Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Tig isi Örme kasket yapilisi (anlatimli

Yapilisi :
alti zincir cekiyoruz . birlestirip halka yapiyoruz .iki zincir cekip 16 tane trabzan yapiyoruz ,ve ucunu yine sik igne ile birlestiriyorsunuz.
ikinci sirada her trabzana iki tane trabzan yapilip sayi 32 olacak fakat püf nokta bir trabzana ustten batilacak diger yanindakine alttan batilacak , simdi iki zincir cekip ikinci sirayi yapiyoruz . ilk trabzana ustten batip ilk trabzani olusturuyoruz , ayni yere tekrar batarak bi tane daha trabzan yapiyoruz boylece 1 trabzan 2 tane olmus oluyor ,diger trabzana alttan batiyoruz ayni sekilde iki tane alttan trabzan yapiyoruz , sirayi bu sekilde bitiriyoruz .
üçüncü.sirada iki zincir cekip ustten aldigimiz trabzanlari yine ustten yapiyoruz 2 tane . alttan aldigimiz trabzana geciyoruz yanliz bu defa alttan aldigimiz ilk trabzani ayni yere iki defa trabzan yaparak ikiliyoruz .Yanindaki diger alt trabzanida tek örüyoruz .Böylece üç tane alttan trabzan olusuyor.Sonra üstten alinan trabzanlar diye bu sekilde devam ediyoruz .
Bundan sonraki siralarda alttan alinan trabzanlarda bu sekilde artirma yaparak devam ediyoruz ama ustteki trabzanlar hep iki tane kalacak onlarda artirma olmayacak .Ta ki alttan alinan trabzanlarin sayisi on olana kadar devam ediyoruz .
Simdi basiniza ölcün küçükse bi sira daha artirin onbir tane olsun trabzanlar , artirma islemi bitince artirmadan dört sira onbir alt trabzanli örün .Sonraki sirada ise alt trabzanlari yaparken ilkini yani önceden artirdiklarinizi geri dönüs eksiltme yapmaya baslayin yani ilk trabzani atlayip ikinciden baslayarak gidin sirayi ,on trabzana düsürün .Bu sekilde alttan alinan trabzanlar alti ya dusene kadar devam edin , sonra tekrar basa geldiginizde kalan butun trabzanlari ustten alma trabzan seklinde örün.
Kasketin yapilisi: Sapkayi ikiye katlayin , bir ucundan diger ucuna trabzanlarin ustune sik igne yapin yani ilmek almadan .Sonra elimizdeki o sert cisme gore eksiltmeler yaparak sikigne seklinde örücez . Daha sonra ipi keselim bitirelim..Simdi kasket kisminin alt katini örücez .
Baslangic yerinden ilmek cikararak sikigne seklinde ayni ölcülerde bir kat daha yapicaz .
daha Sonra o sertcismi arasina koyup tigla birlestiricez , yadaisteyen igne ilede birlestirebilir .
Resimlere tiklayarak büyük halini görebilirsinizTig isi Örme kasket yapilisi (anlatimli

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri