Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

2013 Pembe Atkı Bere anlatımı

9-12 Ay
Malzeme: Hoşgeldin
Renk No: 10557 (2 yumak), 208 (1 yumak)
Şiş No: 4,5
Örgü Şekli: Düz örgü, ters örgü, 1+1 lastik, yuvarlak lastik, ilmek kaydırma, burgu modeli, tomurcuk işi, haraşo Aksesuar: Ponpon
* Bu şirin takımımızın malzeme ve renk numaraları nakoya aittir. Sizlere yardımcı olacak diyagram yazımızın sonunda yer almaktadır. Kolay gelsin
YAPILIŞI:
ATKI: 34 ilmek başlanır ilmekler; 14 ilmek haraşo, 6 ilmek diyagramdaki model, 14 ilmek haraşo şeklinde dizilir. Atkı boyu 85 cm örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Atkının hor iki ucu büzdiiriilerek dikilir. Ucuna ponpon yapılır.
BERE: 40 ilmek yuvarlak lastik olarak başlanır, 80 ilmekle 2 cm 1+1 lastik örüldükten sonra diyagramdaki modele geçilir. Bere boyu 15 cm olduğunda 10 ilmek arayla 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir. Her sırada aynı yerlerden 4 deta kesim işlemi tekrarlanır. Sonraki sırada 4 ilmek beraber alınarak 3 ilmek kesilirşeklinde örülerek sıra tamamlanır. Bere boyu 20 cm de ilmekler bir detada kesilerek bitirilir. Bere ve atkıdaki diyagramda oluşan baklava şeklinin içine 208 renk no.lu iplikle tomurcuk işi yapılır. Berenin her İki tarafına 10557 ve 208 renk no.lu iplikler kullanılarak ponpon yapılır.
DİYAGRAM:
 Pembe Atkı Bere anlatımı
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

2013 Örgü bebek bolero anlatımı

Model adı : Lolipop Bolero
Zorluk derecesi : Orta
İlgili şiş numaraları : 4
Yaş grubu : 1-2 Yaş
Örgü şekli : Düz örgü, ters örgü, haraşo
Gerekli malzemeler : 80433 (2 Yumak), 1 adet düğme
Mevsim : Kış, İlkbahar, Sonbahar

Yapılışı:
ARKA ve ÖN:
Arka ve ön bedenler beraber örülür. 56 ilmek başlanır, 5 diş haraşo örülür. Örgüye; 4 sıra düz, 3 diş haraşo, 4 sıra düz...şeklinde devam edilir. Beden boyu 24 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 16 ilmek kesilir. Her iki tarafta kalan 20şer ilmekle örgüye devam edilir. Ön ortasındaki 6 ilmek beden boyunca haraşo örülür. Ön ortası 8 cm olduğunda 3 sıra arayla 6 defa; 6 ilmek haraşo örülür, 1 ilmek artırılıp, 26 ilmeğe ulaşılır. Sonraki sırada aynı şekilde artırılan 6 ilmek kesilir. Her haraşo sırası örülürken bir defa ön ortasından başlanarak; 17 ilmek örülür, geri dönülür, 17 ilmek örülür, başa gelinir. Her düz sıralar örülürken bir defa; 15 ilmek örülür, geri dönülür, 15 ilmek, örülür, başa gelinir. Bu şekilde 24 cm örüldükten sonra kol evi oluşturulup, 20 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer taraf da aynı şekilde örülür.

KOLLAR:
32 ilmek başlanır, 5 diş haraşo örülür. Örgüye; 4 sıra düz, 3 diş haraşo, 4 sıra düz...şeklinde devam edilir. Her iki taraftan 5 sıra arayla 4 defa 1 er ilmek artış yapılarak 40 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 18 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+5 defa 1 er ilmek kesilir. Kol boyu 24 cm de kalan 20 ilmek her iki taraftan 4+4 şeklinde kesilir. Kalan 4 ilmekle bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Örgü yakadan başlamalı bebek yeleği anlatımı

Yakadan başlayıp alt kısma doğru örülen dikişsiz bebek yeleği modleinin yayınlama tarihi eski olduğundan yapılışı hakkında en doğru anlatımı bulmak biraz uzun sürdü bunun için özür diliyoruz sizlerde. Ama en sonunda en doğru anlatımı bulduğumuza inanıp sizleri bilgilendirmek için derhal yayınlayalım istedik. Modelin anlatımında kaynak olarak kullandığımız yer burası Şimdi sizleri bu örerken zorlanmayacağınız oldukça kolay olan yelek yapımı ile başbaşa bırakıyoruz. Yakadan başlama bebek yeleği anlatımlı : 3 numaralı şişle yününüze 60 ilmek atıp haroşa örgü ile örmeye başladığınız yeleğin, her sıra dönüşünde her iki kenardan bir ilmek atarak çoğaltın. yaklaşık 10 sıra haroşa örgü örelim ve yakadan örmeye başladığımız yelek modelinin ilmek sayısını koltuk kesimine kadar 100 ilmek yapalım. ördükçe yaka oyuntusu düğme deliği yerleri öne doğru genişleyecektir. ( yalnızca son beş sıra haroşa örgüde gidişli dönüşlü kenardan ilmek çoğaltarak 100 ilmek yapalım ve son iki sırada 1 düğme deliği yeri yaparak koltuk kesimi yapalım ) bebek yeleğinin yakasını böylece örmüş olduk.
şimdi düğme ilik yerinden 4 haroşa örgü ile örmeye başlayın ve 16 sıra düz örgü örün 10 ilmek kol kesimi için kapatın, 40 ilmek düz örgü ( yeleğin arkası için) örün, 10 ilmek yelekte koltuk kesimi için eksiltin ve 16 sıra düz örgü , 4 sıra haroşa örgüyle düğme deliği yaka başlangıcına gelin. böylece yakadan başlamalı yelek modeli yapmış olduk.
şimdi sıra geldi yeleğimizi beden kısmına doğru örmeye : yine 4 haroşa, 16 düz örgü ve eksiltiğimiz 10 ilmeği yeniden şişe atarak düz örgü örmeye devam edin. 40 ilmek düz örgü, kapattığını 10 ilmeği şişe atarak düz örgü örün, 16 düz örgü ve 4 haroşa örgü ile bebeğinize örmek istediğiniz yelek boyutu kadar ördükten sonra yeleğin etek uçlarının son 7 sırasını haroşa ters örgü örüp düğme diktikten sonra yakadan başlamalı dikişsiz bebek yeleği tarifi örneğim tamamdır..umarım anlatabilmişimdir. kolay gelsin..
resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsinizbebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

SEVİMLİ ÖRGÜ BERELER



resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik şapka modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri