Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

saç örgülü çanta anlatimi



Saçörgülü kirmizi örgü kislik çanta modeli Çantaya alt kismindan baslamis. 4-4 saçörgüsünü burmus. Aralarda 4 harosa örülmüs. Boyu uzadikça aralarindaki harosalari kesmis ve çantanin agzina dogru küçültmüs. 2 parça örmüs. Siz boyunu ve çantanin büyüklügünü kendinize göre ayarlarsiniz. Sis numarasi ve ipin kalinligina görede degisiklikler gösterir. Yanlarida dikdörtgen bir parça örmüs. Pirinç örgü kullanmis.Sonrada ön ve arka parçalari eklemis bu uzun örgüye. Istege göre süslenebilir. Bu tür örgü çantalara kesinlikle astar dikmelisiniz çünkü çantanin içine birseyler koydukça sarkma yapar örgü.
Gümüs isimli Üye simdilik offline konumundadir  
saç örgülü çanta anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Deryali Günler Fötr Sapka Modeli


Yapilisi:10 zincirle baslanir, 10 tane sik igne ile tepe kismi yapilir,12 sira her 2 sik ignede 1 defa artis yapilir,artis yapmadan 20 sira sik igne yapilir,1 sira 3 lü trabzan yapilir,
1 sira 2 ilmekte bir sik igne ile artis yapilir,Artis yapmadan 6 sira sik igne yapilir,3 çer zincirle kenar motifi yapilarak kapatilir.
ÇIÇEK : 1.ci kat : 8 zincir çekilip birhalka olusturulur, 4 taç yapragini yapmak için 3 zincir çekip 3 lü trabzan yapilir,
2.ci kat : 5 zincir çekilir 1.ci siradaki yapraklarin arkasina batarak 3 lü trabzan ile 5 yaprak olusturulur,
3.cü kat : 7 zincir çekilir 2.ci siradaki yapraklarin arkasina batarak 3 lü trabzan ile 6 yaprak olusturulur.

Deryali Günler Fötr Sapka Modeli
Devamını Oku >> 0 yorum

gelin patigi yapilisi




4 zincir çekilip kapatilir.
Birinci sirada her yuvaya çift batarak sik igne yapilir.
Ikinci sirada her yuvaya çift batarak ikili trabzan yapilir.
Üçüncü sirada bir çift bir tek batarak sik igne yapilir.

10.siraya kadar her ilmege tek batarak sik igne yapilir.(Ayagin genisligine göre ölçü azaltilir veya çogaltilir.)
11.sirada ayagin üst bölümüne gelen kisima,aralara iki z incir çekerek ikili trabzanla 5 tane kafes örülür.
Ayagin altina gelen kisimda her ilmege tek batarak ikili trabzan yapilir.
Bu siradan sonra her ilmege tek,zincir üstüne üç tane sik igne yaparak 6 sira örülür.
Her üst siraya çikarken bir zincir çekilir.
Ayagin üstüne gelen bölümde oniki ilmek birakilir, geri kalani 20 sira sik igne yapilir.
Örülen parça ikiye katlanip üst kismindan tigla sik igne yaparak birlestirilir.
Üst çevreye bir sira sik igne yapilir.Sonra araya iki z incir çekerek ikili trabzanla 27 tane kafes yapilir.
Zincir üstlerine ikiser tane sik igne yapilarak bir sira örülür.
Araya 3 zincir çekerek sik igneyle sabitleyerek 22 tane kordon kafesleri örülür.

gelin patigi yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

örgü kemer yapilisi




Yapilisi:6 zincir çekip tunus isi örgü ile 8cm uzunlugunda 5 adet parça
örülür ve metal halkalara dikilir. Daha sonra yine 6 zincir çekip 95cm
uzunlugunda ve 56cm uzunlugunda iki ayri parça tunus isi örülür ve bu parçalar da halkalara dikilip kemer tamamlanir.
Tunus isi : Genellikle sis-tig ile yapilan bir teknik, fakat küçük parçalarda normal tig ile de yapilir.
Istenen sayida zincir çekilir, her bir zincirden ilmek uzatilip tig üzerine toplanir.
Örgünün diger ucunda tig ile 2 serli olarak zincirler kapatilip tekrar basa dönülür. Bu kez alt sirada olusan dikey ilmeklerden iplik çekilerek tigda toplanir, dönüste yine 2 serli kapatilarak devam edilir.örgü kemer yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

örgü oyuncak anlatimi


ÖN :
Beyaz iplikle 32 ilmek baslanir, yanlardan 1 ilmek içerden her 4 sirada bir 2 defa 1 er ilmek artisi ile 36 ilmek olur, 38 sira örülüp yanlardan 1 ilmek içerden kesimlere baslanir. 1.ci kesimden sonra 4 sira örüp 1 er ilmek kesilir, 4 sira örülürö85kesimler bu sekilde üst üste tekrarlanarak toplam 9 içli kesim yapildiginda yanlarda kesimler devam ederken ortada 4 ilmek yanlarindan da 4 er ilmek kesilir. Tepede yanlardan kalan 3 çer ilmek kesilerek bitirilir.

ARKA :
Siyah iplikle ön parça gibi baslanir, ayni sirali islemler yapilarak örülür, 11 defa 1 er ilmek içli kesim yapilir, tepede kalan 14 ilmek ara ara 2 ilmek kesilerek 12 ilmek olur.Bu ilmekler de kesilip bitirilir.
TABAN :
Beyaz iplikle 30 ilmek baslanir, 6 sira örülü kesilerek bitirilir.
KANAT :
Siyah iplikle 3 ilmek baslanir, yanlardan 1 er ilmek artisla 5 ilmek olan parçanin yanlardaki 2 ser ilmegi haraso örülür, bu ilmeklerin yanindan 4 sira örüldükten sonra artislara devam edilir, her artis üzerinde 4 sira örülerek 11 ilmek olur.32 sira örüldükten sonra ara ara 4 ilmek, ara ara 3 ilmek kesilip 5 ilmege düsülüp ilmekler kesilerek bitirilir.
KANAT IÇI :
Siyah iplikle 3 ilmek baslanir,yanlardan her 4 sirada bir 2 defa 1 er ilmek artisla 7 ilmek olur, 16 sira örülüp ilmekler kesilir ve üst kanadin içine dikilir.
BAS :
Siyah iplikle 27 ilmek baslanir, 4 sira örüldükten sonra sari iplikle 1 ilmek örüp, 1 artis yapilip 24 ilmege ulasilir, 12 sira örülüp yanlardan 9 ar ilmek kesilir, daha sonra yanlardan 2 defa 1 er ilmek kesilerek 20 ilmek olur. Ortadan 2 ilmek birlikte örülüp kesilir, kalan 18 ilmek 28 sira örülüp her 2 ilmek birlikte örülerek 10 ilmege düsülür, ilmekler içinden iplik geçirip büzerek gag kismi da tamamlanmis olur.
KUYRUK :
4 ilmek baslanir, yanlardan 1er ilmek artis yapilir, yanlardaki 2 ilmek haraso örülür, her 4 sirada bir yanlardan artis devam edilerek 22 sira örülüp 16 ilmege ulasilir ve ilmekler kesilir. Kuyruk 2 ayri parça olarak biri sari digeri siyah iplikle örülüp dikilir.
AYAK :
Sari iplikle 7 ilmek baslanir, yanlardan 3 defa 1 er ilmek artisla 4 sira örülür, yine yanlardan 4 defa 1 er ilmek kesilerek 5 ilmek olur.Siyah iplikle yanlardan 4 defa 1 er ilmek artisla, 4 sira örülüp , yanlardan 3 defa 1 er ilmek keserek 7 ilmek olur. Ayak 2 ye katlanarak dikilir.Tüm parçalar dikilir, elyaf doldurulup monte edilir, siyah ipliklr gözler islenerek bitirilir.
örgü oyuncak anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

bebek elbise takim anlatimi


Bravo,    Buse     5 x 100 gr
Sis 4.5 mm
Örgü      Düz örgü
Ölçüler Elbise: Tek boy
Külot: 0-3 ay, (6-9 ay), 9-12 ay
Örgü açiklamasi (6-9 ay) içindir.
Arka    122 ilmegimizi asagidaki sekilde düzenleyelim.
2 ters, (8 düz, 3 ters) 10 defa, 8 düz, 2 ters Her 8 düz ilmegi 4/4 saç örgüsü örecegiz. Ilk burguyu 6. sirada olmak üzere 10 sirada bir saç örgüyü tekrarlayalim. Örgü boyumuz 15 cm oldugunda - 5. burgu sirasinda 8 düz ilmek arasindan 2 ilmek eksilterek 6 düz ilmek elde edelim. Sonraki burgulari 8 sirada bir burulan 3/3 saç örgü olarak devam edelim. Yaptigimiz eksiltmeler ile 100 ilmegimiz kalmistir. 15 cm daha ördükten sonra 11. burgu sirasinda- 6 düz ilmek arasindan 2 ilmek daha eksiltilerek 4 düz ilmek elde edelim. Sonraki burgulari 6 sirada bir burulan 2/2 saç örgü olarak devam edelim. Sisimizde 78 ilmegimiz kalmistir.. Örgü boyumuz 55 cm oldugunda -21. burgu sirasinda- 3 ilmeklik ters örgü kisimlarin ortasindaki birer ilmeklerini etek ucuna kadar kaçirarak desen olusturalim. Kalan 68 ilmek ile 5 cm daha örerek -24. burgu sirasinda-koltuk açmaya baslayalim. Bunun için her iki yandan sirasiyla 2-1 olmak üzere 3'er ilmek keselim. 8 cm sonra -28. burgu sirasinda- ense yirtmaci için örgümüzü ortadan ayirarak 2 parça halinde örelim. 30. burgudan sonra yaka oyugu için 8-7 olmak üzere 15 er ilmek keselim ve omuzlar için kalan 16'sar ilmegi bir defada keserek bitirelim.

Ön Yaka açilmasina kadar arka parça ile ayni örelim. 29. burgu sirasindan sonra yaka için 5-3-3-2-2 olmak üzere 15'er ilmek keselim. Kol evi yüksekligi 15 cm oldugunda omuzlar için kalan 16'sar ilmegi bir defada keserek bitirelim.

Kol 44 ilmek ile asagidaki sekilde örmeye baslayalim:
(2 ters, 4 düz) 7 defa, 2 ters 4 düz ilmekleri 2/2 saç örgüsü örecegiz. Ilk burguyu 4. sirada olmak üzere 6 sirada bir saç örgüsünü tekrarlayalim.. Bu sekilde 10 cm ördükten sonra 2 ilmek örüp 1 ilmek artirma yaparak düz örgüye geçelim. 65 ilmek elde ederiz. Sonraki siralarda ise her iki yandan, 6 defa, 2 sirada bir l'er ilmek artiralim. Kol boyu 18 cm oldugunda her iki yandan, sirasiyla 3-5-9 olmak üzere 17 ser ilmek keselim ve kalan 31 ilmegi de bir defada keserek bitirelim.

Dikis Yan ve omuz dikisleri yapalim. Kollari kapatarak kol evlerine dikelim.

Yaka Ön ortadan arka yaka yirtmacina kadar olan kisimdan 40 ilmek çikaralim ve 4 haraso sirasindan sonra bebe yaka yuvarlakligi için sira sonlarinda 3 ilmegi örmeden birakarak geri dönelim. Iki yanda 9 ar ilmek biriktiginde sirayi tamamlayalim ve ilmekleri bir defada keserek bitirelim. Ayni islem diger yaka için tekrarlayalim.
 Bebek Örgü Elbise
SORT64 ilmek ile ön bel bölümünden baslayalim.
3 cm düz örgüden sonra asagidaki sekilde örmeye baslayalim.
1 ters, (2 ters, 4 düz)  10 defa,    3 ters 4 er düz ilmegi 2/2 saç örgüsü olarak örecegiz.
Ilk burgu 3. sirada olmak üzere 6 sira sonra saç örgüyü tekrarlayalim ve 2 sira daha ördükten
sonra düz örgüye geçelim. 10 cm düz örgü kisimdan sonra bacak oyuntusu için 2 yandan eksiltmelere baslayalim: her sira basinda sirasiyla
1 defa 3 er, 6 defa 2 ser ve 3 defal er ilmek olmak üzere toplam 18'er ilmek keselim. 16 sira düz örgü yaparak sortun ag kismini örelim. Sonra ayni sekilde artirma yapalim. Her 2 yandan sirasiyla 3 defa 1 er, 6 defa
2 ser ve 1 defa 3 er ilmek artirarak tekrar 64 ilmek elde edelim. 9 cm düz örgüden sonra arka bel kismini uzatmak için (bebek bezinin kalinligindan dolayi belinin açilmamasi için) asagidaki islemi uygulayalim:
49 ilmek ör, isimizi geri çevirip 34 ilmek örelim, tekrar çevirip, sira sonuna kadar örelim. 2 cm (6 sira sonra)
48 ilmek ör, isimizi geri çevirip, 32 ilmek örelim, tekrar çevirip, sira sonuna kadar örelim. 2 cm (6 sira sonra) 47 ilmek ör, isimizi geri çevirip, 30 ilmek örelim, tekrar çevirip, sira sonuna kadar örelim.
Yan kenar 10 cm olunca bel kismi için ön bel lastigi ile ayni sekilde 3 cm saç örgülü kismi ve 3 cm düz örgü kismi ördükten sonra ilmekleri  bir  defada keserek  bitirelim.
Paça çevresinden 31 ilmek çikaralim. (2 ters, 4 düz) 5 defa, 1 ters seklinde saç örgü desen döseyerek örelim. ilk burguyu 2. sirada devamim 6. sirada uygulayacagiz. Saç örgünün 3. burgusundan 1 sira sonra ilmekleru bir defada keserek bitirelim. Ayni islemi diger paça içinde uygulayalim.
Dikis Yan dikislerden sonra, bel ve paça çevresi katlayarak bastiralim.
ÇORAP46 ilmek ile asagida verilen sekilde örmeye
baslayalim:
1-2-3-5-7 ve 9. siralar: ters
4-6 ve 8. siralar: Siranin basinda ve sonunda 1 'er ilmek artirilarak ters
10. sira: 19 düz, 2 ters, 4 düz, 2 ters,4 düz, 2 ters, 1 ilmek örmeden al, isi çevir
11-13-15 ve 17. siralar: 2 ilmek beraber düz, 1 düz, 4 ters, 2 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ilmek beraber düz, 1 ilmek örmeden al, isi çevir
12. sira: 2 ilmek beraber ters, 1 ters, 2/2 saç örgü, 2 ters, 2/2 saç örgü, 1 ters, 2 ilmek beraber ters, 1 ilmek örmeden al, isi çevir
14 ve 16. sira: 2 ilmek beraber ters, 1 ters, 4 düz, 2 ters, 4 düz, 1 ters, 2 ilmek beraber ters, 1 ilmek örmeden al, isi çevir
18. sira: 2 ilmek beraber ters, 1 ters, 2/2 saç örgü, 2 ters, 2/2 saç örgü, 1 ters, 2 ilmek beraber ters, 11 düz
19. sira: 10 ters, 2 ilmek beraber düz, 1 düz, 4 ters, 2 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ilmek beraber düz, 10 ters
20. sira: 9 düz, 2 ilmek beraber ters, 1 ters, 4 düz, 2 ters, 4 düz, 1 ters, 2 ilmek beraber ters, 9 düz
21. sira ilmekleri görüldügü gibi örelim. Saç örgüye devam ederek 15 sira daha ördükten sonra yani 5. burgudan sonraki ters sirada, 2 yandaki 9 ilmeklik kisimlari aralardan artirarak 11 ilmek yapalim. Sonraki sirada çorabin bütün
kenarina (1 ters, 4 düz) 6 defa + 1 ters seklinde saç örgü döseyelim ve 6. burgudan 4 sira sonra ilmekleri bir defada keserek bitirelim. Taban ve arka dikisi yaparak çorabi tamamlayalim.
SAPKA92 ilmek ile asagidaki sekilde örmeye baslayalim: (2 ters - 8 düz) 6 defa + 2 ters 8 düz ilmegi 4/4 saç örgüsü olarak örecegiz. Ilk burgu 3. sirada olmak üzere 10 sira sonra saç örgüyü tekrarlayalim. 3 sira sonra ise bonenin kenarindaki katlama hattini olusturmak üzere örgünün düz yüzünü degistirelim. Bunun için ters ilmekleri düz, düz ilmekleri ise ters olarak örelim. Kalinlik yapmamasi için saç örgü yapmadan, 22 sira 2 ters-8 düz örüp sonra ilk burguyu yapalim. 10 sira sonra saç, örgüyü tekrarlarken 4/4 lük saç örgü kismi eksilterek 2/2 saç örgü devamedelim. 6 sira sonra 3. burguda 2 ters ilmegi eksilterek 1 ters ilmek elde edelim. 6 sira sonra 4. burguda 2/2 saç örgü kismi eksilterek 1/1 saç örgü elde edelim.
Sonraki düz,sirada 2 düz ilmek eksilterek l,düz ilmek elde edelim. Kalan 19 ilmegin içinden tig ile geçirecegimiz ipi büzerek tepe kismi,olusturalim. Büzgüden sonraki 5 cm lik kismi dikelim. Ön kivrimini düzelttikten sonra sapkanin dikmedigimiz kismini boyun çevresi olarak kullanalim. Bu kisimdan 36 ilmek çikaralim. Ayrica bagcik için sisimize 50 ilmek ilave edelim ve haraso örmeye baslayalim. Birinci siranin sonunda diger uca da 50 Ilmek ilave edelim. 136 ilmek ile 2 haraso sirasi ördükten sonra ilmekleri bir defada keserek bitirelim.

Yazinin Kaynagi: Bravo Dergisi
bebek elbise takim anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

bebek hirka pantolon anlatimi





Bravo, Bebe 100 Siyah 2 x 100 gr
Bravo, Bebe 100 Beyaz 1 x 100 gr
Bravo, Bebe 100 Kirmizi 1 x 100 gr
Örgü    Pirinç 1/1, Düz örgü, Kordon, Saç örgü 4/4
Sis        4,5 mm
Ilave malzeme 2 adet beyaz dügme pantolon için, 5 adet siyah
dügme ceket için
Ölçüler 3 ay, (6 ay), 12ay, 18 ay
Örgü açiklamalari (6 ay) içindir.
PANTOLONÖn Siyah yünümüz ile 30 ilmek atarak sag paçadan örmeye baslayacagiz.
4 cm pirinç örgü yapalim. Kivirma hatti olarak düz yüzde 1 sira ters örelim.
4 cm daha pirinç örgü yaptiktan sonra düz örgüye geçelim. 8 sirada bir
her iki yandan 3 defa 1 er ilmek artiralim. Düz örgü boyumuz 15 cm
olunca 36 ilmegimizi siste bekletelim. Sol paçayi da aym sekilde ö
rdükten sonra iki örgümüzü birlestirelim. Toplam 72 ilmegimizi 10 cm
ördükten sonra her iki yandan 8 sirada bir 3 kere 1 er ilmek eksiltelim.
Iki paçanin birlesiminden sonraki örgü boyumuz 18 cm oldugunda
72 ilmegimizi yedek bir siste bekletelim.
Arka Pantolonumuzun arkasini ön ile ayni sekilde örelim.
Bel lastigi Bel hizasina geldiginde iki parçadaki ilmekleri
 birlestirerek 3 cm çift lastik örelim. Ön parçanin sag tarafindan
17 ilmek kapatalim. Orta 28 ilmegimizi 2 cm pirinç ördükten
sonra yanlardan 6 sar ilmegi pirinç orta 16 ilmegi düz örgü örelim
. Düz örgü boyumuz 6 cm oldugunda tüm ilmekleri 1,5 cm daha
pirinç örelim ve her iki yanda bastan 4. ilmegimize 1 er ilmeklik
ilikler açalim. 1.5 cm daha örelim ve tek seferde kapatalim. Ön
 parçaya ait diger 17 ilmegi ve arka parçaya ait 17 ilmegi kapatalim.
9 ilmegi aski için ayiralim + orta 20 ilmegi kapatalim + 9 ilmegi aski
 için ayiralim ve son 17 ilmegimizi kapatalim. Aski için ayirdigimiz
9 ar ilmegimizi 25 cm boyunda 1/1 lastik örelim.
Dikis Pantolonun ag ve yan dikislerini yapalim. Askilarimiza
dügme dikelim.
CEKETArka Beyaz yünümüz ile 50 ilmek atalim. 5 sira 1/1 pirinç örgüden
 sonra düz örgüye geçelim. Toplam örgü boyumuz 16,5 cm oldugunda
 kol kesimini 3-2-1 uygulayalim. Kol evi yüksekligi 12 cm oldugunda
yaka kesimini orta 8 ilmegi keserek baslayalim. Sonraki sirada her
iki yanindan 1 er ilmek daha eksiltelim. Omuzlarda kalan 15 er
ilmegimizi tek seferde kapatalim.
Önler 30 ilmek baslayalim. 5 sira 1/1 pirinç örelim. Ön ortaya gelen
10 ilmegimizi pirinç devam edelim diger 20 ilmegimizi düz örgü yapalim.
Sol ön parçada örgü baslangicindan 11., 20. ve 29. siralarda ön ortadan
 6. ilmege ilik açalim. Örgü boyumuz 16,5 cm oldugunda kol kesimini
3-2-1 uygulayalim. Ayni zamanda yaka için ön orta pirinç örgümüzün
 dis kismindan her 4 sirada bir 1 ilmek artiralim. Kol
evi yüksekligimiz 11 cm oldugunda 16 pirinç ilmegimizi t
ek seferde kapatalim. Kalan 15 ilmegi 2 cm daha ördükten
 sonra tek seferde kapatalim.
Kollar 43 ilmek atarak baslayalim. 3 cm pirinç örgüden sonra düz
yüzde, sag kolda örgümüzün sol tarafindan, sol kolda ise sag
 tarafindan 7 ser ilmek kapatalim. Düz örgüye geçelim. 8 sirada
bir 6 defa her iki yandan 1er ilmek artiralim. Toplam 48 ilmegimiz
ile örgü boyumuz 16 cm oldugunda kol kesimini 3-2-1 uygulayalim
. Devaminda her iki bastan 1 er ilmek kesmeye devam edelim.
 Sisimizde kalan son 16 ilmegimizi tek seferde kapatalim.
Yaka Omuz dikislerini yaptiktan sonra ön yakanin uç kismindan
4 cm içeriden omuz dikisine kadar 13 er ve arka yakadan 16 ilmek alalim
. 13 ön + 16 arka + 13 ön - toplan: 42 ilmegimiz ile pirinç örgü yapalim.
Her sira basinda örgümüzün iki yanindan 1 er ilmek artiralim.
Örgü boyumuz 5 cm oldugunda tek seferde kapatalim.
Cep kapagi Siyah yünümüz ile 15 ilmek atalim. 4 sira pirinç
örgüden sonra kapatalim. 2 adet cep kapagi hazirlayalim.
Dikis Kol alti ve beden yan dikislerini kapatalim. Kollari kol evlerine
 dikelim. Kol mansetlerine ve önüne dügmelerini dikelim.
Cep kapaklarini ceketin eteginden 7 cm yukari ve yan
dikislerden 2 cm içeri dikelim.
  
 SÜVETERArka Kirmizi yünümüz ile 48 ilmek atalim ve 2/2 lastik örelim.
 3 cm sonra düz örgüye geçelim. Örgü boyumuz 17 cm oldugunda
 kol kesimini 3-2 uygulayalim. Kol evi yüksekligimiz 10 cm
oldugunda arka yaka için orta 18 ilmegi tek seferde kapatalim
. Kol evi yüksekligimiz 11 cm oldugunda omuzlarda kalan
10 ar ilmegimizi de kapatalim.
Ön 48 ilmek ile 3 cm 2/2 lastik örelim. Desenimizi düz yüzde a
sagidaki sekilde kuralim. 5 ters + 1 artir + 8 düz + 1 artir +7 ters+1 artir + 3 düz
+ 2 ters + 3 düz + 1 artir + 7 ters + 1 arit + 8 düz + 1 artir + 5 ters.
Artirdigimiz ilmekleri ters örgü yapacagiz. Saç örgü ve kordon yapildiginda
 örgüde toplanma meydana geldiginden dolayi ara artirmalari yapmamiz gerekiyor.
8 düz ilmeklerimizi 8 sirada bir 4/4 burgu yapacagiz. 3 düz ilmeklerimizi
ise 8 sira dis yanlara kaydirdiktan sonra 8 sira ortaya kaydirma yapacagiz.
 Örgü boyumuz 14 cm oldugunda kol kesimini 3-2-1 uygulayalim.
Orta kordonlarimiz 2 desenini tamamladiginda ise V yaka kesimine
baslayalim. Örgümüz iki parçaya ayrilir. Her sira basinda ön
ortadan 1 er ilmek eksiltelim. Omuzda kalan 10 ilmegimiz
ile kol evi derinligimiz 11 cm oldugunda tek seferde kapatalim.
Yaka Sol omuz dikisini yapalim. Sag omuzdan ön ortaya kadar
 36 ilmek alalim ve 2/2 lastik örelim. Her sira basinda ön ortadan
1 ilmek eksiltelim. 5 sira ördükten sonra tek seferde kapatalim.
 Sag omuzdan ön ortaya kadar 21 ilmek alalim ve ön ortadan
her sira basinda 1 ilmek eksilterek 5 sira ördükten sonra kapatalim.
Yakamizi misinali sis ile örebiliriz. Önden 20 + arkadan 16 + önden 20 -
 toplam 56 ilmek ile 5 sira 2/2 lastik örerken ön ortadan her
sirada 1 er ilmek eksiltelim.
Kol lastigi Omuz dikislerini yapalim. Toplam 52 ilmek çikartalim
. 5 sira 2/2 lastik ördükten sonra tek seferde kapatalim.
Dikis Yan dikisleri ve lastik ön dikisini yapalim.
Yazinin Kaynagi: Bravo dergisi
 
bebek hirka pantolon anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

PONPONLU BERE ANLATIMI



BERE: 4256 renk numarali iplikle 60 Ilmek baslanir. 3 dis haraso örülerek düz örgüye geçilir. 2 sira 4783 renk numarali Iplikle, 2 sira 4256 renk numarali iplikle sirali olarak 13 cm örülür, ilmeklerin ortasindaki 16 Ilmek sürekli örülerek yanlardaki 22'ser ilmekll kisimdan her sirada l er ilmek birlikte örülerek kesilir. Toplam 18 ilmek kalinca (ortadaki 16 IImek ve yanlarda kalan l er Ilmek) bekletilir. Berenin alt kenari ve önde baglanan kisim Için her Iki yandan sise 50+22+18 (ortada bekletilen llmekler)+22+50 = 162 atilir. 4783 renk numarali Iplikle 4 dis, 425 numarali Iplikle 4 dis haraso örülerek bitirilir.
Son olarak 6 adet 4256 renk numarali iplikle, 9 adet 4783 renk numarali iplikle ponpon hazirlanarak bere kenari ve bagcik kismina dikilerek süslenir. PONPONLU BERE ANLATIMI
Devamını Oku >> 0 yorum

Tig isi bebek sapka anlatimi

Tig isi bebek sapka anlatimi
:7 zincir çekin. Üzerine sik disle dolgu yapin. 2. sirda bir tek bir çift batin. 3. sirada gene arada çift batarak çogaltma islemine devam edin. Burada amaç bombe vermeden devam etmek. Yani elimizdeki örgüyü düz bir yere koydugumuzda tabak gibi dümdüz olacak. Gerekli büyüklük asagi yukari bir çay fincani tabagi büyüklügü kadar olacak. Yani pasta tabagindan daha küçük olmali.Bu büyüklüge eristigimizde her sirayi örerek devam edecegiz. Artma islemi yok. Her tur sik dis yaparak taaa ki alnimiza gelene dek. Bere anlimiza geldiginde gene arttirimlar basliyor.Ilk sirada 3 sik dis yapin. 1 kez çift batin. Böylece çapkanin etrafini bir tur dönün.2. sirada 5 sik dis yapin. 1 kez çift batin. Gene sapkanin etrafini dönün. Bu sistemle sapkayi basiniza geçire geçire boyunu ayarlayabilisiniz. Modelde 9 sira saydim ama bu kisiye göre degisen bir olay. Herkes kendi basina ( çocugunun ) göre ölçüp yapabilir. Bittiginde ipi koparin. Süslemeleri yapalim. kelebek modelinde siper kismi asagi dogru çiçekli modelde yukari dogru bükecegiz. birde çiçek modelinde kiprikli tig isi ile ucunu süsleyecegiz.
Tig isi bebek sapka anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykalin programinda yaptigi kapüsonlu çocuk yelegi

PRATIK KAPSONLU ÇOCUK YELEGI

MALZEMELER

ORTA KALINLIKTA YÜN
KIRÇILLI YÜN
SIS NO:7
TIG NO:4

YAPILISI

IKI YÜN ILE BIRLIKTE 78 ILMEK BASLANIR. 15 DIS HAROSO ÖRÜLÜRLDÜKTEN SONRA BASTAN 28 ILMEK ÖRÜLÜR, 16 ILMEK KESILIR, KALAN 34 ILMEK ÖRÜLÜR. SONRAKI SIRADA 84 ILMEK ARTTIRILIR, KALAN 28 ILMEK ÖRÜLÜR. 20 DIS HAROSO ÖRÜLDÜKTEN SONRA KOL KESME VE ARTTIRMA ISLEMI TEKRARLANIR. 15 DIS HAROSO ÖRÜLÜR. ÖRGÜ ILMEKLER KESILEREK KAPATILIR. IKIYE KATLANIR. 28 ILMEK TARAFINDAN DIKILIP, KAPÜSON OLUSTURULUR. ARZU EDILIRSE, ZINCIRLE BIRIT ILIK YAPILIP DÜGME DIKILIR.
Derya Baykalin programinda yaptigi kapüsonlu çocuk yelegi
Devamını Oku >> 0 yorum

tig isi bluz ve semasi


tig isi bluz ve semasitig isi bluz ve semasi
tig isi bluz ve semasi
Devamını Oku >> 0 yorum

DERYA BAYKAL Zuhal olcay sapkamizin yapilis



Sapkamiz 25cm. çapinda ikili trabzanla daire örerek baslanir.
Daha sonra Elli ilmek bir ters bir düz altmis cm. örülür.
Dikdörtgen parça daire parçanin etrafindan dikilir ve beremiz tamamlanmis olur.yapimi oldukça pratik olan beremizi yapacak olanlara kolay gelsinö85(=DERYA BAYKAL Zuhal olcay sapkamizin yapilis
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal File Bere anlatimi

Yapilisi:
bes zincir çekilip kapatilir.16 tane üçlü trabzan yapilir.ikinci sirada her ilmege çift batarak üçlülü trabzan yapilir.üçüncü sirada bir ilmege çift batarak üçlü trabzan yapilir.üçüncü sirada bir ilmege tek 1 ilmege çift batarak üçlü trabzan yapilir.dördüncü sirada iki ilmege tek, ikinci ilmege çift batarak üçlü trabzan yapilir.besinci ve altinci sirada da ayni islem uygulanir.Daha sonra arttirmadan sekiz sira örülür.Ön kasket kismi için iki kulak arasi hesaplanip sik igne yapilir.Yukari dogru eksilterek 18 sira örülür.Üst kafesleri için ilk siradaki trabzanlarin arasina batarak alti zincir çekilerek 16 tane yuva yapilir.Her sirada birer zincir arttirilarak on sira örülür.Örülen kafesler son sirada sik igneyle bereye sabitlenir.Ön kasket kismi için pembe iple bereden ilmek çikarilarak bir önceki gibi örülür, arasina röntgen filmi konulup çevresi sik igneyle birlestirilir.Derya Baykal File Bere anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

örgü kruvaze kazak anlatimi

ÖN :
36 ilmek baslanir,

2 ters, 2 düz lastik örülerek 43 cm'e tamamlanir Kol evi için 4+3+3 kesilir Kesildikten sonra 18 cm daha örülerek bitirilir ARKA :
70 ilmek baslanir, 2 ters, 2 düz lastik örülerek 35 cm'e tamamlanir Kol evi için 4+2 kesilir Kesildikten sonra 18 cm daha örülerek bitirilir KOLLAR :
36 ilmek baslanir, 2 ters, 2 düz lastik örülerek 15 cm'e tamamlanir Belirli araliklarla her iki taraftan 9'ar ilmek artirilir(54 ilmek olacak) Kolevi için 4+3+2 kesilir Kesildikten sonra her sirada 1'er ilmek kesilerek toplam 17 ilmek birakilir Sagdan ve soldan 4 er ilmek kesilerek komple bitirilir

örgü kruvaze kazak anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Deryanin dünyasi patika anlatimi

?5 nolu sisle 44 ilmek baslaniyor. sonra 6 dis haraso örüyorsunuz diger ikinici ipe geçip onuda 2 sira örüyorsunuz sonra basa geçince 12 ilmek örüp takip eden 20 ilmegi kesip kapatiyorsunuz yine geriye kalan 12 ilmegi örüyorsunuz basa geçince 12 ilmek artirip 2-3 sira örüyorsunuz diger bantida ayni sekilde yapip bitiriyorsunuz Deryanin dünyasi patika anlatimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Motifli dantel fiskos


Motifli dantel fiskos
Motifli dantel fiskosMotifli dantel fiskos
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya baykal sihirli bluz yapilisi

derya baykal sihirli bluz yapilisi
gerekli malzeme:200gr ip
sis:5numara
ön ve arkaya 66 ilmekle baslayin
düz örgü örün 22 cm sonra sol sisten 1 ilmek sag sise alin,soldaki ilmegi sisten çikarin
tekrar 1 ilmek sag sise alin
soldaki ilmegi sisten çikarin
bu sekilde ilmek sayisini 32 ye düsürerek aradaki ilmekleri baslangica kadar kaçirtin
22 cm'lik örgünün 2 kati kadar uzadigini göreceksiniz
sisteki 32 ilmegi bekletin
arkayi ayni sekilde örün
kollara 54 ilmekle baslayin 17 cm düz örün
ön ve arkada oldugu gibibirer ilmek bosaltarak ilmek sayisini 27 'ye düsürün baslangica kadar ilmekleri kaçirin
bedendeki kol açikligina kollari dikin
beklettiginiz ön,arkave kol ilmeklerini sise geçirip4cm.1ters,1düzlastik örerek modeli tamamlayin
 Derya baykal sihirli bluz yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Çiçekli Bere ve Atki Yapimi

Ip: 100 gr Sis: 4,5 numara

Boyunluga 4 numara sis ile 4 ilmekle baslayin. Haraso örün. Her iki kenardan her sirada 1'er ilmek artirarak 12 sira örün. 28 ilmekle 4 sira daha devam edin. Ilmek sayisini 14'e indirip 1 ters, 1 düz lastik örgü ile 5 santim örün. Üzerine ilmek sayisini tekrar 28 ilmege çikarip 2 düz, 2 ters 8 santim lastik örün.

Daha sonra 3 sira düz, 4 sira haraso, 3 düz, 4 haraso, 3 düz, 4 haraso, 3 düz, 4 haraso, 3 düz, 4 haraso 4 sira düz örgüden sonra tekrar 2 düz, 2 ters olarak 8 santim örün. 28 ilmegin 1-3-5-7-9 olarak tek ilmekleri ayri sisle; 2-4-6-8. ilmekleri 14 ilmek olarak ayri ayri 1 ters, 1 düz, 1 ters,1 düz, 5 santim örün.

Daha sonra ördügünüz iki parçadaki ilmekleri birlestirip 28 ilmekle 4 sira harasodan sonra her iki taraftan 1'er ilmek eksilterek 4 ilmekle bitirin. Çevresine tigla kisa kenar örün. Katmerli çiçekler yaparak dikin. Bereye 106 ilmekle baslayin. 2 düz, 2 ters lastik olarak 16 santim örün. 2 düz ilmegi toplayin, 10 ilmek ara ile 2 düz ilmekleri toplayarak ilmek sayisini eksiltin. 2 sira sonra tekrar aradaki 2 düz ilmegi toplayin.

Daha sonra 2 ters, 1 düz devam edin. 3 sira sonra 2 ters ilmekleri toplayip 1 ters, 1 düz olarak 3 sira örüp uzun ilmek çekerek tüm ilmekleri toplayin. Berenin kenarina tigla 1 sira örün. Katmerli çiçek yaparak dikip bitirin.Çiçekli Bere ve Atki Yapimi
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal Atki Bere Takimi Yapilisi

YAPILISI :
BERENIN YAPILISI :ON DÖRT ilmekle baslanip ALTI sira haraso örülür. YIRMIBES ilmek olana kadar her sirada soldan BIR ilmek artirilir. YIRMI BES ilmegi IKI sira ördükten sonra,ON DÖRT ilmek kalana kadar her sirada BIR ilmek kesilir. Örgünün kenarindan, misinali sisle YETMIS IKI ilmek çekilir. ALTMIS DÖRT ilmek kalana kadar DOKUZ ilmekte BIR ilmek kesilir. IKINCI. sirada SEKIZ ilmek kalana kadar her turda kesmeye devam edilir. (Her seferinde kesim arasi BIR azalir. YEDI ilmekte BIR, ALTI ilmekte BIR gibi)
ATKININ YAPILISI : IKI ilmekle haslanir, YIRMI ilmek olana kadar her sirada tek taraftan artirilir.YIRMI DÖRT sira, YIRMI ilmek haraso örülür. Ilmekleri daha ince sise alarak ON IKI sira BIR ters BIR yüz lastik örgü yapilir. Sonra genis sise alarak DOKSAN IKI sira haraso örülür. Tekrar ince sise alinip YIRMI DÖRT sira lastik örgü yapilir. IKI ilmek kalana kadar tek taraftan her sirada BIR ilmek kesilir. Ince sisle örülen lastik örgünün bir bölümünden ONSEKIZ ilmek çekilir.
ON sira BIR ters, BIR yüz lastik örülüp kesilir. Lastik örgünün bittigi yere dikilir.Derya Baykal Atki Bere Takimi Yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

DERYA BAYKAL BOB MARLEY SAPKASININ YAPILISI

 :
Sapkamiza ELLI ilmek baslayacagiz.YEDI sira ÇIFT lastik örülür.Lastikten sonra ON ilmek arttirilarak düzÖrgü örülür.Toplamda ALTMIS  ilmege ulasilir.BES sira düz , DÖRT sira ters örülür.DÖRT kere daha BES sira düz, DÖRT sira tersÖrülür.ÜÇ sira düz ördükten sonra IKI ilmek örüp,BIR ilmek kesilir.BIR sira daha düzÖrdükten sonra, tepesi toplanirö85Ve beremiz bitti.
Yapacak olanlara kolay gelsinö85(=DERYA BAYKAL BOB MARLEY SAPKASININ YAPILISI
Devamını Oku >> 0 yorum

Derya Baykal örgüden kolay sans melegi süsü yapilisi

Yapilisi :
VÜCUT : OTUZ ilmek  baslanir, IKI dis harosA örülür.BES cm. düz ördükten sonra,BIRINCI ilmek örülür.IKINCIve ÜÇÜNCÜ ilmek bir alinir, DÖRDÜNCÜ ve BESINCIilmek bir alinip sira sonuna kadar bu sekilde örülüp, son kalan ilmek örülür.Basta ve sondaki 1 er  ilmek örülüp aradaki ilmekler çift alinarak kesilir.Kalan DOKUZ ilmek DÖRT sira örülür.Aralardan arttirarak ONÜÇ ilmege ulasilir.SEKIZ sira örülüp, her sirada ilmekler çift alinarak DÖRT ilmek kalana kadar kesilir.DÖRT ilmek bir alinip örgü tamamlanir.
KanatlarI :ONIKIilmek baslanir.BIRdis haroso örülür.Bastan IKI ilmek örülüp, geri dönülür, yine bastan DÖRT ilmek örülüp geri dönülür.Ayni isleme, SEKIZ örülüp, ON örülüp geri dönülerek devam edilir.ONIKI ilmege ulasinca BIR dis haroso örülür.BIR önceki asamadaki islemler tekrarlanip kanat tamamlanir.Örgünün iki kenaribirlestirilip dikilir.Baskismina elyaf konulur.Iki kanatarkadan vücudatutturulup, sans melegi tamamlanmis olur.Derya Baykal örgüden kolay sans melegi süsü yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri