Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Kavak yelleri dizisinde Asli nin taktigi fiyonklu gri sapka modeli yapilisi

Not : bu bere ince bir iple örülmüstür.Siz kalin iple örüyorsaniz ilmek sayisini düsürmeniz gerekirö85
BERENIN YAPILISI :
BEREMIZE ipimize uygun sis numarasiyla Yüz elli  ilmek atarak baslariz.sekiz sira tekli lastik yapilir.Lastigimiz bittikten sonra sis numaramizi bir numara yükseltecegiz.4 parmak2 sirada bir arttirilir.gelislerde normal arttirilmadan örülür.dört parmak arrtirma isimiz bittikten sonra dört parmakta arttirilmadan örülür.
daha sora 10 endash 15 sira (basinizin yapisina göre) hem geliste hem gidislerde sagdan ve soldan 1 er ilmek eksilterek örüyoruz. Daha sonra kesme sayimizi yine hem gidiste hem geliste sagdan ve saoldan 3 ilmege çikartarak örüyoruz.Kirk endash kirk bes ilmek kalana kadar bu sekilde örüyoruz. daha sonra kalan ilmekler iki iki alip yariya indiriyoruz .kalan ilmeklerin içinden yün ipimizi geçirip büzüyoruz.
kurdele için :
modelde düz bir dikdörtgen parça islenip fiyonk yapilmistir ortalama 10 12 ILMEKLE baslanmis düz olarak istediginiz fiyonkunölçüsüne kadar iselnip ortadan dikilerek büüzüstürülmüstür. Ancak ben daha yuvarlak bir fiyonk yapmak istiyorum derseniz iste size onun içinde tarik buldumö85(=
Kurdelemiz için bes ilmek atilir sisebir sira düz islenir ikinci sirada arttirmaya baslanir, birinci ilmegi örmeden alinir bir ilmek arttirilir, sira sonuna kadar örülür son ilmegi örmeden önce bir ilmek dahaArttirilir, son ilmek Örülür, arttirmalari sonIlmekten önce ve basta ki ilk ilmektenSonra yapilir, YEDI ilmek oldu..
ÜÇÜNCÜ sirayi arttirmadan örülür, DÖRDÜNCÜ  sira yine IKINCI sirada ki islemi uygulanir, böyle ONBES ilmek olana kadar yapilir, ON BES ilmek olunca ON IKI  sira hic arttirmadan örülür, ON IKI  sira sonunda eksiltmeyeBaslanir, ilmek arttirirken ki islemiEksiltirkende yapilir, son 5 ilmek kalinca hepsini birdenKesilir..
Örülen parca fiyonk sekli alinicak sekildeOrtasindan dikilir ve berenin yanKismina gelicek sekilde dikilir..Kavak yelleri dizisinde Asli  nin taktigi fiyonklu gri sapka modeli yapilisi

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri