Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Kahverengi Bayan Hırka

İp: Kahverengi: 300 gr.
Turuncu: 150 gr.
Tığ: 1 numara
Beden: 38
Beden büyüklüğünüze uygun zincir üzerine 3 zincir atlayarak tırabzan örün. Yakayı V şeklinde açın. Arka, ön ve kolları tırabzanla tamamlayıp ekleyin. Hırkanın çevresine ve kol ağzına turuncu renk ile 2 tırabzan atlayarak 3. tırabzana yapın. Tekrar zincir çekip battığınız yerden yukarı doğru 3. tırabzana yapın. Zincir çekip aşağı inerek ilk battığınız zincirin yanma batın. Çevresine bu şekilde döndükten sonra zincirlerin üzerine tığa dolayarak 2 defada çekip sık sık olarak volanlı olacak şekilde örerek devam edin. Ön ortasında volanları açıp birleştirerek dikin. Ortalarına boncuk ya da yıldızlar ile süsleye bilirsiniz.

bayan kadın Kahverengi Bayan Hırka modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Kahverengi Hırka
Devamını Oku >> 0 yorum

Firkete İşi Şal Örnekleri







Merhaba sevgili hanımlar, daha önce sizlerle firkete havlu kenarı örneklerini paylaştığımda söylemiştim firketeden daha başka örnekelrde yapıldığını bilen hanımların tahmin edeceği üzere evet firkete şalları paylaşacağım bugün sizlerle. Çok güzel ve farklı bir model olan firkete şal örneklerinin yapılışı yine bir firkete yardımıyla olmakta ve çok zevkli bir şelikde örülmektedir. Şalların modası asla geçmez bilirsiniz. Kadın erkek genç yaşlı hiç fark etmez en çok kullanılan aksesuar arasında şal modelleri yer alır. Firkete şallar erkekler için uygun değildir elbette ama bayanlara çok yakışmakta çok şık durmaktadır. Bir çok kez deryalı günler programında derya baykalın da tarif ettiği örneğini verdiği firkete şal modellerinin şimdilik sadece resimleri paylaşıyorum sizlerle ancak yakın bir zaman da bende firkete şal modellerinin yapılışlarını resimli ve videolu olarak sizlere anlatmaya çalışacağım hanımlar. Firkete şallar havlu kenarlarından biraz daha çeşitliliğe sahip. Firkete şallara çiçek motifleri yerleştirmek ya da şalın örneğinin arasını farklı örneklerle süslemek zenginleştirmek mümkün. Simli iplerle ya da alize ve angora iplerle örebileceğiniz firkete şal modelleri farklılık açısından çok farklı bir model ve bir o kadar da şık bir modeldir. Kızlarınızın çeyizleri için dilerseniz beyaz simli bir ipten gelin şalı ile örebilirsiniz. Payşaltığım resimlerde gördüğünüz gibi firkete şalınızın boyutu tarzı tamamen size ait yalnızca firkete tekniğini kullanıp ister üçgen ister dikdörtgen olarak örüp püskül takarak zenginleştirecebileceğiniz şal modellerini sade olarak püskülsüz de kullanma imkanına sahipsiniz her zaman dediğim gibi zevk size kalmış bizden örnekleri ve teknikleri sunması size örmesi kalıyor. Dilerseniz ebruli bir ip seçip rengarenk bir şal örüp her kıyafetinizle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Hepinize kolay gelsin hanımlar, şimdilik hoşçakalın
Devamını Oku >> 0 yorum

Örgü Şapka Modelleri 2013-2012







Kış aylarının en soğuk günlerini yaşadığımız şu dönemde eminim dışarı çıkarken yanınıza şapka bere ve atkı almayı ihmal etmiyorsunuzdur. Şapkalar aksesuar olarak kullanılmasının yanında kışın soğuklardan korunmak için vazgeçemediğimiz bir giyecektir. Ben de kış ayları bitmeden sizlerin de aynı şapkaları bereleri örtünmekten sıkıldığınız düşünerek hem sizler hemde çocuklarınız için yeni şapka modellerini resimli olarak yayınlamayı düşündüm. Sayfamızda ki resimlere bakarak kendiniz için yeni bir şapka örebilirsiniz belki. Çünkü resimlerde ki şapkaların hepsi birbirinden güzel ve şık resimlere göz attıktan sonra eminim sizde birtane öreceksiniz. El işi bilen her bayanın kolaylıkla örebileceği şapka modellerini ilmeyen bayanlara da yardımcı olamk adına çok yakında anlatımlı olarak videolu ve resimli şekilde paylaşmaya çalışacağız. Paylaştığım resimlerdeki şapka modellerine göz atacak olursak çocuklarınız için örebileceğiniz çok sevimli çok şirin beebk şapkaları görüyorum. Uğur böcekli kelebek desenli gibi şapka modellerine hayal gücünüzü geliştirerek side farklı bir model ekleyebilirsiniz belki. Kendiniz içinde ister güllü ister işlemeli ya da kurdale geçirerek renk katacağınız güzel bir şapka örüp hem tarzınızı yansıtıp hemde kış aylarının soğuklarından korunabilirsiniz. Ayrıca şapkanıza uygun atkı ve eldiven örüp kıyafetinizle kombinlediğiniz de çok hoş ve şık görüneceğinize garanti verebilirim. Dilerseniz fötr şapka şeklinde dilerseniz kasketli olarak ya da etrafı fırfırlı bir şapka örebilirsiniz. Sade bir şapka örüp üzerine taşlı ya da gösterişli bir düğme takarak şapkanızı şık ve gösterişli bir hale gitrmek yine sizin elinizde. Bu sene büyük şapkaların da moda olduğunu gözden kaçırmayan bayanları da unutmadık onlar için de büyük şapka modellerinin resimleri paylaştık. Örgü şapkaların yapımı da çok zor değildir bilirsiniz hem küçük olduğu için hem de zor olmadığı için zevkle örülür. Şimdiden kolay gelsin hanımlar bizi takip etmeye devam edin, hoşça kalın.
Devamını Oku >> 0 yorum

Konsol Örtüsü Dantel Örnekleri







Salonlarımızın mobilyalarının vitrin takımlarının tamamalayıcı olan konsollara en güzel en farklı örtü modellerini sizlerle paylaşıyorum hanımlar. Dantel örmeyi bir zevk haline getiren büyük bir çoğunluk var biliyorum ve o çoğunluğu düşünerek özellikle dantellerden oluşan konsol örtü örneklerini seçip resimli olarak sizlere sunuyorum. İsterseniz renkli iplerle örüp ev dekorasyonunuza salonunuza renk katabilir isterseniz beyazın zarifliğini tercih edip evinizde ki sade şıklığı koruyabilirsiniz.
Devamını Oku >> 0 yorum

Tunus İşi Patik Örnekleri








Merhaba sevgili hamınlar, sizlere bir çok örgü tekniği sunmuştum hatırlarsanız. Şimdi bu örgü tekniklerine bir yenisini daha ekliyorum. Bir adı da afgan işi olan ama genelde halk arasında tunus işi olrak bilinen güzel bir örgü tekniği. Tunus işi ile ilgili bir çok kaynkatna bir çok güzel ve farklı desenler bulmanız elbette mümkün. Ben sizlerle tunus işi ile örülmüş patik modellerini paylaşmayı seçtim ve en güzel tunus işi patik örneklerini resimli olarak paylaşıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda tunus işi patik örneklerinini yapılışlarını da yine resimli ve videolu olarak sizlere sunmaya çalışacağım.
Devamını Oku >> 0 yorum

Motifli Dantel Örnekleri






Merhaba hanımlar bu gün sizlere ismi ile ün yapmış meşhur Gönen iğne oyalarını tanıtacağım. Neden iğne oyaalrı gönen iğne oyaları olarak biliniyor dediğinizi duyar gibiyim. Başka yerlerde iğne oyası yapılmıyor mu sanki elbette yapılıyor hemde çok güzel iğne oyaları yapılıyor ancak gönenliler bu yaptıkları iğne oyalarından para kazanıp geçimlerini sağlıyorlar. Bizler ufak tefek havlu kenarları yazma oyaları sehpa örtüleri yapıp çeyizlerimize koyup evlerimizde kullanıyoruz bu örnekleri ama o hanımalr iğne oyaalrından kocaman kocaman masa örtüleri büyük konsol örtüleri bile yapıyorlar ve bunları satışa sunuyorlar zaten en önemli özellikleri de bu satış konusu oluyor. İğne oyası diğer el işleri içinde en zor en emekli bir iş sıralamasında başta gelir.



Devamını Oku >> 0 yorum

En Güzel Tek Şiş Örgü Modelleri





Merhaba bayanlar, örgü severler için yine bir örgü tekniği ile karşınızdayım. Tek şiş örgü modelleini tanıtacağım bugün sizlere. Adı üstünde tek bir tane şiş kullanılarak örülen bu örgü modelleri hem çok şık hem çok güzel hem de çift şişle örülen örgülere nazaran bir adım daha pratik olduğundan dolayı hanımlar açısından çokça tercih edilen bir modeldir. Tığ gibi ama şiş görevi gören bir malzeme kullanılarak örülen bu örgü tekniği ile aklınıza gelebilecek her türlü örgü modelini örebilmeniz elbette mümkün hanımlar. Sizlere fikir olması açısından tek şişle örülmüş örgü modellerini resimli olarak sayfamızda sunuyorum. Resimlere baktığınızda göreceğiniz gibi neler örmüşler tek şişle neler..



Devamını Oku >> 0 yorum

Fiyonklu İğne Oyası Örnekleri








Merhaba hanımlar iğne oyalarının bir başka modelini tanıştıracağım bugün sizlere. Tabi tanıştıracağım dediysem daha önce bu modeli göremeyen ve bilmeyenelrle tanıştıracağım. Bilip görenlere de böyle bir örneğin varlığını yeniden hatırlatmış olacağım. Fiyonklu iğne oyası örnekleri.. Evet kulağa hoş geliyor değil mi. İşte bizim yetenekli marifetli hanımlarımız el işi konusunda kendilerini geliştirip yetiştiren hanımlarımız yine bir model üretmişler ve çok da güzel olmuş. İğne oyasına fiyonk şekli verilerek güzel bir örnek oluşturmuşlar. Bu fiyonk normak şekilde de yapılabilr mi bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla oyalarınıza fiyonk şeklini verebilmeniz için hepimizin bildiği kullandığı çengelli iğnelerden ya da firketelerden bir adet alıp çengel kısımlarını yani baş kısmını kesiyorsunuz.



Devamını Oku >> 0 yorum

Çok Şık Örgü Atkı ve Şal Örnekleri






Merhaba hanımlar kış aylarının vazgeçilmez aksesuarları arasında olan atkı ve şal modellerini bir arada bulmanız için her iki modeli birlikte sunacağım bugün sizlere. Her yılda olduğu gibi bu yılda yine çok şık çok güzel örgü şal ve takı modelleri bulabileceksiniz. Hatta beğendiğiniz atkı ya da şal modellerini kendiniz bile evde örebileceksiniz. Şal olsun atkı olsun esasında bizlere aksesur olarak kullanımlarının yanı sıra soğuk havalardan korunmamızı sağlayan bizleri sıcacık tutan birer giyisilerdir. Yani sadece süslü olalım diye laf olsun diye kullanmayız bu atkı ve şal modellerini.


Devamını Oku >> 0 yorum

Kasnakta Tutkalla Yapılan Salon Takımı Peçeteleri

değişik tasarım isteyenler için kasnak işi salon takımı

Devamını Oku >> 0 yorum

PEMBE OYA ÖRNEĞİ PEMBE OYA ÖRNEĞİ YAPILIŞI

oya örneği, oya örnekleri, çember, yemeni, tülbent, oya modelleri, en kolay oyalar, en güzel oya örnekleri, en şık oya örnekleri, tülbent oyaları, tülbent kenarı, yazma kenarı, tek renk oyalar, tek renk oya örneği, en güzel oya modelleri, tığ ile örülmüş oyalar, tığ oyası, tığ oyası örnekleri, oya


Yine kardeşim Gülsümün çeyizinden, yine çıtı pıtı çok hoş bir oya…
Devamını Oku >> 0 yorum

AMİGURUMİ PEPEE YAPILIŞI, ÖRGÜ OYUNCAK PEPEE

Devamını Oku >> 0 yorum

ÇİVİLİ KASNAKTA İNCİLİ TUTKAL İŞİ

çivili kasnakta incili tutkal işi

Uzun bir maraton geçici olarak bitti çok şükür. Vizeler, finaller, çocuklar, askerlik derken bir dönem geride kaldı. Şimdi sıra hiç ara vermeden sıcağı sıcağına ikinci döneme hazırlanmakta. Tabi biraz tatil yapmak her öğrenci gibi benim de hakkım

yukarıdaki gördüğünüz çok şık ve estetik bir biçimde tasarlanmış çivili kasnakta ini ile yapılmış yıldız şeklindeki havlu örneğini tabiki yine Nisa aksesuara ait, en çok kenarını nasıl bir kasnakta ne şekilde yapmışlar onu merak ettim çok beğendim. Çok farklı ve müthiş şık bir tasarım nişan bohçaları için, düğün bohçaları için özel hediyeler için fark arayanlara bire bir… ASlında uzun zaman önce mail yollamıştı bu reimleri nisa aksesuar ama yoğun yaşam tempomdan eklemek kısmet olmamıştı nasip bu gün içinmiş… Teşekkürler Nisa Aksesuar…

Devamını Oku >> 0 yorum

SİMLİ İPLE DANTEL MUTFAK PEÇETESİ YAPILIŞI

aslında çok uzun zaman önce netten bulmuştum bu mutfak peçetesi örneğini bulduğum peçete örneği beyaz iple yapılmıştı ben bir farklılık olsun diye sarı simli iple örneği çıkarttım. Aslında aklımda bunu beyaz dertsiz kumaşa yine sarı simle iple piko yapmak vardı ama öylece kalmış dün örneklerin içinde bulunca yayınlamadığım aklıma geldi , hemen resmini çekip sizler için yayınlamak istedim. Bence çok şık bir mutfak takımı olur…

Devamını Oku >> 0 yorum

EN YENİ KASNAK MODELLERİ

KASNAK ÖRNEKLERİ

KASNAKLAR 2012

KASNAK İŞLERİ
yORUMLARINIZI VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLERİZ.

Devamını Oku >> 0 yorum

yazlık merserize bluz anlatımı

3723255809 58869f5144 yazlık merserize bluz anlatımı
örgünün anlatımı için üzerine tıklayın ve büyük halini görün
Devamını Oku >> 0 yorum

çiçekli tunik anlatımı

"çiçekli tunik anlatımı" "2012 "çiçekli tunik anlatımı" örnekleri modelleri resimli anlatım Örgü elbise modelleri derya bakkal" Örgü elbise modelleri

iscimenkadinceket çiçekli tunik anlatımı

iscimenkadinceket1 çiçekli tunik anlatımı

ön ve arkaya 64 ilmek ile başlıyoruz bir düz bir ters olarak 8 cm lastik yapıyoruz beyaz (istediginiz renk) renge geçip altı sıra örüyoruz daha sonra siyah renk ile altı sıra örüyoruz bu şekilde devam ediyoruz. derin ve yaka kesiyoruz 4 beyaz sıranın bitiminde kol kesimi için 1 düz örün 2ilmegi toplayın 1dolayın 2 ilmegi toplayın diger ilmekleri düz örün bu şekilde delikli olarak reglan kol yapın.
kollar için 38 ilmekle başlayın 8 cm bir düz bir ters lastik yapın lastikten sonra ön ve arka gibi örün kolun her iki tarafın eşit aralıkla birer tane artırın kol kesimini ön ve arkada oldugu gibi 1 düz örün 2ilmegi topla 1dolayın 2 ilmegi toplayın digerlerini düz örün bu şekilde kesimi tamamlayın .tunugimizin etek ucuna ince oya yapıyoruz yaka cevresine 4cm genişliginde üzerine gri beyz çiçekler yapıp yakaya dikin tunuginiz hayırlı olsun .netten
Devamını Oku >> 0 yorum

2012 file tunik anlatımı

uzun file tunik 316x400 file tunik anlatımıÖN VE ARKA :
122 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak başlanacak. 8 cm örüldükten sonra lastik üstündeki modele geçerken her 3 ilmekte 1 ilmek kesilerek 93 ilmeğe inilecek. Bu arada diagramdaki model uygulanmaya başlanacak. Yanlardan 1 ilmek içerden her 4 sırada bir on üç kere 1’er ilmek kesilecek.
Daha sonra her 12 sırada bir üç kere 1’er ilmek artış yapılacak. Tüm beden boyu 60 cm’e geldiğinde, kol oyuntusu için bir kere 3, iki kere 2, iki kere 1 ilmek kesilecek. Beden boyu lastik üstü 63 cm’deyken ön yaka oyuntusu için ortadan 9 ilmek, yanlardan bir kere 3, iki kere 2, iki kere 1 ilmek kesilip omuzlarda kalan 12 ilmek de bir kere 7, bir kere 5 ilmek olarak kesilip, ön parça bitirilecek. Arka parçada da ön parçada yapı lan sıralı işlemler tekrarlanacak. Tüm beden boyu 79 cm’deyken arka yaka ortasından 11 ilmek yanlardan, bir kere 9 ilmek kesilip omuzlarda bir kere 7 ve bir kere 5 ilmek olarak kesilerek arka parçada bitirilecek.
KOL:
78 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak başlanacak. 8 cm örüldükten sonra lastik üstünde her iki ilmekte bir 1 ilmek kesilerek 51 ilmeğe düşülecek. Aynı anda diagramdaki modele başlanacak. Yanlardan 1 ilmek içerden her 10 sırada bir dört kere 1’er ilmek kesilecek. Lastik üstü kol boyu 38 cm’de kol üst kesimi için iki kere 2, her 4 sırada bir beş kere 1 ilmek, iki kere 1, bir kere 2 ilmek kesilip kalan 15 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek.
.
Devamını Oku >> 0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri