Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Iki örnekli tig isi kulakli bere modeli yapilisi

Yapilisi:
Dört zincir çekip birlestirerek daire yapiyoruz.
1: IKI zincir çekiyoruz (1ci ikili trabzan olarak sayiliyor), dairenin içine DOKUZ adet 2li trabzan yapiyoruz veIlk zincirin üzerindenBirlestiriyoruz (ON trabzan)
2: IKI zincir çekiyoruz, ayni ilmege 2li trabzan yapip tüm ilmeklere 2ser trabzan yapiyoruz ve ilk zincirin üzerindenBirlestiriyoruz (YIRMI trabzan)
3: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ilmege 2 adet ikili trabzan yapiyoruz, *sonraki ilmege BIR  adet 2 li trabzan, sonra ki ilmege 2 adet 2li trabzan yapiyoruz* ve daire tamamlananaKadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirinÜzerinden birlestiriyoruz (OTUZ trabzan)
4: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ilmege BIR adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2 li trabzan yapiyoruz, *sonra ki IKI ilmege 1'er adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2 li trabzan yapiyoruz* ve daireTamamlanana kadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (KIRK trabzan)
5: IKI zincir çekiyoruz, sonra ki IKI ilmege BIRER adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet ikili trabzan yapiyoruz, *sonraki ÜÇ ilmege 1 er adet 2 li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet ikili trabzan yapiyoruz* ve daire tamamlananaKadar * in içini tekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (50 trabzan)
6: IKI zincir çekiyoruz, sonraki ÜÇ ilmege BIRER adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet 2li trabzan yapiyoruz, *sonraki DÖRT ilmege 1er adet 2li trabzan yapiyoruz, sonra ki ilmege IKI adet IKIli trabzan yapiyoruz* ve daireTamamlanana kadar * in içiniTekrarliyoruz, ilk zincirin üzerinden birlestiriyoruz (ALTMIS trabzan)
7: IKI zincir çekiyoruz ve bu sirayi her 1 ilmege BIRER 2li trabzan yapip ilk zincirin üzerndenBirlestirerek tamamliyoruz.
8: IKI zincir çekiyoruz ve bir ilmege back post bir ilmege front post yaparak sirayi tamamliyoruz. (Back postta tigimizi 1 alt sirada yer alan örülmüsTrabzana arkadan girip etrafindanGeçerek yine arkadanÇikiyoruz ve front post ta da 1 alt sirada yer alan örülmüsTrabzana önden girip etrafindanGeçerek yine önden çikiyoruz. Altta ki resimde dahaIyi anlasilabilir:

SEKIZINCI sirayi istedigimiz uzunlugaUlasincaya kadar kadarTekrar ediyoruz.
Daha sonra 1 sira 2li trabzan ve 1 sira da tekliTrabzan örüyoruz.
Sag kulak:
-Ilk DOKUZ ilmege tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk IKI ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan YEDI ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ALTI ilmege BIRER tek li trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayiÇeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan BES ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerekKesiyoruz, kalan DÖRT ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ÜÇ ilmege BIRER tekli trabzan örüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2ilmegi beraber örerekKesiyoruz, kalan IKI ilmege BIRer tekli trabzan örüyoruz,BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk 2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz, kalan ilmege BIR adet tekli trabzanÖrüyoruz, BIR zincir çekip sapkayi çeviriyoruz.
-Ilk2 ilmegi beraber örerek kesiyoruz veYaklasik YIRMI cm lik zincir çekip ucunu uzun birakarakIpi kesiyoruz.
Sol kulak:
-Arka ortadan ON DÖRT ilmek atlayarak ipimizi tutturuyoruz.
-Bundan sonra sag kulakta yaptigimiz tarifin aynisini uyguluyoruz.
En son ise cektigimiz zincirlerinUcuna ve sapkanin tepesinePoNpoN yaparak dikiyoruzö85
Yapacak olanlara simdiden kolay gelsinö85(=

Çeviridir.Iki örnekli tig isi kulakli bere modeli yapilisi

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri