Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Bebek Pançosu, Eldivenleri ve Atkısı




Rengi ve örneğiyle çok şeker bir örgü takım. Elleriniz ve yüreğiniz dert görmesin Emine Hanım.
Devamını Oku >> 0 yorum

Tığ İşi Siyah Elbise



Tunik olarak da kullanabileceğimiz güzel bir elbise örneği.
Devamını Oku >> 0 yorum

KIZ BEBEK YELEĞİ ÖRNEĞİ



örnek çıkartabilmeniz için yakın görünüşü;
Devamını Oku >> 0 yorum

Örgü Renkli Lif Örnekleri

Devamını Oku >> 0 yorum

DERYANIN DÜNYASI HÜRREM SULTAN KOKUSU YAPILIŞI


Devamını Oku >> 0 yorum

Videolu Anlatim - deryanın dünyası havludan bebek yapımı


Devamını Oku >> 0 yorum

Hamile Kadinlar için pantolon modelleri

Güzelliginizden hiçbir sekilde ödün vermek istemiyorsaniz hamilelik döneminde sizlere oldukça önemli ipuçlari sunacagiz. 2012 yilinda anne olmaya hazirlanan kadinlar sikliklarindan ödün vermek istemiyor ise onlara özel hazirlanan pantolonlari muhakkak görmelidir. Uzman moda tasarimcilari tarafindan 2012 hamile pantolon modelleri bu yilin hamileleri için de renkli geçecegini gösteriyor.
Hamilelik döneminde kadinlar genel olarak giyecekleri kiyafetlerin rahatligina dikkat etmelidir. Karninizda bulunan çocugunuzun da rahatini düsünmeniz gereken bu dönemlerde pantolon tercihlerinizi genellikle kumas pantolonlardan yapmali ve kot pantolonlardan uzak durmaniz gerekmektedir. 2012 hamile pantolonlarinda göze çarpan en önemli özellik ise bel bölgelerinde uygulanan esnekliklerdir. Kadinlarin bu dönemlerde rahat etmelerini saglayacak olan bu özellik ile karin ve bel bölgeniz oldukça rahat edecektir.
Hamilelik dönemlerinde alinan kilolar kadinlarin moralini bozar iken bu dönemlerde en çok dikkat edilmesi gereken nokta beslenmektir. Kadinlarin modadan uzaklasamadiklari dönemlerden olan hamilelik evresinde eger sik ve estetik görünümünüzü korumak istiyorsaniz buna dikkat etmeniz gerekmektedir. Hamile kadinlar için pantolonlar asagida sizlere sunulmustur. Bu modeller arasindan kendinize en yakisani tercih edebilirsiniz.
En zor geçen hamilelik dönemlerinizde sik görünmek istiyorsaniz pantolonlariniz ile birlikte tercih edeceginiz sik tunikler sizleri oldukça modern gösterecektir. Pantolon alir iken dikkat etmeniz gerekenler ise bel ve bacak bölgesinin rahat olmasini saglamaktir. Hamile pantolonlari 2012 yilinda özellikle büyük markalar tarafindan satisa sunulmakta ve kadinlarin begenisini kazanmaktadir.




Hamile Kadinlar için pantolon modelleri
Devamını Oku >> 0 yorum

Münüklü igne oyasi modeli

KULLANILAN RENKLER   Gülkurusu ESIN KAYNAGI Oyanin sekli nünük e (Salyangoz) benzetildigi için bu isim verilmistir   Trabzan Zürefanin üzerine yapilan uzun ilmekler ikiser ikiser birlesti*rilerek trabzan meydana ge*tirilir. Trabzan ve Kökler Trabzanin üstü küçük köprü*lerle birlestirilir. Üzerine sekiz ilmekten baslanan ve arada ye*di ilmek birakilan iki kök yapilir. Ana
Devamını Oku >> 0 yorum

Gelinlik Rengi Seçimi ve Gelinlik Renkleri

Gerçek su ki geleneksel oldugun düsündügümüz beyaz gelinlik aslinda eski zamanlarda eski zamanlarda nadiren tam beyaz renkte giyilirmis. Genellikle fildisi ya da uçuk pembe renkte idiler. Beyaz çok çirtlak kaçabilir ancak bronz bir tende de büyüleyici durabilirler. Ayni zamanda günümüzde çok rastlanan mat beyaza göre daha taze ve canli bir görünüm verebilir.   Ama siz bu klasik çizgiye
Devamını Oku >> 0 yorum

Son Model Pirlanta Takilar

Son Model Pirlanta Takilar  
Devamını Oku >> 0 yorum

Baklava Desenli Serin Tutan Kazak


Model Adı/No: Serin Kazak
Kullanılan İplikler: Serin,
Kullanılan Renkler:
208 (5 Yumak),
Zorluk Derecesi: 0
Tığ No: Belirtilmemiş
Şiş No: 3.5
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 38
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: 1+1 lastik örgü, düz örgü, ters örgü
Ek Malzemeler: Belirtilmemiş
Mevsim: İlkbahar,Sonbahar
Kategori: Kadın
Alt Kategori: Kazak

Modelin Yapılışı
ARKA ve ÖN :
120 ilmek başlanarak 3 cm 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. İlmekler; 24’er ilmek şeklinde ayrılır.
1.baklava: 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 22 ilmek düz örülür, geri dönülür, 1 ilmek kesilir, 20 ilmek ters örülür, geri dönülür, 1 ilmek kesilir… şeklinde geri dönüşlerle 2 ilmek kalana kadar örülerek yarım baklava elde edilir. Sonraki sırada kalan *2 ilmeğin her iki tarafından 1’er ilmek artırılarak düz örülür, geri dönülür, ilmekler ters örülür, geri dünülür, 1 ilmek örülür, 1 ilmek artırılır, 2 ilmek düz örülür, 1 ilmek artırılır, 1 ilmek düz örülür, geri dönülür… şeklinde her iki tarafından 26 ilmek olana kadar artış işlemi yapılır, sonraki sırada her iki tarafından her sırada; 1 ilmek örülür, 1 ilmek kesilir…şeklinde 2 ilmek kalana kadar örülerek tam baklava dilimi elde edilir*.
*-* işaretleri arası tekrarlanarak 4 tam baklava dilimi yapılır, örgünün her iki tarafındaki 24’er ilmek aynı şekilde örülür. Son sırasında kalan 2 ilmek kesilerek bitirilir. Örgünün orta kısmında kalan 3 adet 24’er ilmek aynı şekilde örülürken, 4 tam baklava diliminden sonra yarım baklava dilimi yapılarak kalan 24’er ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Örgü başlangıcında baklava dilimlerinin aralarından 2’şer ilmek şişe alınarak 5 tam baklava dilimi örülür. Her iki tarafta bulunan baklava dilimlerinin 3.sü ortalanarak kol evi kenarından şişe 2 ilmek alınıp, aynı işlemlerle 1 tam baklava yapılarak kol evi hazırlanır.

KOLLAR :
48 ilmek başlanarak 3 cm 1+1 lastik örülür. İlmekler 24+24 şeklinde ayrılıp, bedende örüldüğü gibi 1 yarım, 2 tam baklava yapılır. Her iki tarafından şişe 2’şer ilmek alınarak 2 adet 2 tam baklava dilimi yapılır. Kol ilmeklerinin tam ortasından şişe 2 ilmek alınarak 3 tam baklava dilimi yapılıp, bitirilir.

HAZIRLANIŞI :
Baklava dilimleri birbirine iğne ile dikildikten sonra kol evi için yapılan baklavadan etek ucuna kadar bedenler dikilir. Omuz için bedenlerde yapılan 5 tam baklava dilimleri dikilir. Kollar kol evine dikilerek bitirilir.

YAKA :
Yaka etrafından şişe 150 ilmek çıkarılarak 2 cm 1+1 lastik örülüp, bitirilir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Haroşa Örgü Bayan Elbise


Model Adı/No: Serin Elbise
Kullanılan İplikler: Serin,
Kullanılan Renkler:
3196 (4 Yumak),
Zorluk Derecesi: Kolay
Tığ No: Belirtilmemiş
Şiş No: 4.0
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 36
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: Haraşo
Ek Malzemeler: Belirtilmemiş
Mevsim: Yaz
Kategori: Kadın
Alt Kategori: Etek-Elbise

Modelin Yapılışı
SERİN MODELİ ANLATIMI :
61 ilmek üzerinden örnek anlatılmıştır. 3 diş haraşo örülüp, örneğe geçilir.
1.sıra: 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır…şeklinde 5 ilmek örülür, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir…şeklinde 5 ilmek kesilir, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır…şeklinde 10 ilmek örülür, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir…şeklinde 10 ilmek kesilir, 10 ilmekli işlem bir defa daha tekrarlanır, kalan 11 ilmek; 1 ilmek haraşo, 2 dolama…şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
2.sıra: dolama yapılan ilmekler şiş üzerinden bırakılarak ilmekler uzatılırken, 6 ilmek haraşo örülür, 5 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülür, 10 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülür, 10 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülerek sıra tamamlanır. 3 diş haraşo örülüp, 1.sıradan itibaren örnek uygulanır.

ARKA ve ÖN :
125 ilmek başlanarak örnek kurulur. Beden boyu 47 cm örülerek her iki taraftan dolama yapılan sırada 1 defa 2’şer ilmek kesilir. Sonraki dolama yapılan sıralarında aynı işlem tekrarlanır. Beden boyu 60 cm de kalan 88 ilmek 2 cm daha örülür, dolama yapılan sıralarda her iki taraftan 1’er ilmek artılarak 94 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu 75 cm örülerek kol evi için haraşo örülen sırada her iki taraftan 5+2+1 ilmek kesilerek 78 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu 77 cm olduğunda ilmekler ortalanır ve ortadaki 18 ilmek bir defada kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından 12’şer ilmek daha kesilir, kalan 18 ilmek; 1 ilmek haraşo, 1 dolama…şeklinde 5 ilmek örülür, 8 ilmek bir defada kesilir, kalan 5 ilmek; 1 ilmek haraşo, 1 dolama…şeklinde örülerek sıra tamamlanır ve örgüye 10 ilmekle devam edilir. Beden boyu 95 cm örülüp bitirilir. Diğer taraf da aynı şekilde örülür.

Not : Kesim işlemleri sırasında örneğin bozulmamasına dikkat edilmelidir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Saf Yün Erkek Hırka


Model Adı/No:Saf Yün Erkek Hırka
Kullanılan İplikler: Süper Saf Yün,
Kullanılan Renkler:
195 (4 Yumak),517 (4 Yumak),
Zorluk Derecesi: Zor
Tığ No: Belirtilmemiş
Şiş No: 5.0
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 42
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: Düz örgü, ters örgü, 2+2 lastik örgü, jakar
Ek Malzemeler: Belirtilmemiş
Mevsim: Kış,Sonbahar
Kategori: Erkek
Alt Kategori: Kazak

Modelin Yapılışı
ARKA:
195 renk no.lu iplikle 118 ilmek başlanarak 4 cm 2+2 lastik örülüp, örnek kurulur.
517 renk nolu iplikle 3 ilmek düz, 1 ilmek örmeden alınır… sıra tamalanır. 3 sıra
örüldükten sonra, bütün ilmekler 517 renk no.lu iplikle ters örülür, 195 renk no.lu ipliğe
geçilir, aynı işlemler tekrarlanır. Beden boyu 66 cm olduğunda ilmekler ortalanır ve
ortadaki 44 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 37’şer ilmek 3 aşamada kesilip, bitirilir.

ÖN:
195 renk no.lu iplikle 118 ilmek başlanarak 4 cm 2+2 lastik örülüp, örnek kurulur.
517 renk nolu iplikle 3 ilmek düz, 1 ilmek örmeden alınır… sıra tamalanır. 3 sıra
örüldükten sonra, bütün ilmekler 517 renk no.lu iplikle ters örülür, 195 renk no.lu ipliğe
geçilir, aynı işlemler tekrarlanır. Beden boyu 60 cm olduğunda ilmekler ortalanır ve
ortadaki 28 ilmek bir defada kesilir, örgüye 2 parça halinde devam edilir. Kesilen ilmeklerin yanlarından 4+3+1 ilmek kesilir. Beden boyu 66 cm de omuzlarda kalan 37’şer ilmek 3 aşamada kesilip, bitirilir.

KOLLAR:
195 renk no.lu iplikle 70 ilmek başlanarak 4 cm 2+2 lastik örülüp, bedenlerdeki örnek
uygulanır. 1,5 cm arayla her iki taraftan 25 defa 1’er ilmek artış yapılarak 120 ilmeğe
ulaşılır. Kol boyu 60 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı
şekilde örülür.

YAKA:
195 renk no.lu iplikle yaka kenarından şişe 108 ilmek çıkarılır, 2 cm 2+2 lastik örgü yapılıp, bitirilir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Deryanın dünyası çilek kılıf anlatımı


Devamını Oku >> 0 yorum

Deryanın dünyası ponponterlik yapımı - Videolu Anlatim



Devamını Oku >> 0 yorum

Çocuk Odası İçin Kapı Süsü




Fimo hamuru (Polimer Kil) ile Sevgili yeğenim Nil Prensesime, odasına asması için çok keyifle bir kapı&duvar süsü hazırladım. Bu süsü hazırlamak beni çok mutlu etti Bu aralar Selim’e tren, uçak kombinasyonlu bir çalışma yapıyorum tamamlandığında onu da ekliyeceğim…

Öncelikle bibloyu hazırladım. Nil’in biraz büyümüş halini hayal ettim (Şu an 9,5 aylık). Sarı olan saçlarını uzatıp örgü ördüm. Duvar süsünün şeker gibi olması için çerçevenin dış kısmı için beyaz ve pembe renkte iki uzun ruloyu birbirine doladım ve birleşim yerinde iz kalmaması için ve uğur getirmesi için uğur böceği ekledim en son olarak “Nil’in odası” yazısını yazıp dış çevresini lila simlerle süsledim.
Devamını Oku >> 0 yorum

bebek kiyafetleri 2012





Bebeginizin kiyafetlerini sikça degistirmek zorunda kalacaginizdan, yeterli sayida kiyafet almaniz gereklidir. Yeterli sayida çorap, body, tulum almalisiniz. Tulumu mevsimlik almaya özen gösterin. Ilk dönemlerde bebek çok hizli büyüyeceginden alinan kiyafetler de hizli bir sekilde küçülebilir, bu nedenle gereginden fazlasini almamaya çalisin.Bebeginizin göbek kordonu düsmeden önce üzeri kapali oldugundan, ondan da endise etmenize gerek yoktur. Tulumlarin bacaklari dügmeli olanlari, altini degistirirken kolaylik saglar. Ayrica çogu bebek giysisi kafadan da rahatlikla geçisi saglamak üzere tasarlanmistir.
Doktorunuz ultrasonda tahminen büyük bir bebeginiz olacagini söylediyse, en küçük bebek giysileri (50 cm'lik olanlar) muhtemelen bebeginize uymayacaktir.

Yeni dogan bebekler özellikle baslarindan kolay isi kaybettiklerinden, her zaman mevsime uygun incelikte bir sapka giydirin. Küçük bebekleri siki giydirmis olsaniz da, çok soguk kis günlerinde uzun süre disarida tutmayin.

Ilk aylarda en çok kullanacaginiz giyisi yakasi genis açilabilen ve alt tarafi çitçitli olan fanilalar, üst kisimdan bacak arasina kadar önünde ve ag kisminda çit çit olan patikli tulumlar, yüzünü tirnaklariyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceginiz tulumlar, çoraplar, patikler ve kis için sokak giyisileridir. En önemli giyisilerden biride ayakkabilardir. Yumusak ve bebegim ayaklarini çok sikmayan ama çokta bol olmayan, ayagini yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabi seçin, ilk aylarda evde yere çiplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasini saglayin, hem daha saglikli olacaktir ve hemde daha dengeli basacaktir.Kis aylarinda ise anneler ve babalar acaba bebegimi veya çocugumu disari çikartsammi? Acaba üsütür müyüm? Acaba dogru giydirebilecekmiyim diye telasa düserler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alindiktan sonra disari çikarilmasi, hava aldirilmasi veya gezmeye götürülmesi tabii ki dogrudur. Fakat özellikle yeni dogan bebeklerin bünyeleri daha zayif oldugundan dolayi rüzgar ve yagmur korumali bir bebek arabasiyla ve bebegi sicak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile disari çikarabilirsiniz. Yine de mümkün oldugu kadar sogugun az oldugu saatlerde ve kisa süreli olmasina özen gösterin,bebeginiz büyüdükçe isler daha kolaylasacaktir.Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlarin basinda, bebegin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETIK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaslardan yapilmasi, rahat giyilip çikarilabilir ve teferruati az giyisiler olmali, sik yikanmaya ve ütülenmeye elverisli giyisiler olmalidir. Bebegin tenine degen giysilerin yumusak pamuklu kumastan olmasi, dikislerinin batmayacak sekilde olmasi önemlidir. Bebegin giysilerini, kendiniz için kullandiginiz deterjanla yikamayin.

En iyisi sabunla yikamaktir. Sabun tozlarinin otomatik makinelerde kullanilabilenleri de mevcuttur. Ancak bebegin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yikayacak tozlardan da bulundurmanizda fayda vardir.

Bunun disinda bebeginiz için yumusak, su emiciligi yüksek alt kurulama havlusu ve banyo havlusu almaniz gerekir.Alintidir...
bebek kiyafetleri 2012
Devamını Oku >> 0 yorum

bebek odasi düzenlerken nelere dikkat edilmesi gerekenler


Bebek Odasi Döserken Dikkat Edilmesi Gerekenler..
Bebek odasi hazirlarken, her zaman adiminizi iki temel hedefi düsünerek atmalisiniz: Güvenlik ve rahatlik!


Hayatlarina yeni katilacak minik melekleri için tatli bir telasla hazirliklara baslayan anne-baba adaylari, bebek odasi için de hummali bir arayisa girerler. Bebekleri eve gelmeden odasini hazirlamak, birçok yeni esya ve mobilya almak için heyecanlanirlar. Bebek odasi için çesitli arastirmalar yapip, tecrübeli ailelerden fikirler alirlar. Ama ne yazik ki çogu zaman; belki de bebegin hiçbir zaman kullanmayacagi bir sürü esyayla oda doldurulur. Oysa odasini gereksiz esyalarla, uyumsuz renklerle doldurmak; hem sizin hem de minik bebeginiz için yorucu olabilir! Çünkü bebek odasi hazirlarken, her adiminizi iki temel hedefi düsünerek atmalisiniz: Güvenlik ve rahatlik! Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Hüseyin Tatar; saglikli ve güzel bebek odasinin püf noktalarini anlatti: Bebeginize oda hazirligi yaparken; odanin her yeri bordürler, örtüer, perdeler, araba, çiçek ya da ayicik desenleri ile dolmaya baslarsa gözü yoran bir görüntü olabilir! Odanin temasini olusturan desenleri, ahenk olusturacak sekilde tekrarlamaya özen gösterin.TAHTA DEGIL PARKE ZEMIN Her seyden önce kullanilan tüm malzemeler, saglikli ve özellikle temizlenmesi kolay olarak seçilmeli. Yer dösemesinde tahta; çok kir tuttugu ve de temizligi zor oldugu için tercih edilmeyen bir döseme türüdür. Çok sik tercih edilen bir yöntem olan yere hali serilmesi de bebek ve çocuklar için bazi sakincalar dogurabilir. Çünkü hali; toz ve mikroorganizmalarin yuvasi haline dönüserek, mikrobik ve alerjik sorunlara yol açabilir. Ayrica hali ve hali türü malzemeler; odadaki nemi de emdigi için, alerjik bünyeli bebekler için nefes almayi güçlestirebilir. Ideal olan; yikanmasi veya silinmesi kolay (örnegin laminant, parke) döseme türlerini kullanmaktir.METAL UYKUSUNU KAÇIRIR Yapilan arastirmalar; metal malzemelerin manyetik alan üreterek, insan organizmasini olumsuz yönde etkiledigini ortaya koymustur. Metal, bebegin de kendisini yorgun hissetmesine ve buna bagli olarak uyku düzensizliklerine neden olabiliyor. Bu ne-denle, bebegin odasinda büyük metal mo-bilyalar bulundurulmamalidir. Bebegin odasindaki mobilyalarin, ahsaptan yapilmis olmasi saglikli bir seçimdir. Fakat, toksik olmayan boyalarin kullanildigi mobilyalari tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çikintilar olmamasina da özen gösterin. Mobilyayi alirken, boyutlarinin bebege büyüdügünde oyun alani birakacak sekilde olmasina dikkat edin. Ünlü bir mimarin su sözünü unutmayin; Az çoktur!'KUZEYDE, PENCERELI BIR ODA... Yapilan arastirmalarin isiginda; ideal bir bebek odasinin 12emdash 15 metrekare ve en az 1 penceresi olmasi öneriliyor. Içeri günes gir meyen ve hava degisimi olmayan odalar, bebegin sagligi için uygun degildir. Ayni zamanda odanin evin kuzey-dogusunda veya kuzey-batisinda olmasi da öneriler arasinda yer aliyor. Böylece; oda, günün en ferah saatlerinde (günes dogarken ve batarken) günes görebilir. Evin güney kisminda bulunan odalar; özellikle yaz aylarinda, çocuk odasi olarak pek tavsiye edilmiyor.BEYAZ ISIKLI KÜÇÜK AVIZE TERCIH EDINOdanin isiklandirilmasina da çok dikkat edin; öncelikle hava alan ve günes isigi giren bir oda olmali. Her ne kadar uygulamasi zor olsa da; evdeki isik kaynaklarinin odanin tam ortasinda bulunmamasi ve isigin tavan veya duvarlar vasitasiyla yansimamasi gerekir. Avizeden çikan isik çok kuvvetli olmamali, avize ufak olmali, beyaz veya sari isik seçilmeli. Gece için de, az isik veren gece lambalari tercih edilmeli.PASTEL RENKLER SAKINLESTIRIR Günümüzde çogu bebek odasinda kullanilan bu pastel renkler, en ideal olanlaridir. Mavi ve vesil gibi soguk renkler, sakinlestirici bir etkiye sahiptir; ayni zamanda sinekleri de vizak tutar.Koyu renk boyalar, odayi küçük gösterir. Açik renkler ise odaya ferahlik verir. Karbe-vaz renk, bebek odalari için tavsiye edilmiyor. Karbeyaz renk; odaya rahatlatici olmayan bir hava vermekle beraber, hastane odasi gibi bir izlenim de birakabiliyor. Bebegin odasinda fildisi ve buz rengi veya opak renkler rahatlikla kullanilabilir. Kirmizi renk, hayli dikkat çekicidir; birkaç es-vada kullanarak odaya canlilik katabilirsi-

BEBEGINIZ BÜYÜYÜNCE OYUNCAKLAR KUTULARA! Odanin dekorasyonunu yaparken; çocugunuzun boyunu ve özelliklerini dikkate alin. Tüm yasami; onun göz ve ulasim seviyesine göre kurun. Kullanacaginiz sistemin çocugunuzun kullanimina uygun olmasina özen gösterin; oyuncak kutusuna bir yerlere çik-madan erisim olanagi olmasi, mekanizmalarinin yasina uygun olmasi vb. Kullanacagi çekmeceleri ya da rafta duran kutulari, içlerini görebilecek yükseklikre tasarlayin. Düzenleme yaparken asagidan baslayin. Sik çullanilan oyuncaklari alt seviyelere, daha görsel ve az kullanilanlari üsr seviyelere yerlestirin. Çesitlendirin! Tek tip oyuncak depolamasi yapmak zorunda degilsiniz! Ayni konsept içinde bir oyuncak sandigi ve tavandan sarkan bir sepet kullanabilirsiniz. Açik raflar yerine, içi doldurulacak kutulari tercih edin. Bu kutularin büyüklügünü çocugunuzun tasima kapasiresine uygun seçin.RAFLAR ÖZEL DIKKAT ISTER Raf kullanacaksaniz yanlari kapali olmali; aksi takdirde bir kitap alirken hepsi devrilir! Ancak bir araba serisi ya da hayvanlar dizisi gibi oyuncaklarin kuruda degil, alçak bir rafta sergilenecegini de unutmayin. 
Güvenlige dikkat! Unutmayin; bir çocuk, çok sevdigi oyuncagini yukarilardaki bir rafta görürse, onu almak için birçok Tehlikeli yola basvurmaktan çekinmeyecektir. Bu nedenle raflari çocugunuzun boyunu göz önüne alarak alçak planlamanin, muhtemel kazalari bastan önleyecegini unutmayin.Siniflayin ve etiketleyin! Oyuncaklari siniflayin ve bu siniflamalari çocugunuza ögretin. Okul öncesi çocuklar için oyuncak kutularini farkli renklerdeki etiketlerle isaretleyin. Oyuncaklari kaldirmak da eglenceli bir oyuna dönüssün. Dönüsüm yapin! Çocugunuzun oyuncaklarinin tamamini kullanimina sunmayin. Belli araliklarla bazilarini dolaplarin üst ve az kullanilan raflarina ve depo gibi yerlere kaldirip, digerlerini yeniden ortaya çikarin. Bu yolla oyuncak için ayirdiginiz bütçenin de düstügünü göreceksiniz. Degisiklik yapin! Minik ellerde saatlerce kurcalanan arabalarin, bebeklerin ve müzik aletlerinin belli bir süre sonra taninmaz hale geldigini göreceksiniz. Kutularda biriken araba tekerlekleri, hangi bebege ait oldugu belli olmayan çantalar, birrakim kapaklar. ..Eger bunlari orijinal halinde kullanamayacaksaniz degistirin, kolaj çalismalari yapin ya da biraz hayal gücü ile artik malzemeleri kullanarak örnegin kartondan bir araba yapin!GÜVENLIK ÖNLEMLERIEvdeki tüm prizlere koruyucu kapak takilmali.Ev içinde döseli tüm elektrik kablolari ve her türlü cihazin kablolari gizlenmeli veya bebegin ulasamayacagi sekilde tedbir alinmali. Tüm pencerelere parmaklik veya kilit takilmali.Radyatörlere koruyucu takilmali.Dubleks evlerde katlar arasindaki merdivenin üstüne ve altina birer kapi takilmali.Bebegin üzerine tirmanacagi esyalar, pencere kenarindan uzaklastirilmali.Eger evde cam kapilar varsa, kirilmaz kapilarla degistirilmeli.Mümkünse, kapilardaki bebegin kilitleyebilecegi kapi kilitleri kaldirilmali.Bebegin karyolasi, herhangi bir seye ulasamayacagi bir yere yerlestirilmeli. Yatagi üzerinde; uyku süresi hariç, yastik veya yorgan bulundurulmamali.Karyola kenarlari, bebegin ayaga kalktiginda asamayacagi yükseklikte olmali. Karyola çubuklarinin arasi çok fazla genis olmamali, bebegin kafasi geçmemeli.Karyola içinde; üzerine basamak gibi basip yükselebilecegi yastik, oyuncak vs. malzeme bulundurulmamali. Bebegin parmaklarinin veya elinin takilabilecegi, örtüler ve battaniyeler kullanilmamaliMakalenin Kaynagi: Anchor Butik 
bebek odasi düzenlerken nelere dikkat edilmesi gerekenler
Devamını Oku >> 0 yorum

kilolu bayanlar için harika gece kiyafetleri 2012

?????? ???????? ?????????? ?????? 2012?????? ???????? ?????????? ?????? 2012
kilolu bayanlar için harika gece kiyafetleri 2012 balik etli bayanlar kendime kiyafet bulamiyorum diyenler bu modeller harika
Devamını Oku >> 0 yorum

Hamilelik döneminde uyku problemleri

Bayanlar, hamilelik dönemi içerisinde saglikli beslenme yaninda, vücut dinlenmesinede dikkat edilmesi gerekmektedir. Günlük yasam içerisinde mutlak suretle uyku uyuyarak, vücut dinlenmesi saglanmali ve saglik durumu buna bagli olarak korunmalidir. Peki bu dönem içerisinde uyku problemi çekmek istemeyenlerin yapmalari gerekenler nelerdir? Sizlerde bu konuda sikinti içindeyseniz, sizler için hazirladigimiz makalemizi okumalisiniz. Hamilelik döneminde uyku problemleriHamilelerin vücudu sürekli degisimlere ve degisen dengelerin etkisine maruz kalir ve bir yandan annedeki hormonal degisiklikler, bir yandan bebek ve rahim büyümesine bagli sekil degisiklikleri ve organ sistemlerindeki daha çok yük artmasi ile giden degisiklikler , bir yandan da ruhsal degisiklikler uyku ritmini etkiler. Yapilan çalismalar göstermistir ki gebelerin % 70-80 inde özellikle son aylarda olmak üzere uyku problemleri ortaya çikmaktadir. Gebeligin baslarinda progesteron hormonunun etkisi ile gebe sürekli uykuya meyilli ve uyku durumunda olabilir. Ancak bu dönemde gebelik ve anne olma ile ilgili kaygilari var ise uykusuzluk çekebilir. Vücutta su toplanmasi, hormonal etkiler ile solunum yollarinda Sme bagli özellikle burun tikanikligi ve daralma, kan miktarinin artmasi ile kalp atim sayisinda artma, sindirimin zorlanmasi, hazimsizlik, kabizlik, gaz ve reflü ortaya çikabilir.Gebelik döneminde çesitli uyku sorunlari olusabilir: Kötü rüya veya kabus görme, uykuya dalamama, adale kramplari, nefes darligi ve çarpinti, idrar torba kapasitesinin azalmasive böbreklerden fazla idrar yapilmasina bagli gece idrar ihtiyaci, kilo artisi ve sekil degisikliklerine bagli olarak pozisyon degistirmede zorluk, bel ve sirt agrilari, dogum ve bebek için endiselenme, sinirlilik gibi nedenler özellikle son üç ayda ya da doguma yakin ciddi uykusuzluk problemi olusturabilir.Gebelik esnasinda uykusuzluk probleminin sadece gebelikte olusan degisikliklere bagli olup olmadigi çok iyi degerlendirilmelidir. Bilinmesi gerekli olan rezervleri sinirli gebelerde sistemik hastaliklar uyku bozukluklari seklinde belirti verebilir. Bunlar arasinda : kalp hastaliklari, akciger hastaliklari, kansizlik, guatr v.b sayilabilir.Yeterli ve dengeli beslenin, kansizlik v.b. sorun var ise hekiminiz ile görüserek bu problemleri çözün. Kalsiyumdan zengin beslenin.
Yataga aliskin oldugunuz saatte gidin ve uykuya alisik oldugunuz saati degistirmeyin.Aksam yemeklerinde yenilen yiyeceklere çok dikkat edilmesi ve hafif yemeklerin tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle gece yatmadan evvel agir yememek, mide bulantisi ve yanmasi siköe2yetleriyle bölünen uykuyu düzene sokabilir. Bulantiniz varsa ve bu bulanti sizi uykudan uyandiriyorsa yatmadan hemen önce kraker türü besinler yiyebilirsiniz. Gece idrara kalkma sayisinin azaltilnmasi için ögleden sonralari,aksam ve uyku öncesinde çok su içilmemesi ve fazla çay, kahve ve kola tüketilmemesi hamilelerin uyumasina yardimci olabilir. Ancak gün içinde yeterli sivi almaya özen gösterin.Uykudan önce rahatlatacak bir seyler yapin. Bir bardak ilik süt içilmesi ya da ilik bir dus almak olabilir. Düzenli olarak yürüyün, yüzün ve egzersiz yapin ancak yatmaya yakin zamanlar egzersiz yapmayin. En rahat uyudugunuz uyku pozisyonunu seçin, sirt üstü yatmak uygun degildir, tercihen sol yana yatabilirsiniz, basinizin altina gerekir ise ek yastik , vücuda destek amaçli yastiklar kullanilabilir. Rahat yatabilmek için dizler arasina ince yastik ya da rulo battaniye konulabilir.Geceleri bacak kramplari ile uyaniyorsaniz yatmadan önce iyice gerinin. Doktorunuz size magnezyum. Önerebilir. Eger gece uyanirsaniz ya da uykuya dalamaz iseniz kendinizi zorlamayin. Müzik dinleyin, kitap okumak gibi uykunuzu dagitmayacak isler yapabilirsiniz. Televizyon seyredin. Hosunuza giden ve sizi rahatlatan bir seyler yapin. Ve unutmayin ki bu sorun büyük olasilikla dogumla birlikte bitecek, endiselenmeniz yersizdir.Hamilelik döneminde uyku problemleri
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Elisi desenli bebek kazak modeli ve yapilisi

ULNAUYAO
Elisi desenli bebek kazak modeli
Modelin Yapilisi
ARKA :
70 ilmek baslanir, diagramdaki renk siralamasiyla düz örülür. Beden boyu 22 cm de kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. 15 cm daha örülerek arka yaka için ilmekler ortalanarak 12 ilmek kesilir. Omuzlarda kalan 24 er ilmek 3 kademede kesilerek bitirilir.

ÖN :
70 ilmek baslanir, diagramdaki renk siralamasiyla düz örülür. Beden boyu 22 cm de kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. 11 cm daha örülerek ön yaka için ilmekler ortalanarak 8 ilmek, yanlarindan 2 ser ilmek kesilir. Kol evi uzunlugu 15 cm e tamamlanarak omuzlarda kalan 24 er ilmek 3 kademede kesilerek bitirilir.
KOL :
36 ilmek baslanir, her 3 cm de bir 1 er ilmek artisla 60 ilmege ulasilir, kol boyu 25 cm de kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. Daha sonra her sirada 1 er ilmek ve tepede kalan 8 ilmek kesilerek bitirilir.
YAKA :
Yaka kenarindan sise 60 ilmek toplanarak 3 cm diagramdaki renk siralamasiyla harosa örülüp bitirilir.
Kazak dikildikten sonra, diagramdaki sekiller igne ile islenir.2012 Elisi desenli bebek kazak modeli ve yapilisi
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantelden Çok Hos Kirlent Modelleri

2012 Dantelden Kirlent Örnekleri Çesitleri  
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Yeni Dantel Modelleri

2012 Yeni Dantel Örnekleri Çesitleri  
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantel Oda Takimi Örnekleri

2012 Dantel Oda Takimi Modasi Çesitleri  
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantel Sehpa Örtüleri

2012 Yeni Sezon Dantel Sehpa Örtüsü Örnekleri    
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantel Tepsi Örtüleri

2012 Dantel Tepsi Modasi Çesitleri  
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantel Vitrin Takimi Örnekleri

2012 Dantel Vitrin Takimi Modasi Çesitleri    
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 Dantel Yelek Modelleri

2012 Dantel Yelek Motifleri Çesitleri  
Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri