Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

2012 bahar beslenmesi bunlara dikkat

Bahar beslenmesi
Havanin isinmasiyla önümüzdeki günlerde disarida uzun kahvaltilar, yemekler, piknikler ve davetler hayatimizda daha çok yer alacak. Hepimizin bildigi ama nedense unuttugu, yemek yemekle ilgili bazi püf noktalari yeniden hatirlatmak istedimDr. Hasan Insel  * Hücrelerinizi  serbest radikallerin harabiyetinden korumak, yani kisaca yaslanmayi yavaslatmak ve sagligimizi korumak için, her gün yeterince sebze ve meyve  yemeyi unutmayin. * Sebzeleri mümkün oldugu ölçüde  çig ve az pismis olarak tüketin. Çig ve taze  olanlarin anti-oksidan düzeyleri daha yüksek.  Çok pisirmek, anti-oksidan degerlerini yok eder. * Hayvansal yaglar yerine sivi yaglari kullanin. Zeytinyagini daha sik tercih edin. Kati yagla yapilmasina alisilmis yiyeceklerin, kisa bir aliskanliktan sonra zeytinyagla da çok güzel olabildigini göreceksiniz. * Etlerin yagini, tavugun derisini pisirmeden önce  çikartin. Kirmizi et yerine balik ve tavugu tercih edin. Haftada en az 1-2  kez balik yiyin. * Seker kullanimini önce yariya, sonra dörtte bire  indirin. Bazi tatlilarin zaman içinde sekerini  azaltin, tadini vanilya veya tarçinla verin. * Bir bütün yumurta yerine iki yumurtanin beyazini yiyin. Üç yumurtali omleti, bir tam yumurta ve dört yumurta akiyla yapin. * Alistiginiz yiyeceklerin yerine baska yiyecekleri koymayi deneyin. Beyaz pirinç yerine esmer pirinç  veya bulgur tüketin. Çünkü esmer pirinç ve bulgur posa bakimindan daha zengin. * Lokantalarda yemeginizi beklerken önünüze konan sicak ekmeklerin istah kabartici   kokularina karsi koyun. Bir baslarsaniz farkinda  olmadan birkaç dilim yiyebilirsiniz. Isin kötüsü,   ekmekle ipin ucu kaçti hissi, diger yemeklerin de  sagliksiz seçilmesine neden olur. * Koltukta otururken veya uzanirken bir sey  yememeye alisin, herhangi bir seyi masaya oturarak yemeyi adet haline getirin. Yemek yerken televizyon seyretmeyin, telefonla konusmayin, gazete ve  kitap okumayin. * Lokmalarinizi iyice çigneyin. Lokmalar arasinda 10-15 saniye zaman geçirmeye çalisin. En azindan çatalinizi masaya birakin. * Tabaktaki yemeginizin renklerini görün, kokusunu duyun, her bir lokmanin tadina varin, agzinizda biraz zaman geçirmesine izin verin. * Yediklerinizin içinde gizli yaglar oldugunu unutmayin. Mesela bir pogaçanin veya kekin içinde bol miktarda yag oldugunu gözünüzün önüne getirin. * Yemege baslamadan önce neleri yiyeceginizi planlayin. Disarida yemekteyseniz mönüyü  inceleyip plan yapin, size uyan yemekler bulamadiysaniz, çogu restoran küçük degisikliklerle yemegi istediginiz sekle uydurabilir. Çok yagli soslardan uzak durun. * Ve hayatimizda önemli yeri olan, mangal keyfi... Unutmayin yanmis ette ve mangaldan yükselen, atese damlayan yanmis yagdan olusan duman içinde kalan ette, kansorejen maddeler olusur. Bu nedenle  etleri yakmamaya özen gösterin, içleri iyice pisene  kadar atesten yüksekte tutarak, yanmadan ve duman içinde kalmadan pismelerine özen gösterin.2012 bahar beslenmesi bunlara dikkat

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri