Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

Renkli Çocuk Hırkası


Malzeme: Nako angoramatik
Renk No: 31234 (2 yumak)
Şiş No: 5
Örgü Şekli: Pirinç örgü, ajur örgü
Aksesuar: 5 adet düğme

Not: Hırkayı yaparken nakonun malzemelerini kullandık. Siz isteğiniz doğrultusunda başka malzeme ve renk tonlarıyla uygulayabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA: 70 ilmek başlanır. 9 ilmek pirinç 1 dola, 2 ilmek ters 1 dola, 9 ilmek pirinç seklinde ilmekler dizilir. Örgünün arka yüzünde ilmekler görüldüğü şekilde örülür. (Düzler düz, tersler ters). 25 cm örülerek kol evi için yanlardan 2′şer ilmek kesilir. 15 cm kol evi uzunluğu örülerek arka yaka kesimi için ilmekler ortalanarak 16 ilmek bir defada kesil Omuzlara bırakılan 25′er ilmek ı kademede kesilerek
bitirilir.
ÖN: 40 ilmek başlanarak ön bordur için 7 ilmek pirinç, diğer ilmekler ise arkada uygulandığı şekilde dizilir. Her 8 cm’de bir 5 adet ilik açılır. 25 cm örülerek kol evi için yanlardan 2′şer ilmek kesilir. 11 cm daha örülerek yaka oyuntusu için 4+3+2+1+1 ilmek kesilir. Kol evi uzunluğu lb cm’e tamamlanarak omuzda bırakılan 23 ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.
KOL: 34 ilmek başlanarak arkada uygulanan model aynı şekilde örülür. I ler 2 cm’de bir yanlardan Ver ilmek artış yapılarak 25 cm ve 56 ilmeğe ulaşılır. Bütün ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Yaka etrafından şişe 80 ilmek toplanarak 2 cm pirinç örülüp bitirilir.

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri