Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Tig isi elbise anlatimi

Tig No: 3
Örgü Sekli: Trabzan, sik igne, zincir, file örgü Not: Elbisemizi yaparken nakonun malzemelerini kullandik. Modelimizin diyagrami yazimizin sonunda yer almaktadir.
Yapilisi: ARKA: 46 cm zincir çekilir, her zincir üzerine 1 er trabzan yapilir. Sonraki siralarda her trabzan üzerine trabzan yapilarak örgüye devam edilir. Beden boyu 48 cm örülerek her iki taraftan 4 defa 1 er cm eksiltilir. Beden boyu 70 cm oldugunda kol evi için her iki taraftan 4'er cm eksiltilir. Beden boyu 86 cm de arka ortasindan 15 ciii lik kisima 1 sira kafes örülür sonraki sirada kafes örülen yer yaka için birakilarak örgüye 2 parça halinde devam edilir. Beden boyu 88 cm örülüp, bitirilir.
ÖN: 46 cm zincir çekilir, her zincir üzerine Ver trabzan yapilii Sonraki siralarda her trabzan üzerine trabzan yapilarak örgüye devam edilir. Beden boyu 45 cm dc örgü ortalanarak orta kismina diyagramdaki model uygulanmaya baslanir. Model uygulanirken her iki tarafindaki traüzaiilar eksiltilir. Beden boyu 48 cm örülerek her iki taraftan 4 defa Ver cm eksiltme yapilir. Beden boyu 70 cm de diyagramin her iki tarafindaki 4'er cm trabzanlar kol evi için ayrilir. Diyagramdaki modelde bulunan yapraklarla örgüye devam edilir. Bedoii boyu 80 cm oldugunda yaka için örgü ortalanir ve ortada 5 cm birakilarak örgüye 2 parça halinde devam edilir. Beden boyu 88 cm de bitirilir.
Diyagram:
Tig isi elbise anlatimi

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri