Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

örgü oyuncak anlatimi


ÖN :
Beyaz iplikle 32 ilmek baslanir, yanlardan 1 ilmek içerden her 4 sirada bir 2 defa 1 er ilmek artisi ile 36 ilmek olur, 38 sira örülüp yanlardan 1 ilmek içerden kesimlere baslanir. 1.ci kesimden sonra 4 sira örüp 1 er ilmek kesilir, 4 sira örülürö85kesimler bu sekilde üst üste tekrarlanarak toplam 9 içli kesim yapildiginda yanlarda kesimler devam ederken ortada 4 ilmek yanlarindan da 4 er ilmek kesilir. Tepede yanlardan kalan 3 çer ilmek kesilerek bitirilir.

ARKA :
Siyah iplikle ön parça gibi baslanir, ayni sirali islemler yapilarak örülür, 11 defa 1 er ilmek içli kesim yapilir, tepede kalan 14 ilmek ara ara 2 ilmek kesilerek 12 ilmek olur.Bu ilmekler de kesilip bitirilir.
TABAN :
Beyaz iplikle 30 ilmek baslanir, 6 sira örülü kesilerek bitirilir.
KANAT :
Siyah iplikle 3 ilmek baslanir, yanlardan 1 er ilmek artisla 5 ilmek olan parçanin yanlardaki 2 ser ilmegi haraso örülür, bu ilmeklerin yanindan 4 sira örüldükten sonra artislara devam edilir, her artis üzerinde 4 sira örülerek 11 ilmek olur.32 sira örüldükten sonra ara ara 4 ilmek, ara ara 3 ilmek kesilip 5 ilmege düsülüp ilmekler kesilerek bitirilir.
KANAT IÇI :
Siyah iplikle 3 ilmek baslanir,yanlardan her 4 sirada bir 2 defa 1 er ilmek artisla 7 ilmek olur, 16 sira örülüp ilmekler kesilir ve üst kanadin içine dikilir.
BAS :
Siyah iplikle 27 ilmek baslanir, 4 sira örüldükten sonra sari iplikle 1 ilmek örüp, 1 artis yapilip 24 ilmege ulasilir, 12 sira örülüp yanlardan 9 ar ilmek kesilir, daha sonra yanlardan 2 defa 1 er ilmek kesilerek 20 ilmek olur. Ortadan 2 ilmek birlikte örülüp kesilir, kalan 18 ilmek 28 sira örülüp her 2 ilmek birlikte örülerek 10 ilmege düsülür, ilmekler içinden iplik geçirip büzerek gag kismi da tamamlanmis olur.
KUYRUK :
4 ilmek baslanir, yanlardan 1er ilmek artis yapilir, yanlardaki 2 ilmek haraso örülür, her 4 sirada bir yanlardan artis devam edilerek 22 sira örülüp 16 ilmege ulasilir ve ilmekler kesilir. Kuyruk 2 ayri parça olarak biri sari digeri siyah iplikle örülüp dikilir.
AYAK :
Sari iplikle 7 ilmek baslanir, yanlardan 3 defa 1 er ilmek artisla 4 sira örülür, yine yanlardan 4 defa 1 er ilmek kesilerek 5 ilmek olur.Siyah iplikle yanlardan 4 defa 1 er ilmek artisla, 4 sira örülüp , yanlardan 3 defa 1 er ilmek keserek 7 ilmek olur. Ayak 2 ye katlanarak dikilir.Tüm parçalar dikilir, elyaf doldurulup monte edilir, siyah ipliklr gözler islenerek bitirilir.
örgü oyuncak anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri