Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

yesil erkek kazak anlatimi


Modelin Yapilisi
ÖN-ARKA :
103 ilmek baslanacak. 3 ters 1 düz olarak ilmekler dizilip, düz ilmeklerde sis bir alt siradaki ilmegin içine batirilacak. 22 sira lastik örüldükten sonra ters örgüye geçerken yanlardan 1 er ilmek artis yapilip örgüye devam edilecek. Lastik üstü beden boyu 34 cm de kol evi oyuntusu için yanlardan 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek kesilecek. Ön yakayi ayirmak için 40 ilmek örülüp 2 ilmek birlikte alinip kesilerek, diger parçaya iplik baglanip, 5 ilmek 1 düz 1 ters olarak dizildikten sonra 2 ilmek birlikte alinip kesilecek, diger ilmeklerde örülecek. Dönüste diger parçada kalan 40 ilmegin basina sise 5 ilmek atilip, diger parçadaki 5 ilmek gibi 1/1 lastik olarak dizilip, 40 ilmekörülecek. Ön yaka kenarindaki 5 ilmeklik kisimdaki düz ilmekler yine bir alt siradaki ilmegin içine batirilarak örülecek. Lastik üstü beden boyu 51 cm de ön yaka kenarindaki 5 er ilmek açiga alinip, yaka kesimlerine baslanacak. Kesimler 1 kere 4, 1 kere 3, 2 kere 2, 2 kere 1 ilmek olarak yapildiktan sonra omuzlarda kalan 27 ser ilmek de 3 kere 9 ilmek olarak kesilip ön parça bitirilecek. Arka parçada da ön parça gibi ayni sekilde baslanip önde yapilan islemler uygulanarak örgüye devam edilecek. Lastik üstü beden boyu 56 cm de omuzlar 3 kere 9 ilmek olarak kesilirken ayni anda arka yaka ortasindan 15 ilmek, yanlardan da 9 ar ilmek kesilerek arka parça bitirilecek.
KOL :
51 ilmek baslanacak. Ilmekler 3 ters 1 düz olarak dizildikten sonra (düz ilmekler yine bir alt siradaki ilmegin içine batirilarak örülecek)
22 sira örülüp ters örgüye geçilirken yanlardan 2 ilmek içeriden artislara baslanacak. Her 6 sirada bir 15 kere 1 er ilmek artis yapilarak 81 ilmege ulasilacak. Tüm kol boyu 53 cm de kol üst kesimleri için yanlardan 1 kere 3, 5 kere 2 ilmek kesilip, kalan 55 ilmekde düz olarak kesilerek kol bitirilecek.
YAKA :
Ön yaka kenarlarindaki 5 er ilmegin arasina tüm yaka etrafindan 68 ilmek daha takilarak, ilmekler 1 düz 1 ters lastik olarak dizilecek, düz ilmekler yine bir alt siradaki ilmegin içine batirilarak örülecek. 10 sira örülüp ilmekler kesilerek bitirilecek.
yesil erkek kazak anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri