Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Anlatimli örgü yesil bebek tulumu



ÖN
16 ilmek 2 ters, 2 düz lastik örgüsü, 4 ilmek kenar haraso (brit) örgüsü ile bir paçadan örmeye baslayalim. 3 cm lastik ördükten sonra 24 ilmege arttiralim. Kenar brit örgüsü ile 12 cm düz örelim. Ag yüksekligi için 4 haraso ilmeginin yanindan 1 ilmek arttiralim, 3 cm arttirarak örelim. 28+4=32 ilmek artinca diger parçayi örmek için bu paçayi bekletelim. Diger paçayi da kenar haraso ilmeklerini bu paçaya göre ayarladiktan sonra diger paça gibi örelim. Diger paça ile ayni sise alip birlestirelim. Örgü ortasini bulup, 28 düz + 1 ters + 28 düz olarak 1 sira örelim. Diger sirada ters ilmegin sag ve solundan 1'er ilmek ortadaki ters ilmekle birlikte 3 ilmegi tersten birlikte alalim. (3 ilmek keselim) 3 sira kesip 49 ilmek kalinca düz örgüye devam edip 11 cm örelim. Örgü ortasini bulalim.
ARKA
Ön gibi 2 paçayi örüp birlestirelim. 32 cm düz ördükten sonra tüm ilmekleri birden keselim.
KOL
16 ilmek baslayalim. 3 cm lastik (2 ters, 2 düz) örelim. 16 cm (37 sira) örüp hepsini birden keselim.
MONTAJ
Robada ters örgüye geçip 7 ters ilmekte 1 düz ilmek üzerine örnegimizi kuralim. 7 ters 1 düz olarak ilmekleri ayirip 7 sira örelim. Ortadaki düz ilmeklerin sag ve sol yanindaki 2'nci haraso ilmeklerinden 3'er düz ilmek çikaralim, sirayi bitirelim. 2 sira tersi ters düzü düz örelim. 3. sirada (Örgünün ön yüzünde) arttirip düz ördügümüz 3'er ilmegi keselim. Sirayi bitirelim. 2 sira örelim. 3. sirada düz ilmekten 3 düz ilmek çikartalim ve sirayi bitirelim. 3 sira ayni ördügümüz gibi örelim, arttirdigimiz 3'er ilmegi kesip yaprak motifi olusturalim. Parçalari ütüleyip birlestirelim. Britlerin içinden ilik açalim. Dügmeleri dikelim. Yakadan 56 ilmek çikartalim. 3 cm lastik örüp ucuna tig ile oya örelim.
AJUR
Ajur kurmak için ortadaki 7 ilmegi 3 ters, 1 düz, 3 ters olarak örelim. Roba üçgenini olusturmak için her sirada ortaya kurdugumuz ters ilmeklerin sag ve solundan 4'er ilmek ters 1 ilmek düz örerek üçgen seklinde robamizi olusturalim. Roba üçgeninin sivri yerinden itibaren 15 cm yükseklige ulasinca ortayi bulalim. Önce 4 sonra 2,2,1,1 keserek yaka oyalim. 9 cm (15 ilmek) kalinca omuz keselim. Diger omuzu örelim.
Anlatimli örgü yesil bebek tulumu

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri