Lif Örnekleri, Elişi, Derya Baykal, Dantel Oya Örgüleri

MENÜ

En Cok Okunanlar


Bu Blogda Ara

bebek örgü etek hirka anlatim





Modelin Yapilisi
ETEK :
167 ilmek ile baslanir. Sadece 1 sira 1 ters, 1 düz örülür. Etek ucuna baklava modeli yapilir. Iç kisimlari ters örgü yapilir. Baklava modeli bitince düz örgü ile devam edilir. Boyu 26cm olunca 4cm 2 ters, 2 düz seklinde lastik örülür. Lastigin sonuna dogru bagcik için delikler açilir. Etek bitince lastigin ucuna bebe lastigi dikilir. Uzunlugu 1 m olan bagcik geçirilip, baklava modelinin içine igne ile çiçekler islenir. Çiçeklerin ortasina boncuk dikilir.

HIRKA :
ARKA :
70 ilmek ile baslanir. Baklava modeli koyulur. 16 cm sonra 3+1+1+1 seklinde kol oyuntusu yapilir. Boy 28cm olunca ilmekler kapatilir.

ÖN :
39 ilmek ile baslanir. Baklava modeli koyulup, önden yakaya kadar bir model devam ettirilir. Baklava modellerinin içleri ters örgü örülecek,içlerine çiçek islenecek.
Boy 16cm olunca 3+1+1+1 seklinde kol oyuntusu yapilir. Boy 26cm olunca 7+1+1+1+1+1 seklinde yaka oyuntusu yapilir. Boy 28 cm olunca kalan ilmekler omuz için iki seferde kapatilir.

KOL:
41 ilmek ile baslanir. Kenarlardan arttirilarak ilmek sayisi 53, boyda 26cm olunca kol oyuntusuna baslanir. Iki sirada bir her iki yandan bir ilmek eksiltilir.
Boy 32cm olunca kalan ilmekler bir seferde kapatilir.

YAKA :
86 ilmek ile çift lastik örülür.3cm den sonra her iki yandan bir ilmek eksilterek örmeye devam edilir. Boyu 5cm olunca kalan ilmekler kapatilir. Yakanin iki ucuna çiçek islenir ve ortasina boncuk dikilir. Önüne tigla 6 zincir çekilerek 3 adet ilik yapilir.
resimlere tiklayarak büyük hallerini görebilirsiniz bebek örgüleri bebek battaniyeleri patik sapka modelleribebek örgü etek hirka anlatim

0 yorum:
Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler


Blog Arşivi

Online
Lif Örnekleri