek ters, 10 Ilmek düzö85seklinde dizilir. Bere boyu 4 cm oldugunda ilmekler; 3 ilmek ters, 10 ilmek düz. 3 ilmek ters, 10 ilmek 5+5 burgu (arka ortasina denk gelir), 3 Ilmek ters. 10 ilmek düz. 3 ilmek ters, 10 ilmek düz, 3 ilmek ters, 10 ilmek 5+5 burgu (ön ortasina denk gelir), 3 ilmek ters, 10 ilmek düz, 3 ilmek ters seklinde dizilir. 10 sira arayla ayni ilmekler 5+5 burgu yapilir. Bere boyu 18 cm örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Bitirilen taraftan büzdürülerek dikilir, tepesine ponpon yapilir. Semada 1 ve 2 numara ile gösterilen kenarlar birbirine dikilir.
SIPERLIK YAPILISI: Semada gösterildigi gibi; berenin ön ortasina denk gelen burgulu kisim ortalanir ve sise 36 ilmek çikarilip, haraso örgü yapilir. 1 dis haraso örüldükten sonra her iki taraftan 11 defa 1 er+3 defa 2'ser ilmek kesilir, kalan 2 ilmekle bitirilir. Bere siperligi seklinde film kesilerek ön kismina yerlestirilir, içe kivrilarak dikilir
ÖN BIYE YAPILISI: 7 ilmek baslanir, 17 cm 1+1 lastik örülüp, bitirilir.
Sema:
Siperli çocuk sapka atki anlatim
Devamını Oku >> 0 yorum

Çocuklar için tig isi atki bere anlatim

Malzeme: Lüks Minnos
Renk No: 207 (2 yumak), 1479, 5819(1'er yumak)
Sis No: 3,5 Tig No: 2,5
Örgü Sekli: Düz örgü, ters örgü, haraso. zincir, sik igne, trabzan
1,5-2 Yas
Yapilisi: ATKI: 207 renk no.lu iplikle 5 ilmek baslanir, haraso orgü yapilir. Her iki taraftan, her sirada 20 defa 1 er ilmek artis yapilarak 4b ilmege ulasilirken ilmekler: s dis hanisu, z sira uuz, 3 rjis harasoö85seklinde örülür. Atki boyu 110 cm örüldükten sonra her iki larattan, her sirada 20 defa 1er ilmek kesilerek 5 ilmege düsülür. Atki boyu 120 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir
BERE: 207 renk nolu iplikle 103 Ilmek baslanir, ilmekler; 3 dis haraso. 2 sira düz. 3 dis harasoö85 seklinde dizilir. Bere boyu 13 cm oldugunda; 11 ilmek örülür, 3 ilmek beraber alinarak 2 ilmek kesilir, 3 defa; 23 ilmek örulur, 3 ilmek beraber alinarak 2 ilmek kesilir, 11 ilmek örülerek sira tamamlanir. Her sirada, ayni yerlerden 11 defa 2'ser ilmek kesilir Sonraki sira; 2 ilmek beraber alinir, yaninda 2 ilmek beraber alinirö85seklinde örülür. Bere boyu 18 cm de kalan 7 ilmek kesilerek bitirilir. Yan taraflarindan
birlestirilir, lopesl dikilir.
ÇIÇEK MOTIFI: 1 sira: 1479 renk no.lu iplikle 8 zincir çekilip, birlestirilir. Içine; 1 sik igne, 3 trabzan, 1 sik Igne, 3 trabzan ..seklinde 5 yaprak olusturulur.
2.sira: 5 zincir çekilir, alt siraduki sik ignelerin üzerine 1 sik igne yapilirö85seklinde 5 adet yuva
yapilir.
3sira: 5 zincirlerin içine; 1 sik igne, 6 trabzan, 1 sik igne. seklinde örülerek sira tamamlanir. 4.sira: 5 zincir çekilir. 3.siradaki sik igne üzerine sik igne yapilir, 5 zincir çekilir, yanindaki 6 trabzanin dip kismina 1 sik igne yapilir. 5 zincir çekilir, sik igne üzerine t sik igne yapilirö85seklinde örülerek 8 adet yuva olusturulur.
5sira: 5 zincirlei in içine; 1 sik igne, 5 trabzan, 1 sik igne yapilarak sira tamamlanir Bu sekilde örülerek 3 adet yapilir. 2 adedi atkinin uçlarina, 1 adedi berenin kenarina dikilir.
YAPRAK MOTIFI: 5819 renk no.lu iplikle 10 zincir çekilir, üzerinden 10 adet trabzan yapilip, bitirilir.
8 adet örülür. 4 adedi bereye dikilen çiçegin kenarlarina. 2'ser adedi atkidaki çiçeklerin kenarina dikilir.Çocuklar için tig isi atki bere anlatim
Devamını Oku >> 0 yorum

Yaprak sal ve semasi

Yaprak sal ve semasiYaprak sal ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

yakali panço -sal anlatimi

3951943474 569fc4d268 yakali panço  sal anlatimi

3951167591 3b4e53aeb6 yakali panço  sal anlatimi

2012 EL ISI TIG IGNE OYASI DANTEL ÖRNEKLERI
MODELIN AÇIKLAMSINI RAHAT OKUYABILMKEK IÇIN RESME TIKLAYINIZ AÇILAN SAYFADA RESMIN SOL ÜST YANINDAKI BÜYÜTECE TIKLAYARAK RESMI BÜYÜTEBILIRSINIZ
kaynak:ALIZE örgü dergisi
 örgü anlatimli örgüyakali panço -sal anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri