Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

bebek kiyafetleri 2012





Bebeginizin kiyafetlerini sikça degistirmek zorunda kalacaginizdan, yeterli sayida kiyafet almaniz gereklidir. Yeterli sayida çorap, body, tulum almalisiniz. Tulumu mevsimlik almaya özen gösterin. Ilk dönemlerde bebek çok hizli büyüyeceginden alinan kiyafetler de hizli bir sekilde küçülebilir, bu nedenle gereginden fazlasini almamaya çalisin.Bebeginizin göbek kordonu düsmeden önce üzeri kapali oldugundan, ondan da endise etmenize gerek yoktur. Tulumlarin bacaklari dügmeli olanlari, altini degistirirken kolaylik saglar. Ayrica çogu bebek giysisi kafadan da rahatlikla geçisi saglamak üzere tasarlanmistir.
Doktorunuz ultrasonda tahminen büyük bir bebeginiz olacagini söylediyse, en küçük bebek giysileri (50 cm'lik olanlar) muhtemelen bebeginize uymayacaktir.

Yeni dogan bebekler özellikle baslarindan kolay isi kaybettiklerinden, her zaman mevsime uygun incelikte bir sapka giydirin. Küçük bebekleri siki giydirmis olsaniz da, çok soguk kis günlerinde uzun süre disarida tutmayin.

Ilk aylarda en çok kullanacaginiz giyisi yakasi genis açilabilen ve alt tarafi çitçitli olan fanilalar, üst kisimdan bacak arasina kadar önünde ve ag kisminda çit çit olan patikli tulumlar, yüzünü tirnaklariyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceginiz tulumlar, çoraplar, patikler ve kis için sokak giyisileridir. En önemli giyisilerden biride ayakkabilardir. Yumusak ve bebegim ayaklarini çok sikmayan ama çokta bol olmayan, ayagini yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabi seçin, ilk aylarda evde yere çiplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasini saglayin, hem daha saglikli olacaktir ve hemde daha dengeli basacaktir.Kis aylarinda ise anneler ve babalar acaba bebegimi veya çocugumu disari çikartsammi? Acaba üsütür müyüm? Acaba dogru giydirebilecekmiyim diye telasa düserler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alindiktan sonra disari çikarilmasi, hava aldirilmasi veya gezmeye götürülmesi tabii ki dogrudur. Fakat özellikle yeni dogan bebeklerin bünyeleri daha zayif oldugundan dolayi rüzgar ve yagmur korumali bir bebek arabasiyla ve bebegi sicak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile disari çikarabilirsiniz. Yine de mümkün oldugu kadar sogugun az oldugu saatlerde ve kisa süreli olmasina özen gösterin,bebeginiz büyüdükçe isler daha kolaylasacaktir.Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlarin basinda, bebegin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETIK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaslardan yapilmasi, rahat giyilip çikarilabilir ve teferruati az giyisiler olmali, sik yikanmaya ve ütülenmeye elverisli giyisiler olmalidir. Bebegin tenine degen giysilerin yumusak pamuklu kumastan olmasi, dikislerinin batmayacak sekilde olmasi önemlidir. Bebegin giysilerini, kendiniz için kullandiginiz deterjanla yikamayin.

En iyisi sabunla yikamaktir. Sabun tozlarinin otomatik makinelerde kullanilabilenleri de mevcuttur. Ancak bebegin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yikayacak tozlardan da bulundurmanizda fayda vardir.

Bunun disinda bebeginiz için yumusak, su emiciligi yüksek alt kurulama havlusu ve banyo havlusu almaniz gerekir.Alintidir...
bebek kiyafetleri 2012

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri