Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Telefon Kabı Örgüleri






Devamını Oku >> 0 yorum

Dantel fiskos ve şeması


Devamını Oku >> 0 yorum

Fisto ile dekoratif motifler


ESKİ VE YENİ
Bir zamanlar çeyizin beyazlığını renkli motiflerle bozmayı kimse düşünemez, böyle bir şeyi akıl almazdı. Kumaşlar da hep beyazdı. Oysa bugün çamaşır dolabını renkler bürümüş, geleneksel nakışların yerini yeni işlemeler almış, yeni motifler de ev eşyasını iç dekorasyondan birer parça haline getirmiştir. Sağda en üstte görülen beyaz kumaş üstüne beyazla işlenmiş kenarı fistolu çarşaf, modern çeyizde yavaş yavaş yerini renkli nakışlarla işlenmiş çarşaflara bırakıyor. Bugünün zevklerini yansıtan pembe işlemeli çarşafta ise fistoya, bir tek dekoratif motif içinde gölge işi, filtre, dolgu, sarma gibi çeşitli nakış türlerinin de katıldığını görüyoruz. Bu karışık motif daha başka ev eşyalarında da (meselâ masa örtülerinde) kullanılabilir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Nakış – Fisto


Nakış işlerinin kenar temizliğinde baskıdan sonra en çok kullanılan iş fistodur. Fisto, iliklerin kenarını örmek için başvurulan dikiş türünün nakısa uygulanmasından başka bir şey değildir. Eğer bu nakış aralıklı yapılmışsa, işlemeye «seyrek fisto» denir; gelecek bölümlerimizde bundan söz edeceğiz. Fisto işi, kenar temizliğinin yanı sıra, kumaşın ortasında süsleme olarak da kullanılır ve o zaman «rişliyö işi» diye anılır.
Bu iş tığla da yapılabilir ve katlanmış kenarları tutturup süslemeye yarar. Fisto düz bir çizgi boyunca yapılabildiği gibi dalgalı bir çizgi de izleyebilir. Düz fistoda iğne alttan batırılıp kumaşın yüzüne çıkarılır, iplik sol elle sola doğru gerilir, sonra iğne yukarıdan aşağıya doğru kumaşa yüzden batırılır ve yeniden bir önceki çıkış noktasının bir iplik sağından çıkılır. Böylece, sol elle tutulan iplik iğne ucunun altında kaldığı için bir çeşit ilik örgüsü meydana gelir. Nakış bitince, eğer kenar süsü olacaksa, kumaşın, işlemenin dışında kalan kısmı keskin bir makasla kesip çıkarılır; ancak bunu yaparken kumaşla birlikte nakısı da kesmemeğe çok dikkat etmek gerekir.
Devamını Oku >> 0 yorum

Zigzag örgülü örtü modeli


ORMANLARIN RENKLERİ
Size sunduğumuz zikzak örgülü, sıcacık, canlı, rengârenk örtü birçok yerde işinize yarayacaktır.
Çocuklarınızın odasında sevimli bir yatak örtüsü, kır gezintilerinde ister battaniye, ister yaygı olarak böyle bir örtüyü kullanabilirsiniz veya oturma odanızdaki divanı ormanlardan gelen bu renklerle kapatabilirsiniz. Örtünüzü gösterdiğimiz renklerde yapmak istemezseniz tabii türlü değişik renk uyumunu yaratabilmek sizin elinizde.
Ne var ki hafif ton farklılaşmalarını tercih ederseniz ince ve zarif bir kompozisyon, parlak ve zıt renkleri tercih ederseniz neşeli, hareketli bir sonuç ortaya çıkacaktır. Eğer evdeki yün artıkları böyle bir kompozisyona yetecek gibiyse, o zaman örtünüz güzel olduğu kadar da ucuza çıkmış bir eser olacaktır.

renkli örtü

Devamını Oku >> 0 yorum

Haraşo örgü yatak örtüsü


RÜYA GİBİ BİR ÖRTÜ
Değişik yönlerde örülmüş haraşo örgünün çizgi oyunlarıyla zenginleşen ve açıktan koyuya doğru sıralanmış pembe tonlarındaki şeritlerden oluşan bu örtü tam bir genç kız odasına uygun. Bugünün kesin geometrik çizgileri dünün romantik renkleriyle ne güzel bağdaşmış! Ama isterseniz siz de yeni biçim ve renkler bulup yün ve şişlerle örgüye «aktarabilirsiniz» .

Devamını Oku >> 0 yorum

2012 kalem şal örgüsü anlatımlı yapılışı

Kalem Şal Örgüsü
Çok sevilen Kalem Şal örgü modelinin nasıl yapıldığını sizlere anlatacağız şimdi.Önce neler kullanmamız gerektiğiyle başlayalım.


Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri