Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Baklava Desenli Serin Tutan Kazak


Model Adı/No: Serin Kazak
Kullanılan İplikler: Serin,
Kullanılan Renkler:
208 (5 Yumak),
Zorluk Derecesi: 0
Tığ No: Belirtilmemiş
Şiş No: 3.5
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 38
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: 1+1 lastik örgü, düz örgü, ters örgü
Ek Malzemeler: Belirtilmemiş
Mevsim: İlkbahar,Sonbahar
Kategori: Kadın
Alt Kategori: Kazak

Modelin Yapılışı
ARKA ve ÖN :
120 ilmek başlanarak 3 cm 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. İlmekler; 24’er ilmek şeklinde ayrılır.
1.baklava: 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 22 ilmek düz örülür, geri dönülür, 1 ilmek kesilir, 20 ilmek ters örülür, geri dönülür, 1 ilmek kesilir… şeklinde geri dönüşlerle 2 ilmek kalana kadar örülerek yarım baklava elde edilir. Sonraki sırada kalan *2 ilmeğin her iki tarafından 1’er ilmek artırılarak düz örülür, geri dönülür, ilmekler ters örülür, geri dünülür, 1 ilmek örülür, 1 ilmek artırılır, 2 ilmek düz örülür, 1 ilmek artırılır, 1 ilmek düz örülür, geri dönülür… şeklinde her iki tarafından 26 ilmek olana kadar artış işlemi yapılır, sonraki sırada her iki tarafından her sırada; 1 ilmek örülür, 1 ilmek kesilir…şeklinde 2 ilmek kalana kadar örülerek tam baklava dilimi elde edilir*.
*-* işaretleri arası tekrarlanarak 4 tam baklava dilimi yapılır, örgünün her iki tarafındaki 24’er ilmek aynı şekilde örülür. Son sırasında kalan 2 ilmek kesilerek bitirilir. Örgünün orta kısmında kalan 3 adet 24’er ilmek aynı şekilde örülürken, 4 tam baklava diliminden sonra yarım baklava dilimi yapılarak kalan 24’er ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Örgü başlangıcında baklava dilimlerinin aralarından 2’şer ilmek şişe alınarak 5 tam baklava dilimi örülür. Her iki tarafta bulunan baklava dilimlerinin 3.sü ortalanarak kol evi kenarından şişe 2 ilmek alınıp, aynı işlemlerle 1 tam baklava yapılarak kol evi hazırlanır.

KOLLAR :
48 ilmek başlanarak 3 cm 1+1 lastik örülür. İlmekler 24+24 şeklinde ayrılıp, bedende örüldüğü gibi 1 yarım, 2 tam baklava yapılır. Her iki tarafından şişe 2’şer ilmek alınarak 2 adet 2 tam baklava dilimi yapılır. Kol ilmeklerinin tam ortasından şişe 2 ilmek alınarak 3 tam baklava dilimi yapılıp, bitirilir.

HAZIRLANIŞI :
Baklava dilimleri birbirine iğne ile dikildikten sonra kol evi için yapılan baklavadan etek ucuna kadar bedenler dikilir. Omuz için bedenlerde yapılan 5 tam baklava dilimleri dikilir. Kollar kol evine dikilerek bitirilir.

YAKA :
Yaka etrafından şişe 150 ilmek çıkarılarak 2 cm 1+1 lastik örülüp, bitirilir.

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri