Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Haroşa Örgü Bayan Elbise


Model Adı/No: Serin Elbise
Kullanılan İplikler: Serin,
Kullanılan Renkler:
3196 (4 Yumak),
Zorluk Derecesi: Kolay
Tığ No: Belirtilmemiş
Şiş No: 4.0
Tığ Siş No: Belirtilmemiş
Beden: 36
Yaş Grubu: Yetişkin
Örgü Şekli: Haraşo
Ek Malzemeler: Belirtilmemiş
Mevsim: Yaz
Kategori: Kadın
Alt Kategori: Etek-Elbise

Modelin Yapılışı
SERİN MODELİ ANLATIMI :
61 ilmek üzerinden örnek anlatılmıştır. 3 diş haraşo örülüp, örneğe geçilir.
1.sıra: 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır…şeklinde 5 ilmek örülür, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir…şeklinde 5 ilmek kesilir, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır, 1 ilmek haraşo, şişe 2 defa iplik dolanır…şeklinde 10 ilmek örülür, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir, 2 ilmek beraber alınarak 1 ilmek kesilir…şeklinde 10 ilmek kesilir, 10 ilmekli işlem bir defa daha tekrarlanır, kalan 11 ilmek; 1 ilmek haraşo, 2 dolama…şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
2.sıra: dolama yapılan ilmekler şiş üzerinden bırakılarak ilmekler uzatılırken, 6 ilmek haraşo örülür, 5 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülür, 10 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülür, 10 ilmek şiş üzerine ilmek atılarak artırılır, 10 ilmek haraşo örülerek sıra tamamlanır. 3 diş haraşo örülüp, 1.sıradan itibaren örnek uygulanır.

ARKA ve ÖN :
125 ilmek başlanarak örnek kurulur. Beden boyu 47 cm örülerek her iki taraftan dolama yapılan sırada 1 defa 2’şer ilmek kesilir. Sonraki dolama yapılan sıralarında aynı işlem tekrarlanır. Beden boyu 60 cm de kalan 88 ilmek 2 cm daha örülür, dolama yapılan sıralarda her iki taraftan 1’er ilmek artılarak 94 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu 75 cm örülerek kol evi için haraşo örülen sırada her iki taraftan 5+2+1 ilmek kesilerek 78 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu 77 cm olduğunda ilmekler ortalanır ve ortadaki 18 ilmek bir defada kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından 12’şer ilmek daha kesilir, kalan 18 ilmek; 1 ilmek haraşo, 1 dolama…şeklinde 5 ilmek örülür, 8 ilmek bir defada kesilir, kalan 5 ilmek; 1 ilmek haraşo, 1 dolama…şeklinde örülerek sıra tamamlanır ve örgüye 10 ilmekle devam edilir. Beden boyu 95 cm örülüp bitirilir. Diğer taraf da aynı şekilde örülür.

Not : Kesim işlemleri sırasında örneğin bozulmamasına dikkat edilmelidir.

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri